وزیر علوم با تأکید بر اینکه دانشگاهیان پای میثاق خود با امام راحل ایستاده اند، گفت: با توجه به پدیده تغییر نسل ها، وظیفه ما این است که بتوانیم این امانت را از طریق اساتید، دانشمندان و پژوهشگران به نسلهای جدید انتقال دهیم
تجدید میثاق دانشگاهیان کشور با آرمان های امام خمینی(س) پیش از ظهر امروز(شنبه 11 خرداد ماه) با حضور منصور غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی، محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، ابراهیم صالحی عمران رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای، محمدرضا زمانی رئیس دانشگاه پیام نور و جمعی دیگر از مدیران فرهنگی و آموزشی کشور، در حرم مطهر امام خمینی(س) برگزار شد.
به گزارش خبرنگار روابط عمومی ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی، منصور غلامی در این مراسم بیان اینکه ما دانشگاهیان همچنان پای میثاقی که با امام بسته ایم، ایستادهایم گفت: خواسته و هدف امام خمینی(س) چیزی جز تحقق اسلام نیست. بنابراین دانشمندان، اساتید، فرهیختگان و اندیشمندان نیز برای تحقق این خواسته بنیانگذار انقلاب اسلامی بر روی قول خود ایستاده اند.
وزیر علوم افزود: در واقع امام از آنها قول گرفته است که در راستای رفع ظلم، کمک به مظلوم و مقابله با ظالم حرکت کنند و بخش مهم تحقق این امر به حفظ تفکر و اندیشه انقلاب اسلامی بر می گردد. حفظ آرمان های انقلاب اسلامی در شرایطی که در معرض انواع تهاجمات و دسیسه ها به منظور کمرنگ کردن اثرات این انقلاب قرار گرفته ایم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.
وی تأکید کرد: در واقع تحقق این آرمان ها به خیزش عملی و فکری عمیق در دل مردم نیاز دارد. لذا وظیفه ما عمل مستمر و عمیق آرمان های امام است. به گونه ای که آحاد مردم در کشور وظیفه دارند در راستای تحقق اهداف انقلاب حرکت کنند. با توجه به پدیده تغییر نسل ها، وظیفه ما این است که بتوانیم این امانت را از طریق اساتید، دانشمندان و پژوهشگران به نسلهای جدید انتقال دهیم و این به عنوان یک وظیفه بزرگ برای کسانی که دلشان برای انقلاب می تپد قرار داده شده است.
غلامی با اشاره به اینکه در حال حاضر مراکز علمی ما به طور مرتب و به شکل صحیح و پویا گسترش یافته اند و دستاوردهای قابل عرضه زیادی در سطح جهان داشته و داریم، تصریح کرد: مقاومت مردم ایران تا کنون توانسته اثرگذار باشد و علت آن نیز تکیه و اعتمادی است که به حوزه علم و دانش شده است.
وی تأکید کرد: ما امروز آمده ایم تا در تجدید پیمان امروز با امام خمینی(س) تاکید کنیم که ما دانشگاهیان تک تک وظایفمان را با قدرت، نگاه به آینده اعم از توسعه علم، دانش و گسترش مرزهای علمی پیش برده ایم و تلاش داریم این مسیر رویکرد حل مسائل و مشکلات پیش روی مردم و جامعه ادامه پیدا کند.
رستمی: امام خمینی(س) همواره بر امانتداری مسئولین نسبت به نظام و مردم تأکید داشتند
حجت الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی نیز با تأکید بر اینکه برگزاری این نوع مراسمات فرصت خوبی برای بازخوانی اندیشه های امام به شمار می رود، گفت: شهید مطهری در توصیف شخصیت امام خمینی(س) تأکید می کند، من چهار بخش از ایمان را در ایشان دیدم. از جمله ایمان به خدا و ایمان به راهی که انتخاب کرده بود.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها افزود: ایشان همچنین به مقاومت و حرکت در مسیر نورانی دین و تسلیم نشدن ایمان داشت. در واقع هدف امام در انقلاب یک هدف کوتاه مدت نبود و ایشان آینده بلندمدتی را برای انقلاب اسلامی ترسیم کرده است. از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و در تمام دوران سختی نیز لحظه ای از کاهش و کمرنگ شدن اهداف انقلابی را در ایشان نمی بینیم. در واقع امام با ترسیم اهداف بلند مدت تأکید می کنند باید مقدمه سازی برای ظهور را فراهم کنیم.
وی تأکید کرد: ما مشاهده می کنیم که در بدترین و سختترین شرایط که اوایل انقلاب با تحریم جدید نفتی، کاهش بودجه، خیانت مرتجعان منطقه و حضور رسمی نظام سلطه در جنگ و غیره نیز امام خمینی(س) لحظه ای از آرمان های خود دست نکشیدند و حتی در پیام های قبل از صدور قطعنامه و بعد از آن تأکید کردند عنوان می کنند که ما دنبال این هستیم که از ناقوس کلیساها فریاد مرگ بر آمریکا شنیده شود. بنابراین اینها نمونه های بارز هدفگذاری های بلند مدت امام خمینی(س) است.
گزارش تصویری>>> تجدید میثاق دانشگاهیان با آرمان های حضرت امام خمینی(س)
رستمی با اشاره به اینکه امام خمینی(س) همواره بر امانتداری مسئولین نسبت به نظام و مردم تأکید داشتند، گفت: ایشان انقلاب اسلامی را امانت بزرگی می دانند که در اختیار مسئولین قرار داده و مسئولین باید به این امانت بزرگ واقف باشند. لذا این طعمه نیست بلکه امانت است و مردم نیز از دیدگاه امام خمینی(س) ولی نعمت مسئولین هستند. به همین جهت امانتداری سنگینترین وظیفه مسئولین امروز است.
وی همچنین با تأکید بر حفظ هویت دینی انقلاب اسلامی به عنوان یکی دیگر از آرمان های امام خمینی گفت: امام حتی لحظه ای کمرنگ شدن این هویت را نمی پذیرد و بر همگان واجب می داند که در پیرو الگوهای دینی و الگو کردن انبیا الهی در ترسیم و اهداف آینده تلاش کنند.
رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها خاطرنشان کرد: موضوع فرهنگ و پایه گذاری آن یکی دیگر از محورهای اصلی اندیشه امام خمینی(س) است که همواره بر تقویت فرهنگ مبتنی بر هویت دینی در جامعه تأکید دارد و این دین مداری با توجه به مرگ معنویت در جهان امروز از اهمیت بالایی برخوردار است. به گونه ای که امام معنویت در ایران را زنده و همه مسلمانان را به بازگشت به دین دعوت می کند.
وی در پایان با تأکید بر اینکه امام خمینی(س) دانشگاه ها را محور تحول جامعه می داند گفت: امام همواره جوانان را به حرکت در مسیر علم و دانش دعوت می کند و این محور اصلی مسئولیت دانشگاهیان است.
در این مراسم همچنین میثاقنامه دانشگاهیان با امام راحل(س) توسط محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی قرائت شد.
متن این میثاقنامه به این شرح است:
سلام بر تو ای روح خدا، ای عبد صالح، ای پیرو راستین حضرت رسول (ص) و آل رسول (ص)
سلام بر تو ای ابراهیم زمان، ای یگانه دوران، سلام بر تو ای امام
اکنون که در این ماه مبارک رمضان در محضرتان ایستادهایم، چهل سال است که از پیروزی و غلبه استقلال و آزادی بر وابستگی و خفقان میگذرد. پیروزی و موفقیتی که در سایه عنایت حضرت حق و رهبری و هدایت شما و همراهی مردم سرافراز ایران اسلامی به دست آمده و تا امروز ادامه یافته است.
ای بزرگ معمار عزت و افتخار ملت ایران، هرچند که سی سال از سفر ملکوتیتان میگذرد، اما همانطور که خلف صالحتان و رهبر فرزانهمان فرمودهاند، راه نورانیتان را مو به مو دنبال کردهایم و از این پس هم دنبال خواهیم کرد و در راه سربلندی جمهوری اسلامی، این میراث گرانقدرتان بیش از پیش تلاش خواهیم کرد.
اما امروز ما دانشگاهیان همچون سالهای گذشته در این مکان مقدس با قصد قربت آمدهایم تا سند استواری خود را بر میثاق ابدی خویش با شما عرضه نمائیم. باشد که این حضور در این محفل الهی پذیرفته شود.
امروز مجدداً پیمان میبندیم که خط امام را آنگونه که بوده و هست و بدون تحریف و تغییر ادامه دهیم و یادآوری میشویم که:
۱. باور داریم حضرت آیتالله خامنهای (مدظله العالی) فرزند راستین و جانشین برحق و شایسته شماست که اطاعت از او همان اطاعت از خدا و رسول خداست و این اطاعت سرانجامی چون خیر و سعادت برای ما و ایران عزیزمان نخواهد داشت. از همین رو رهنمودهای آن فرزانه حکیم را در همه حوزههای سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سرلوحه کار خویش قرار داده و با بازخوانی تجربههای ارزشمند چهل سال گام اول انقلاب اسلامی و تدوین و تدریس راههای چگونگی طی کردن راه اعتلای کشور در محیط علمی دانشگاهها مسیر استقلال ملت عزیزمان را سرعت و قدرت خواهیم بخشید.
۲. باور داریم یگانه راه پیشرفت و عزت ایران اسلامی همچون که به محک تجربه آموختهایم، راه اتکا به خداوند متعال و اتکا به توانمندی خود و ظرفیتهای بیشمار ایران بزرگ است که در کلمه مقدس «مقاومت» تبلور مییابد و راههای دیگر همواره سرابی بیش نبوده و نیست و تجربه اخیر برجام به خوبی نشان میدهد که استکبار جهانی اعم از آمریکا و اروپا غیرقابل اعتماد و عهدشکن و زیادهخواه بوده و هستند که هیچگاه نخواستهاند حقوق ملت بزرگ ایران اسلامی را به رسمیت بشناسند. برجام یک توافق بینالمللی است که توسط دولت آمریکا نقض شده و توسط دولتهای اروپایی در حد یک توافق روی کاغذ باقی مانده است. از این رو با قدرت در کنار دولت ایران اسلامی میایستیم و با تمام توان تلاش میکنیم تا سلاح تحریم دشمن را با افزایش شتاب علمی کشور و رونق اقتصاد دانش بنیان، کماثر و به حول و قوه الهی بیاثر کنیم.
۳. باور داریم همانطور که در بیانیه گام دوم توسط رهبر حکیم نظام اسلامی خلف صالح شما تصریح شده است، «دانش آشکارترین وسیله عزت و قدرت یک کشور است». از این رو همت میگماریم تا در راستای تحقق نخستین مطالبه ولی فقیه در گام دوم انقلاب اسلامی، در عرصه علمی با احساس مسئولیت بیشتری نسبت به گذشته، جهاد علمی را سرلوحه امور خود قرار دهیم و با رویکردی جهادی در زمینه علم و پژوهش، راه دانشمندان شهیدی همچون چمران، علیمحمدی و شهریاری را با غرور و افتخار ادامه دهیم.
۴. باور داریم که در جهان امروز جنگ واقعی، جنگ ارادههاست و هر کس بتواند در دستگاه محاسباتی طرف مقابل اختلال ایجاد کند و اراده طرف مقابل را سست کند، پیروز میدان است. از این رو ما استادان دانشگاه و کارگزاران عرصه علم کشور که فرزندان معنوی پیر جماران و شاگردان درس «ما میتوانیم» خمینی کبیر هستیم، پیمان میبندیم تا با تبیین دستاوردهای گرانسنگ چهل ساله انقلاب اسلامی، در تحقق «ما میتوانیم» روح امید و امیدواری و اعتمادبهنفس ملی را به عنوان شاهکلید جنگ ارادهها در دانشجویان و جوانان نسل سوم ایجاد و تعمیق ببخشیم.
۵. در آخر باور داریم که دانشگاههای ما ظرفیت آن را دارد که با تربیت انسانهای الهی، آرزوهای خمینی کبیر و آرمانهای خامنهای عزیز را در پرورش جوانان انقلابی همچون حسن باقریها و احمدی روشنها و حججیها برعهده گیرند. از این رو در جوار معمار عزت و استقلال ایران اسلامی در عصر حاضر با خدای خود پیمان میبندیم که تمام هم و همت خویش را صرف پرورش جوانان انقلابی به عنوان محور تحقق بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی کنیم.
باشد تا به خواست الهی ملت شایستهمان طعم شیرین تحقق دولت اسلامی و جامعه اسلامی را بچشد و به حول و قوه الهی به الگویی ستودنی برای همه ملتهای عالم بدل شود.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته