جی پلاس/ دانشمندان بریتانیایی ابداع کردند؛
دارو رسانی به نقاط حساس بدن با یک رباط جدید
دانشمندان بریتانیایی با الهام از اسپرم رباتی را طراحی کردهاند که در رگهای بدن شنا میکنند و دارو را به نقطهای از بدن که مدنظر پزشکان است، میرساند.
به گزارش سرویس علم و فناوری جی پلاس؛ این ربات ریز از یک سر مغناطیسی و دم پلاستیکی قابل حرکت تشکیل شده و بسیار شبیه به اسپرم است. این شناگر ریز با تغییر جریان مغناطیسی توسط دانشمندان از خارج از بدن هدایت میشوند تا بتوانند دارو را به نقطهای از بدن که لازم است برساند.
محققان میگویند: توسعه این فناوری تحول عظیمی در سیستمهای دارو رسانی ایجاد خواهد کرد.
آنها برای ساخت این ربات از پرینتر سهبعدی استفاده کردند تا دم آن را با از پلاستیک بسازند و سعی کردند که ساخت آن نیز با هزینه بسیار کمی انجام شود. آنها در ابتدا نمونه این ربات را با دمهای یک تا ۱۲ میلیمتری طراحی کردند و آن را در مایعات مختلفی با ویسکوزیته یا غلظتهای متفاوت قرار دادند و سپس آنها را با شدتهای مختلف جریانهای الکترومغناطیسی به جلو حرکت دادند. این شناگرها همانند یک سلول اسپرم دم خود را به حرکت درآوردند و به جلو حرکت کردند.
محققان با انجام این آزمایشها متوجه شدند که رباتهای شناگر با قطر چهار میلیمتر سریعترین آنها هستند و عملکرد بهتری هم دارند. آنها با توسعه کامل این ربات آزمایش دوم را انجام دادند که اگر این شناگران در یک کانال باریک مانند شریان قرار بگیرند، چگونه میتوانند با پمپاژ مایعات و حرکت دم، خود را به جلو حرکت دهند. برای این کار یک فضای کوچک مستطیل ایجاد کردند و آن را با مایع پر کردند.
هنگامی که محققان جریان الکترومغناطیسی را برای تحریک شناگر ایجاد کردند، حرکات دم آن به اندازهای قدرتمند بود که بتواند از آن کانال باریک عبور کند.
دیدگاه تان را بنویسید