حمیدالله بلیده ای روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اعتبارات در نظر گرفته شده برای زیباسازی، ساخت بوستان، آسفالت، جدول گذاری، پیاده رو سازی، بازگشایی معابر، تهیه طرح جامع وتفصیلی روستا، حل مشکلات بهداشتی، آموزشی، آبرسانی و برقرسانی هزینه می شود.
وی بیان کرد: ساخت خانه بهداشت و پایگاه اورژانس، ساخت کتابخانه، اجرای خط انتقال و شبکه توزیع آب، انجام مطالعات مربوط به شبکه جمع آوری فاضلاب و تصفیه خانه از جمله کارهای پیش بینی شده برای اجرا در این روستا است.
وی از تمدید موافقت نامه با شورای اسلامی روستای طیس برای ساماندهی، بهبود سطح رفاه عمومی روستاییان و توسعه منطقه ای این روستای تاریخی خبر داد.
معاون فنی مهندسی سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: انجام مطالعات مربوط به برق روستا، تامین روشنایی معابر، ساخت ساختمان دهیاری، کتابخانه، اجرای محوطه سازی مسجد جامع و ارائه کمک های آموزشی به مدارس سطح روستا از جمله اقدامات برای ساماندهی روستای طیس است.
بلیده ای افزود: در سالجاری انجام مطالعات آثار باستانی و انجام مرمت و بهسازی لازم، خرید ماشین جمع آوری زباله، ساخت پارک محله ای، کمک به توسعه زیرساخت های ورزشی، تهیه تجهیزات مبلمان شهری مشتمل بر تابلوهای شهری، مخازن زباله، نصب المان های شهری نیز انجام خواهد شد.
وی انجام مطالعات مربوط به طرح توانمند سازی بافت های فرسوده و سکونتگاههای غیر رسمی و صدور سند مالکیت، اجرای راههای دسترسی در ورودی روستا با توجه به حجم بالای ترافیک را از دیگر کارهای مهم در نظر گرفته برای توسعه و ساماندهی روستای طیس عنوان کرد.
عضو هیات مدیره منطقه آزاد چابهار تصریح کرد: روستای تاریخی طیس در پیکره پنجم منطقه آزاد واقع شده و با توجه به موقعیت طبیعی این منطقه در کرانه شمال غربی دریای عرب موقعیت خاص و ویژه ای را به آن داده است.
بلیده ای ادامه داد: بندر طیس از نظر اداری و تقسیمات سیاسی جزء محدوده اراضی منطقه آزاد تجاری- صنعتی چابهار قرار گرفته است که طی سالهای اخیر پذیرای موج مهاجرانی بوده که به واسطه رشد و توسعه بندر چابهار در این روستای حاشیه ای سکنی گزیده اند.
وی گفت: به نوعی دیگر روستای طیس تبدیل به روستای اقماری چابهار شده است.
بلیده ای با بیان اینکه با بررسی تحولات جمعیتی سالهای اخیر مشاهده می شود طی 30 سال اخیر جمعیت این روستا نزدیک به 3.5 (سه ونیم) برابر افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: جمعیت روستای طیس در سال 1365 یعنی در آخرین سرشماری قبل از ایجاد منطقه آزاد چابهار 213 خانوار و هزار و 860 نفر جمعیت بوده و این عدد در آخرین سرشماری در سال 1395 به هزار و 526 خانوار و جمعیت معادل 6 هزار و 348 نفر رسیده است.
وی ادامه داد: روند رشد این روستا به دلایل فوق بسیار بیشتر از حداکثر رشد معمول در ایران بوده است.
وی تصریح کرد: با عنایت به موارد فوق و نیاز مبرم اهالی به آب آشامیدنی سالم، مطالعات مرحله نخست مربوط به خط انتقال، شبکه توزیع و مخزن ذخیره آب آشامیدنی از نیمه دوم مهر ماه پارسال آغاز شده است.
بلیده ای گفت: ادامه مطالعات مرحله دوم مربوط به خط انتقال آب، شبکه توزیع و مخزن ذخیره آب آشامیدنی در آذرماه پارسال برای اجرای این طرح یک دوره 24 ساله در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: این طرح برای 14 هزار و 683 نفر جمعیت روستای طیس در سال 1420 در نظر گرفته شده است.
وی افزود: حجم مخزن مورد نیاز سه هزار متر مکعب، مخزن اولیه 2 هزار متر مکعبی و مخزن تکمیلی هزار متر مکعب در نظر گرفته شده و براساس مبانی فوق هزینه اجرایی اولیه افزون بر 75 میلیارد ریال تخمین زده می شود.
وی ادامه داد: این هزینه مشتمل بر هزینه های اجرای 50 کیلومتر خط انتقال، انشعابات اصلی و فرعی و مخزن سه هزار متر مکعبی خواهد بود.
معاون فنی و مهندسی سازمان منطقه آزاد چابهار گفت: فاز نخست در مسیر ورودی روستای طیس از فروردین ماه سالجاری با هزینه تقریبی 65 میلیون تومان آغاز شده و با انشعاب دهی به حداقل 200 خانوار و اجرای هزار و 200 متر خط انتقال اصلی و هزار و 600 متر انشعابات فرعی و پیشرفت فیزیکی بالای 95 درصد در حال انجام است.
بلیده ای اظهار داشت: پیش بینی می شود فاز دوم اجرایی خط انتقال، شبکه توزیع و مخزن ذخیره آب آشامیدنی روستای طیس برای کل روستا پس از اخذ مجوزهای لازم و تامین اعتبار در سالهای آینده آغاز شود.
وی مدت اجرای فاز دوم را بر اساس پیش بینی های اولیه و پیشنهاد مشاور طراح 2.5 سال پس از آغاز عملیات اجرایی و تخصیص اعبتار لازم عنوان کرد.
وی اظهار امیدواری کرد؛ بعد از گذشت 24 سال از تاسیس منطقه آزاد ساکنان طیس به عنوان تنها روستای محدوده منطقه آزاد از امکانات اولیه نظیر نعمت آب، برق، طرح هادی، آسفالت معابر، سند مالکیت و فضای سبز مناسب بهره مند شوند.
وی گفت: مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار شخصا بر اجرای طرح ها در روستای طیس نظارت و تاکید زیادی برای تسریع در ساماندهی و توسعه این روستا دارند.
به گزارش ایرنا منطقه آزاد چابهار در 9 پیکره در سال 1373 با مصوبه مجلس شورای اسلامی همزمان با کیش و قشم در زمینی به مساحت 14 هزار هکتار فعالیت خود را آغاز کرده است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از سه شهر به نام های چابهار، چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.