به گزارش ایرنا، بازارچه مرزی ریمدان چابهار در سال 1387 افتتاح شده و با گذشت 9 سال همچنان در انتظار زیرساخت های اینترنت، راه ترانزیتی، آب لوله کشی، برق مناسب و امکانات رفاهی برای استراحت رانندگان، مسافران و تجار و بازرگانان است.
شماری از تجار، صادرکنندگان و سرمایه گذاران بخش خصوصی در بازارچه مرزی ریمدان چابهار در گفت وگو با خبرنگار ایرنا برای حل مشکلات عدیده این بازارچه و مرز رسمی از مسئولان استمداد طلبیدند.
ایرج میرمرادزهی یکی از صادرکنندگان کالا گفت: با وجودی که مرز ریمدان چند سالیست به عنوان مرز رسمی اعلام شده اما هنوز صادرات و واردات از این مرز روان سازی نشده و مشکلات متعددی بر سرراه تجار و صادرکنندگان قرار دارد.
انور رحمت پور یکی از غرفه داران بومی بازارچه مرزی ریمدان نیز گفت: برای صادرات کالا از جمله مصالح ساختمانی نظیر کاشی، سرامیک و قیر با مشکلات متعددی رو به رو هستیم و مسئول گمرک چابهار نیز از ارائه خدمات صادرات کالا از سایر گمرکات به علت در اختیار نداشتن زیرساخت های لازم در بازارچه مرزی ریمدان امتناع می کند.
اسلم هوت زاده نیز گفت: در حال حاضر نماینده گمرک چابهار در مرز ریمدان مستقر نیست و تجار، مرزنشینان و صاحبان کالا مجبورند برای انجام تشریفات گمرکی، کارشناس گمرک را با وسیله شخصی از چابهار به ریمدان منتقل کنند و پس از اتمام کار مجددا وی را به چابهار بازگردانند و کسانی هم که وسیله نقلیه ندارند باید هزینه رفت و آمد وی را متحمل شوند.
وی افزود: طول مسیر مرز ریمدان تا چابهار 120 کیلومتر است و به دلیل نبود اینترنت برای ثبت بار در ریمدان، نماینده گمرک هر روز مسیر 240 کیلومتری رفت و برگشت را با هزینه صاحبان کالاها می پیماید و معطلی و سایر هزینه ها نیز جای خود دارد.
قادربخش هوت یکی دیگر از تجار فعال در بازارچه مرزی ریمدان بیان کرد: معطلی چندین روزه کامیون ها و انجام نشدن کار صادرات در مرز ریمدان و اتلاف وقت و سرگردانی کامیون ها و رانندگان برای مسئولان مستقر در مرز و بازارچه ریمدان اهمیتی ندارد و تنها ضرر آن متوجه تجار و صادرکنندگان می شود و کسی پاسخگوی جبران خسارات وارده به سرمایه گذاران نیست.
اسلم تلاتف نیز تصریح کرد: برای صدور اظهارنامه کالا (انجام کارهای گمرکی) و سایر مراحل صادرات راننده و صاحب کالا باید به چابهار و یا نوبندیان عزیمت کرده و اقدامات لازم را از طریق اینترنت انجام دهد تا بعد از تایید گمرک چابهار بتواند کالای خود را صادر کند.
مسعود بهزادی یکی از ساکنان بخش دشتیاری گفت: چنانچه اعضای یک خانواده مرزنشین چابهاری قصد سفر چند روزه به پاکستان داشته باشند باید تمام آنان به پاسگاه مرزبانی، شورای اسلامی و بخشداری نگور مراجعه کنند تا پس از رویت و تحویل تمام مدارک شناسایی و پرداخت هزینه 200 هزار تومانی برگ راهداری برای آنان صادر شود.
وی بیان کرد: طی مراحل مختلف از جمله تهیه نامه از بخشداری و تاییده از شورای اسلامی روستایی مبنی بر سکونت در محدوده بخش دشتیاری و ارائه ضمانت علاوه بر معطلی و سرگردانی نیاز به صرف وقت و هزینه دارد و چندین روز بطول می انجامد.
بهزادی ادامه داد: اگر مجوز تردد یک نفر که 15 روز تعیین شده است یک روز تاخیر کند تا 6 ماه ضامن او از ضمانت کردن برای فرد دیگری محروم می شود که این امر در هیچ نقطه ای از کشور وجود ندارد.

مدیر بازارچه مرز ریمدان نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرز ریمدان یکی از بهترین فرصت ها برای اشتغال ساکنان مرزی چابهار است که در خشکسالی شغل خود را از دست داده اند.
مسعود خاک سفیدی افزود: مردم محروم بخش دشتیاری با فقر، بیکاری و کمترین امکانات اولیه برای زندگی مواجه هستند که می توان با آماده سازی امکانات و زیرساخت ها و فعال شدن مرز ریمدان آنان را از این وضعیت رهایی بخشید.
وی ادامه داد: عملکرد واردات و صادرات بازارچه مرزی ریمدان هم اینک در حد صفر است و با وجودی که واردات دام در سالهای گذشته انجام می شد اما به دلایل مشکلات اداری این بخش هم به صفر رسیده است.
وی بیان کرد: در سال 1388 برنج و در سال 1389 سیر و بعدها فقط دام سبک و سنگین وارد می شد ولی بعد از آن اجازه ورود هیچ کالایی از مرز ریمدان داده نشده است.
وی گفت: مرز ریمدان فرصت مناسبی برای صادرات انواع مصالح ساختمانی، کاشی، سرامیک، میلگرد، سیمان، کلینکر(مواد اولیه سیمان)، مواد غذایی، آب معدنی، نوشابه، نایلون دسته دار و سایر تولیدات داخلی است.
مدیر بازارچه مرزی ریمدان تصریح کرد: این بازارچه فاقد پایانه مسافری و بار است و به دلیل نبود اینترنت، آب شبانه روزی، برق مناسب و جاده ترانزیتی از سالها قبل تا کنون فعالیت مناسبی نداشته است.
خاکسفیدی ادامه داد: اینک بازارچه مرزی ریمدان برای تامین هزینه های جاری آب و برق عاجز مانده و بارها به دلیل بدهی، برق آن تا چند ماه قطع شده است.
وی گفت: اداره کل حمل و نقل و پایانه های سیستان و بلوچستان و حفاظت محیط زیست برای تحویل زمین اقدامی انجام نداده اند و همچنان اراضی بازارچه مرزی ریمدان متعلق به منطقه حفاظت شده گاندو است.
وی خاطرنشان کرد: مقادیر محدودی سیمان، سرامیک و قیر از این بازارچه صادر می شد اما از سال گذشته تاکنون به دلایل نامعلومی از صادرات و واردات در این مرز جلوگیری شده است.

بخشدار دشتیاری نیز گفت: فیبر نوری از سال گذشته تا نقطه صفر مرزی ریمدان نصب شده ولی چندین ماه در انتظار نصب تجهیزات و راه اندازی اینترنت آن هستیم.
ابابکر بلوچ افزود: آب مورد نیاز بازارچه مرزی ریمدان با تانکر سیار تامین می شود و برای رسیدن آب شبانه روزی نیازمند اعتبار برای اجرای خط انتقال آب بطول 23 کیلومتر است.
وی ادامه داد: رفع مشکلات برق، احداث جاده ترانزیتی و اینترنت نیازمند توجه بیشتر مسئولان و اختصاص اعتبار ویژه است.
مدیر بازارچه مرزی ریمدان تصریح کرد: خشکسالی 20 ساله زحمات صدها ساله کشاورزان و روستاییان و زمین های کشاورزی و باغات و اندک دام روستائیان را از بین برده و بیکاری و فقر در دشتیاری بیداد می کند.
وی مهاجرت مرزنشینان به چابهار و افزایش جمعیت حاشیه نشینی را یکی از مشکلات این منطقه عنوان کرد و افزود: باید هر چه سریعتر امکانات و زیرساخت های مرز ریمدان برای جابجایی کالا و مسافر آماده شود.
بلوچ بر حل مشکلات تردد در دو سوی مرز ایران و پاکستان در محدوده دشتیاری چابهار تاکید کرد و گفت: برای تردد مرزنشنیان آنقدر با مشکلات و سختگیری ها رو به رو هستیم که بسیاری از مردم مرزنشین ارتباط و مراودات قومی و طایفه ای با مرزنشینان آنسوی مرز را قطع کرده اند.
وی ادامه داد: صدور یک برگ راهداری برای تردد مرزی بیش از 10 تا 15 روز طول می کشد و این خیلی درد آور است.
بخشدار دشتیاری ادامه داد: برای آماده سازی زیرساخت های مرز ریمدان با محدودیت شدید اعتباری مواجه هستیم و بزودی شاهد حل بسیاری از مشکلات پیش رو خواهیم بود.
سیستان و بلوچستان دارای هفت بازارچه مرزی شامل بازارچه های مرزی گمشاد و میلک در شهرستان هیرمند، بازارچه مرزی میرجاوه، بازارچه مرزی کوهک و جالق شهرستان سراوان، بازارچه مرزی پیشین شهرستان سرباز و بازارچه مرزی ریمدان شهرستان چابهار است.
شهرستان چابهار با داشتن مرز دریایی و اتصال به آب های اقیانوسی و همجواری با کشور پاکستان و کشورهای دور و نزدیک می تواند ارتباط تجاری، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی داشته باشد و علاوه بر 283 هزار نفر جمعیت خود، هزاران نفر از مردم سایر شهرهای همجوار سیستان و بلوچستان را از مزایا و فرصت بدست آمده بهره مند کند.

نماینده مردم چابهار، نیکشهر، کنارک و قصرقند در مجلس شورای اسلامی گفت: بازارچه مرزی ریمدان در سال 1387 افتتاح شده است که پس از گذشت 9 سال در انتظار زیرساخت های اینترنت، راه ترانزیتی، آب لوله کشی، برق مناسب و امکانات رفاهی برای استراحت رانندگان و مسافران است.
عبدالغفور ایران نژاد به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: مرز ریمدان بعد از افتتاح در سال 1387و با پیگیری های مکرر مردم و مسئولان 2 سال قبل پس از صدور مجوز رسما برای جابجایی کالا و مسافر بین ایران و پاکستان مشخص شده است.
وی افزود: مرز ریمدان در جنوب سیستان و بلوچستان با وجود خشکسالی 20 ساله، فقر و بیکاری فرصتی ارزشمند برای صادرات کالا و ایجاد اشتغال مردم مرزنشین چابهار است و هیچگاه تهدیدی برای مردم و دولت نبوده است.
نماینده مردم چابهار در مجلس بیان کرد: تاسیس و فعالیت بازارچه های مرزی در هر منطقه نوید دهنده ایجاد هزاران شغل و توسعه و پیشرفت مناطق مرزی است و بر همین اساس مردم محروم چابهار در محدوده دشتیاری چشم امید به مرز ریمدان بسته اند.
وی گفت: در طول 9 سال گذشته و به ویژه 2 سال اخیر پس از رسمی شدن مرز، پیگیری های مردم و مسئولان تاکنون راه به جایی نبرده است و همچنان مشکلات برای جابجایی کالا و مسافر پابرجاست.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: نبود زیرساخت های لازم به ویژه اینترنت، آب آشامیدنی و مصرفی شبانه روزی، امکانات رفاهی، رستوران و استراحتگاه، پایانه های بار و مسافری و سامانه های ورود و خروج مرزنشنیان از مهمترین مشکلات در مرز ریمدان است که از مسئولان انتظار می رود تا تمام موانع و مشکلات را برای تسهیل در جابجایی کالا و مسافر مرتفع کنند.
ایران نژاد از وزارت ارتباطات وفناوری اطلاعات خواست هر چه سریعتر نسبت به آماده سازی تجهیزات و زیرساخت های اینترنت مرز ریمدان اقدام کند.
وی همچنین استقرار نمایندگی ادارات گمرک، استاندارد، صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و دامپزشکی در مرز ریمدان را خواستار شد.
به گزارش ایرنا، بازارچه ریمدان در فاصله 50 کیلومتری از جاده اصلی چابهار- راسک واقع شده و تا چابهار 120 کیلومتر فاصله دارد.
شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت بیش از 283 هزار نفر و 48 هزار خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 3 شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043 **6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.