بهروز آقایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بندر شهید بهشتی چابهار پس از افتتاح فاز نخست مورد توجه سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای صادرات و واردات کالا قرار گرفته است.
وی افزود: همچنین عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای کانتینری از ابتدای سالجاری تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از 41 درصد رشد داشته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار با توجه به تخفیف های در نظر گرفته شده ارزانترین و با صرفه ترین بندر در بین بنادر حوزه خلیج فارس و دریای عمان برای ترانزیت و صادرات کالا محسوب می شود.
وی ادامه داد: تخفیف های ویژه به لاینرهای خارجی، اصلاح تعرفه های حقوق، عوارض و هزینه های بندری سبب شده تا چابهار به ارزانترین بندر در کل منطقه خلیج فارس و دریای عمان تبدیل شود.
آقایی بیان کرد: سازمان بنادر و دریانوردی برای کشتی های خارجی متعلق به لاینرهای بین المللی در بندر شهید بهشتی چابهار 90 درصد تخفیف THC (هزینه تخلیه و بارگیری کانتینر) به مدت سه ماه در نظر گرفته و میزان این تخفیف برای سه ماهه دوم 70 درصد و برای 6 ماه بعد 30 درصد است.
وی تصریح کرد: با توجه به بازاریابی های انجام گرفته و مشوق های اعطا شده از طریق سازمان بنادر و دریانوردی به صاحبان بار، کالا و سرمایه گذاران حوزه های دریایی و بندری شاهد ترافیک بار و کالا در این بندر اقیانوسی بوده به گونه ای که از ابتدای سال تاکنون عملکرد نفتی و غیر نفتی تخلیه و بارگیری در بندر چابهار بیش از 27 درصد رشد داشته است.
آقایی ادامه داد: چنانچه حمل بار از سوی لاینرهای بین المللی تداوم پیدا کند، سازمان بنادر و دریانوردی به کشتی های خارجی متعلق به لاینرهای بین المللی 30 درصد تخفیف در سال دوم هم ادامه پیدا می کند و این تخفیف ها، علاوه بر تخفیفات در حقوق و عوارض بندری است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از جمله مشوق های دیگر در نظر گرفته شده را تخفیف 80 درصدی برای حقوق و عوارض وارد بر کشتی ها، 80 درصد هزینه توقف وارد بر کشتی ها، 60 درصد هزینه های راهنمایی، یدک کشی و لایروبی وارد بر کشتی ها، تخفیف 85 درصدی در انبارداری کانتینرهای صادراتی و ترانزیت خارجی و تخفیف 75 درصدی برای انبارداری کانتینر خالی عنوان کرد.
وی همچنین مشوق های غیر تعرفه ای را تخصیص تسهیلات از محل وجوه اداره شده به بخش های غیر دولتی برای خرید و تامین شناورهای حمل مسافر و خودرو، ساخت مخازن نفتی، انبار، سیلو و سایر محوطه های نگهداری کالا در بندر شهید بهشتی چابهار عنوان کرد.
آقایی نبود اعمال رشد اجاره بهای ثابت قرارداد اجاره اراضی به مدت پنج سال در مدل های مالی، احتساب نرخ بازگشت داخلی 30 درصد برای قراردادهای سرمایه گذاری در بندر شهید بهشتی چابهار در مدل های مالی، اعطای معافیت پرداخت سهم درآمدی سازمان در تمامی قراردادهای سرمایه گذاری شامل اجاره بهای متغیر، سهم باربری، انبارداری و خن کاری و THC در خصوص کالاهای مازاد بر تعهد تناژ به مدت پنج سال از زمان بهره برداری را از دیگر مشوق ها در بنادر چابهار دانست.
وی ادامه داد: الحاق بنادر شهید بهشتی و کلانتری به منطقه آزاد چابهار و تسری قانون مناطق آزاد نظیر معافیت های مالیاتی و گمرکی می تواند فصل جدیدی از رونق و توسعه و استقبال سرمایه گذاران را بدنبال داشته باشد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار موقعیت مناسبی برای حمل و نقل، ترانزیت و ترانشیپ(حمل و نقل دریایی) کالا دارد و بهترین و کم هزینه ترین مسیر ترانزیت به کشورهای آسیای میانه و افغانستان است.
به گزارش ایرنا، چابهار هم اینک دارای 2 بندر بزرگ و مهم شهید بهشتی و شهید کلانتری است که تاکنون چه در زمان جنگ و چه پس از آن نقش بسیار مهمی در صادرات و واردات کالا داشته اند.
در سال 1352 طرح جامع تاسیس بندر چابهار مطرح و قراردادهای تاسیس با پیمانکاران مربوطه امضا شد و پس از انقلاب اسلامی به دلیل کمبود منابع مالی بخشی از طرح به تعویق افتاد و بخشی از طرح شامل اسکله نصب سریع و موج شکن آغاز و به انجام رسید.
عملیات اجرایی بندر شهید کلانتری که یکی از 2 بندر مهم چابهار است از سال 1362 بطور جدی آغاز و باتکمیل چهار پست اسکله فلزی در همان سال عملاً به بهره برداری رسید.
بندر شهید بهشتی نیز به عنوان دومین بندر مهم چابهار در سال 1361 با توجه به شرایط خاص حاکم بر خلیج فارس و جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و با تاکید دولت وقت بر لزوم داشتن بندری در خارج از تنگه هرمز و خلیج فارس ساخته شد.
بندر چابهار در زمان جنگ تحمیلی به دلیل واقع شدن در کرانه دریای عمان (مکران) و ارتباط با آبهای آزاد و دوری از مرکز بحران نقش مهمی در صادرات و واردات ایفا کرد.
چابهار به عنوان مهمترین بندر تجاری در خارج از خلیج فارس از نظر سیاسی و استراتژیک ملی در مواقع جنگ و بحرانهای منطقه مجزا و نقطه ای کلیدی برای تنفس اقتصادی بازرگانی خارجی کشور و ضمانتی برای گردش کار صنایع و فعالیت های اقتصادی آن محسوب می شود.
قرار گرفتن چابهار در یک خلیج موقعیت بندری ایده آلی را برای توسعه فیزیکی آینده به آن می دهد که بسیاری از بنادر دنیا دارای این حسن نیستند.
اسکله بندر شهید بهشتی چابهار با مساحت 240 هکتار، محوطه های بارانداز 16 هکتار، انبارهای مسقف 30هزار متر مربع و اسکله شهید کلانتری نیز دارای 30 هزار متر مربع مساحت، 35 هزار متر مربع بارانداز، 30هزار مترمربع انبار مسقف و 14هزار و 500 مترمربع محوطه کانتینری است.
بندر شهید بهشتی پنج پست اسکله و شهید کلانتری نیز پنج پست اسکله برای پهلوگیری شناورهای تجاری دارند که سه پست از اسکله شهید بهشتی چند منظوره و یک پست اسکله نفتی و اسکله شهید کلانتری نیز دارای یک پست چند منظوره و سه پست کالاهای عمومی است.
بندر شهید بهشتی از سال 1362همزمان با سفر رهبر معظم انقلاب و بندر شهید کلانتری نیز در همان سال بطور رسمی افتتاح شده است.
شهرستان چابهار از توابع استان سیستان و بلوچستان براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
شهر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نام های چابهار، پلان و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.