مجتبی پیری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بر اساس مصوبه دولت100 هزار هکتار از زمین های مرکز و جنوب سیستان و بلوچستان باید به سیستم آبیاری نوین مجهز شوند.
وی ادامه داد: هزار و 345 میلیارد و 668 میلیون ریال اعتبار برای انجام این سطح از آبیاری نوین در سیستان و بلوچستان هزینه شده است.
پیری با بیان اینکه 85 درصد هزینه آبیاری تحت فشار از سوی دولت به صورت بلاعوض پرداخت می شود، گفت: با اجرای این طرح علاوه بر کاهش مصرف آب در سیستان و بلوچستان شاهد بالا رفتن راندمان تولید در سطح هکتار نیز خواهیم بود.
وی افزود: مطالعه برای اجرای طرح آبیاری نوین در 29 هزار هکتار از سطح مزارع سیستان و بلوچستان انجام شده که بزودی عملیات اجرایی آن آغاز می شود.
پیری تصریح کرد: حدود 18 هزار هکتار از زمین های سیستان و بلوچستان قبل از دولت تدبیر و امید به سیستم آبیاری نوین مجهز شده بود که هم اینک به 33 هزار و 240 هکتار رسیده است.
وی تاکید کرد: با توجه به خشکسالی های پی در پی در سیستان و بلوچستان اجرای این طرح مهم بسته به نوع اجرا از 75 تا 95 درصد سبب مصرف بهینه آب می شود.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، مرکبات و غیره دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین های برخی مناطق این استان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید 2 بار محصول را دارد.
7316**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.