سردار محمدرضا موحدی، مسئول کمیته نیروهای مسلح ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) ضمن تشریح برنامه های این کمیته در سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی(س) گفت: امام ثابت کرد اسلام به عنوان یک دین می تواند حکومت و اداره جامعه را داشته باشد. به علاوه اینکه اسلام استکبارستیز و حامی محرومین و مستضعفین است؛ فارغ از اینکه در کشورش باشد یا نباشد. همان جمله ای که از امیرالمؤمنین(ع) مشهور است «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً» یعنی دشمن ستمگر و یار مظلوم باشید. این شعار انقلاب اسلامی هم هست و تا جایی که توانسته به آن عمل کرده است.
مشروح گفت و گوی خبرنگار روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی(س) با سردار محمدرضا موحدی را در ادامه می خوانید:
کمیته نیروهای مسلح ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی در سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام چه برنامه هایی برای ترویج اندیشه امام در سطح نیروهای مسلح و خصوصا آشنایی نیروهای جوان با این آرمان ها و اندیشه های حضرت امام دارد؟
الآن علاوه بر آشنایی، شاید پاسخ به شبهات واجب تر باشد. چون هم از طریق دشمن و هم احیانا منابع داخلی شبهات زیادی راجع به نهضت و آرمان های امام مطرح می شود و تأکید کرده ایم روحانیون و سخنرانانی که در نیروهای مسلح هستند به این مسائل بپردازند. به هر حال نهضت امام، تفکر ویژه ای در جهان ایجاد کرد. یعنی مقاومت در برابر استکبار، سلطه گران و ستمکاران را امام راحل رقم زد که آثارش را هم در جای جای جهان دیده ایم.
اگر مراجعه کنیم به سخنانی که اندیشمندان خارجی غیر مسلمان مطرح کرده اند، این آثار را کاملا احساس می کنیم. اگر به توده های مردم جهان هم مراجعه کنیم می بینیم ابهتی که آمریکا زمان پیروزی انقلاب اسلامی در جهان داشت به وسیله افکار امام شکسته شده است. آنها درس گرفته اند و این راه را ادامه داده اند و خیلی ها هم موفق شده اند.
امام ثابت کرد اسلام به عنوان یک دین می تواند حکومت و اداره جامعه را داشته باشد. به علاوه اینکه اسلام استکبارستیز و حامی محرومین و مستضعفین است؛ فارغ از اینکه در کشورش باشد یا نباشد. همان جمله ای که از امیرالمؤمنین(ع) مشهور است «کونا للظّالم خصماً و للمظلوم عوناً» یعنی دشمن ستمگر و یار مظلوم باشید. این شعار انقلاب اسلامی هم هست و تا جایی که توانسته به آن عمل کرده است.
اتفاق دیگری که به وسیله امام افتاد، انتشار اسلام در جهان بود؛ آن هم انتشار «اسلام ناب» نه اسلام تحریف شده ای که دگرگون شده بود.
جزئیات برنامه های نیروهای مسلح در سی و سومین سالگرد ارتحال امام خمینی(س)، اعم از برنامه های تبلیغی و ترویجی، را برای ما بفرمایید.
عموما در این کمیته مسائل فرهنگی و هنری نیروهای مسلح به مناسبت سالگرد ارتحال حضرت امام را پیگیری می کنیم و مسائل امنیتی، انتظامی و نظامی عموما در کمیته های اجرایی پیگیری می شود.
جلسه این کمیته 26 اردیبهشت ماه تشکیل شد و نمایندگان ستاد کل نیروهای مسلح، دفتر عقیدتی و سیاسی فرماندهی کل قوا، معاونت فرهنگی ستاد کل نیروهای مسلح، فرماندهی کل سپاه پاسداران، فرماندهی کل ارتش جمهوری اسلامی ایران، فرماندهی نیروی انتظامی، وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همین طور سازمان های عقیدتی و سیاسی سپاه، ارتش، وزارت دفاع و همین طور نمایندگی ولی فقیه در سپاه شرکت کردند.
در این جلسه موضوعات مختلفی مطرح شد از جمله اینکه در تمام مقرها و ستادهای نیروهای مسلح، از بالاترین تا پایین ترین رده، یک مراسم برای بزرگداشت سی و سومین سالگرد ارتحال حضرت امام برگزار خواهد شد. ستاد کل ارتش، سپاه، نیروی انتظامی، وزارت دفاع و ستاد کل نیروهای مسلح برنامه های ویژه ای دارند؛ تا آخرین رده های بسیج که پایگاه ها و نواحی مقاومت بسیج است. پادگان های ارتش و سپاه و پاسگاه های نیروی انتظامی و سازمان های وابسته به وزارت دفاع مثل اتکا و جاهای دیگر ان شاء الله هرکدام مراسمی دارند و پوشش صوتی و تصویری سازمان ها، برپایی ایستگاه های صلواتی هم جزو برنامه هایی است که خواهند داشت.
برنامه دیگری که امسال روی آن تأکید داشته ایم، توجه به جزایر خلیج فارس است. به هر حال جزایر خلیج فارس نقاط حساس و استراتژیک ما هستند. تأکید کرده ایم آنجا مراسم به شکل ویژه تر برگزار شود و پوشش صوتی و تصویری آن جزایر مقداری پررنگ تر باشد. همین طور مناطق محروم و مناطقی که احیانا جزو مناطق حساس و بحرانی حساب می شود؛ مثل بعضی مناطق غرب و جنوب شرق کشور. یک کار هم هر ساله نیروی دریایی ارتش انجام می داده و امسال بر آن تأکید کرده ایم. اینها در گشت هایی که دارند آثاری از حضرت امام به زبان های عربی و انگلیسی توزیع کنند.
نکته ای هم که هر سال داشته ایم و امسال هم داریم، چون ایام سالگرد ارتحال حضرت امام مصادف با تعدادی روزهای تعطیل می شود و شاید مردم در سفر باشند، دو تأکید کرده ایم؛ یکی اینکه ماشین های نیروهای مسلح که در سطح جاده های کشور و شهرها حرکت می کنند پرچم سیاه داشته باشند و عکس های حضرت امام را با شعارهای خاص و مناسب روی شیشه هایشان نصب کنند. دیگر اینکه مقرهای بین راهی را پوشش صوتی و تصویری خوبی بدهند. خصوصا نیروی انتظامی که پاسگاه های پلیس راه آن در این ایام بسیار فعال است. گفته ایم در فاصله کمی با پاسگاه ها ایستگاه های صلواتی و فرهنگی هم داشته باشند.
در موضوع تبیین اندیشه های امام چه برنامه هایی دارید؟
علاوه بر مباحث ظاهری برگزاری مراسم، آرمان ها و اهداف امام و انقلاب بیان می شود و اسلام نابی که امام مروج آن بود به اشکال مختلف انجام می شود. یکی از این اشکال برگزاری مسابقات فرهنگی است. در واقع متونی که مربوط به حضرت امام هست به مجموعه ها ارائه می شود و این مسابقات در سطح خانواده های نیروهای مسلح و همچنین به وسیله کادر و نیروهای جوان و سربازان هم انجام می شود.
امسال ان شاء الله نیروهای مسلح درون خودشان پاسخ به شبهاتی که مربوط به حضرت امام هست را خواهند داشت و میزهای آزاداندیشی برگزار خواهند کرد و در سخرانی های بین دو نماز و صبحگاه ها همین مسائل تبیینی مطرح خواهد شد. برنامه دیگری که در همین زمینه هست، برگزاری شب های شعر و خاطره است و سعی شده از افرادی استفاده کنند که امام را دیده اند و از امام خاطره دارند.
نیروهای مسلح مجلاتی مثل «پیام انقلاب»، «نهال انقلاب» و «سرباز» دارند که در این ایام به شکل ویژه نامه به ترویج اندیشه های امام خواهند پرداخت و بعضی از آنها برنامه های رادیویی و تلویزیونی دارند و آن برنامه ها هم به ترویج افکار امام و هم برگزاری مراسم بزرگداشت امام خواهند پرداخت.
امسال دو نکته ویژه داریم که سال های گذشته هم با آن اشاره داشتیم. یکی از آنها وحدت نیروهای مسلح با استفاده از بستر مراسم بزرگداشت امام است. چون امام و رهبری مکرر به وحدت نیروهای مسلح تأکید داشته اند. به این معنا که از مسئولین نیروهای دیگر در نیروهای خودتان دعوت کنید. مثلا سپاه از یک امیر ارتش و ارتش از یک فرمانده نیروی انتظامی یا سپاه دعوت کند و متقابلا مسئولین و افراد عادی نیروهای مسلح در مراسم های همدیگر شرکت کنند.
نکته دیگری که در برنامه های امسال تأکید کرده ایم، ارتباط نیروهای مسلح و وحدت آنها با مردم است. از مردم برای شرکت در مراسم سالگرد ارتحال امام دعوت کنند و در صورتی که برای آنها امکان داشت اطعام داشته باشند.