وزیر ارشاد گفت: نوع نگاه به سیستان و بلوچستان باید تغییر کند و باید ظرفیتهای آن بیشتر مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش ایلنا، سیدعباس صالحی درجلسه شورای فرهنگ عمومی استان سیستان و بلوچستان با تاکید بر این مطلب افزود: با توجه به رشد افزایش سواد و روند صعودی آمار تحصیلات عالی در این استان، باید به ظرفیتهای آن توجه شود .
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نوع نگرش مردم این استان به دستاوردهای انقلاب اسلامی، مشارکت بالا در انتخابات و پیشینه تاریخی آنان در مرزداری را نشان از غیرت و عزت ملی مردم سیستان و بلوچستان بیان کرد.
وی گفت: تصور بخش خصوصی از امنیت اقتصادی موجود در استان صحیح نیست و بر همین اساس سرمایهگذاری کمی در این استان انجام شده در حالیکه این استان فرصتهای فراوانی دارد.
وزیر فرهنگ وارشاد اسلامی افزود: در این استان در برخی حوزهها از جمله زیرساختهای عرصه فرهنگ و هنر نیاز به تقویت داریم و همگرایی و تعامل نهادهای فرهنگی در تحقق آن نقش مهمی دارد.
صالحی گفت: سیستان و بلوچستان دارای ظرفیتهای ویژهای برای انتقال فرهنگ و هنر کشورمان به آن سوی مرزها دارد و باید از این ظرفیت بهره کافی برد.
در این جلسه مسگرانی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان نیز گفت: راه اندازی سینما سیار و چهار نگارخانه در شهرهای زابل، چابهار، ایرانشهر و سراوان درحال اجراست.
وی افزود: هم اکنون نیاز به یک سالن مرکزی ویژه برنامه های فرهنگی در زاهدان و توسعه فضاهای فرهنگی در تمام استان داریم.
آیت الله سلیمانی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان نیز گفت: این استان با ویژگی هایی مانند بهشت آثار باستانی و فرهنگی و یا تنگه احد در کشور مطرح است بنابراین برای مبارزه و مقابله با اندیشه های تندرو و انحرافی که در کشورهای همسایه است، باید برنامه های فرهنگی کارشناسی شده براساس نیاز استان تدوین شود.
وی ادامه داد: در این استان تنوع مذهبی وجود دارد اما همه با همبستگی های قومی خود، مرزداران و میهن دوستان واقعی و ارادتمندان به رهبری هستند که حلقه های محکم اتصال میان شیعه و سنی در استان را ایجاد کرده است.
در بخش دیگری از این جلسه، مولوی نذیر احمد سلامی، یکی از نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری نیز توجه ویژه رسانه ها را به تقویت زیرساختهای مذهبی و تحکیم وحدت خواستار شد.
استاندار سیستان و بلوچستان نیز به پیشینه غنی فرهنگی استان اشاره کرد و افزود: موسیقی حماسی و میراث غنی فرهنگی و شعر و ادب از ویژگی های استان سیستان و بلوچستان است.
محبی ادامه داد :برخی آداب و رسوم قبیله ای و عشایری در این استان پهناور نیاز به حمایت و تقویت فرهنگی دارد تا هم محاسن آن معرفی شود و هم برخی کاستیها براساس نیازهای روز رفع شود.
دراین جلسه یارمحمدی و کرد، نمایندگان مردم زاهدان و خاش هم خواستار توسعه زیرساخت های فرهنگی، کتابخانه های عمومی و توجه ویژه به استفاده از ظرفیت رسانه ها برای مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان شدند.
در این جلسه تفاهم نامه همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استانداری سیستان و بلوچستان به امضای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاندار سیستان و بلوچستان رسید.