دراین مطلب آمده است: تابستان که فرا می‌رسد اگرچه فرصتی برای استراحت و دوری از کلاس و مدرسه برای دانش آموزان است اما دغدغه بسیاری از والدین یافتن کلاس‌های مهارت آموزی برای بهینه کردن اوقات فراغت و جلوگیری از هدر رفت وقت آن هاست. این روزها دانش آموزان فرصت خوبی برای شرکت در کلاس‌های مختلف و دنبال کردن علاقه مندی‌هایی است که در طول سال تحصیلی امکان دنبال کردن آن برایشان وجود ندارد. کلاس‌هایی که برای رده‌های مختلف سنی برگزار می‌شود و در مرحله اول توجه به نیار و علاقه دانش آموزان اهمیت زیادی دارد.
برنامه ریزی والدین برای اوقات فراغت
یکی از دانش آموزان پایه هفتم تحصیلی به خبرنگار ما می‌گوید: هر سال والدینم برای اوقات فراغت تابستان برنامه ریزی می‌کنند که شرکت در کلاس زبان، ورزش‌هایی مانند شنا و ووشو نمونه‌ای از آن هاست. «جواد. ر» می‌افزاید: به دلیل این که در کنار کلاس‌های آموزشی به کلاس‌های ورزشی هم می‌روم خوشحال هستم و از تابستان لذت می‌برم. «عرفانه. م» از دانش آموزان پایه هشتم هم می‌گوید: تابستان‌ها خانه هستم و گاهی با خانواده بیرون می‌روم. تفریحی ندارم و با این که از والدینم خواستم در کلاس‌های هنری شرکت کنم به دلیل این که دختر هستم و محدودیت‌هایی دارم به خواسته‌ام توجهی نشد. در حالی که بسیاری از دوستانم در این مدت به کلاس‌های نقاشی، خیاطی، آموزش زبان انگلیسی و حتی ورزشی می‌روند. «سبحان. ب» که پایه پنجم را به پایان رسانده است نیز می‌گوید: به دلیل این که سال آینده آزمون‌های مدارس خاص پیش روست والدینم امسال برنامه ریزی زیادی برای اوقات فراغتم کرده‌اند که شرکت در کلاس‌های ریاضی، زبان انگلیسی، علوم تجربی نمونه‌ای از آن هاست. به طوری که هر روز مانند مدرسه چندین ساعت را در کلاس سپری می‌کنم. وی ادامه می‌دهد: والدینم حتی برای استخر هم ثبت نام نکردند. دلم می‌خواست به یک ورزش رزمی بپردازم یا مدرسه فوتبال بروم، اما امسال امکان این کار نیست. حتی زمانی هم که در خانه هستم اجازه نمی‌دهند زیاد با رایانه و تلفن همراه بازی کنم.
اوقات فراغت فقط کلاس های آموزشی نیست
روان درمانگر کودک و نوجوان در این باره به خبرنگار ما می گوید: به موضوع اوقات فراغت می توان از دو حوزه تربیتی و حوزه آسیب شناسی نگاه کرد. آسیب شناسی اوقات فراغت به توجه نکردن خانواده‌ها به علاقه کودک و نوجوان و تعدد کلاس های انتخابی برای آن‌ها برمی گردد. والدین به این موضوع توجه ندارند که در این مدت هیچ کلاسی برای کودکان بهتر از در کنار خانواده بودن نیست. اما برای نوجوانان این موضوع کمتر صدق می کند و دوست ندارند خیلی در منزل بمانند، اما اگر ساعاتی را در کنار خانواده بگذرانند برای آن‌ها هم مفید خواهد بود و سبب حفظ رابطه فرزند با خانواده می‌شود.
«مرتضی جلمبادانی» بیان می کند: اوقات فراغت فقط کلاس های آموزشی نیست، همین که خانواده بتواند وقت بیشتری برای کودک و نوجوان بگذارد می تواند بسیار مفید باشد و مانع جدایی فرزندان از محیط خانه شود. موضوع دیگر حق انتخاب فرزندان برای شرکت در این کلاس هاست و برای کودکان با توجه به سن آن‌ها این موضوع اهمیت ندارد اما برای نوجوان کلاسی که در نظر گرفته می شود باید با توجه به حق انتخاب خود باشد که موضوع بسیار مهمی است و ما نباید نوجوانان را به انتخاب و شرکت در یک کلاس مجبور کنیم. وی بیان می کند: نوجوانان در این سن در پی هویت یابی هستند و از یک شاخه به شاخه دیگر پریدن، امری طبیعی است اما خانواده‌ها این را به موضوعی حساس تبدیل می‌کنند و دایم به فرزندان فشار می آورند که تا انتها یک رشته را ادامه دهند. خانواده‌ها می توانند نقش بزرگی در هویت یابی کودکان داشته باشند و باید به آن‌ها استقلال در انتخاب دهند تا دچار سردرگمی در هویت نشوند و زودتر به اثبات هویت خود دست پیدا کنند.
164 پایگاه طرح غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان
رئیس اداره فرهنگی، هنری اداره کل آموزش و پرورش هم به خبرنگار ما می گوید: ١٦٤پایگاه طرح غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان در استان فعال است و فعالیت‌های تابستانی دانش‌آموزان با شعار حمایت از کالای ایرانی آغاز می‌شود. تابستان و فعالیت‌های تابستانی، بهترین فرصت برای تحقق راهبرد‌ها و اولویت‌های حوزه معاونت پرورشی و فرهنگی است و بهره گیری از ظرفیت و قابلیت عظیم دانش آموزان در مدیریت اوقات فراغت آنان ضروری است.
«محمد رضا طاهری نسب» اظهار می‌کند: سیستان و بلوچستان شرایط اقلیمی خاصی دارد و در اجرای اوقات فراغت دانش آموزان شرایط آب و هوایی حائز اهمیت است، بنابراین رشته و زمان کلاس‌ها باید بر این اساس برنامه ریزی شود. هدف از اجرا و برگزاری اوقات فراغت پرورش استعدادهای بالقوه دانش آموزان است و تابستان فرصتی برای توسعه فعالیت‌های قرآنی و اردویی برای بسترسازی و شکوفایی استعدادهای فرهنگی و هنری دانش‌آموان، تمرکز بر فعالیت‌های گروهی اخلاق‌محور، توسعه مهارت‌های اجتماعی و ایجاد روحیه نشاط و امید در میان دانش‌آموزان محسوب می‌شود.
وی بیان می‌کند: فعالیت‌هایی مثل گل دوزی و قلاب بافی برای دختران و مهارت آموزی در مراکز فنی و حرفه ای، ورزشی و فعالیت‌هایی که جنبه ایجاد تعامل‌های اجتماعی را به همراه دارد، مورد توجه است و نباید اوقات فراغت را در کلاس، خلاصه بدانیم. برنامه‌های غنی سازی اوقات فراغت دانش آموزان درقسمت‌های مختلفی از جمله آموزشی، فرهنگی، هنری، پژوهشی و مهارت آموزی به مدت هشت هفته از دوم تیر ماه تا 25 مرداد ماه سازمان دهی می‌شود. کلاس‌های تقویتی و دروس تخصصی در دانش افزایی و فعالیت دارالقرآن‌ها در دوره‌های مختلف تحصیلی نیز جزیی از این طرح‌های اوقات فراغت است.
وی ادامه می‌دهد: استفاده از ظرفیت مراکز کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و مراکز فنی و حرفه ای، سالن‌های ورزشی مدارس، مدارس غیر انتفاعی و هنرستان‌ها نیز مد نظر است و امسال سیاست اداره کل آموزش و پرورش توجه به کیفیت پایگاه‌های تابستانی به جای سوق یافتن به آمار و کمیت است. بنابراین تلاش می‌شود با همکاری مدیران مدارس و مراکز تابستانی و دستگاه های مختلف و فعال در حوزه‌های بهبود اوقات فراغت، مدیریت شایسته ای بر این فرصت ارزشمند تربیتی و آموزشی داشته باشیم.
وی اظهار می‌کند: اردوهای ملی در اولویت فعالیت‌های سازمان دانش آموزی است. در مدارس و پایگاه‌های طرح غنی سازی اوقات فراغت با آموزش مهارت‌های مختلف سازمانی و آموزش مهارت‌های لازم تلاش می‌شود با فعال سازی انجمن‌های کانون‌های فرهنگی و تربیتی لحظات خوبی برای دانش آموزان فراهم شود.
برگزاری کارگاه‌های آموزشی
وی ادامه می‌دهد: برپایی کارگاه‌های آموزش خبرگزاری از دیگر فعالیت‌های سازمان دانش آموزی است و در این کارگاه‌ها که با حضور استادهای استانی و با نظارت مستقیم استان برگزار خواهد شد، مهارت‌های لازم این حرفه به علاقه مندان آموزش داده می‌شود و در نهایت با ارائه مدرک خبرنگاری و در صورت تداوم در فعالیت، دانش آموزان به عنوان خبرنگاران افتخاری پانا با مناطق و استان همکاری خواهند داشت. برگزاری اردوهای ملی و اعزام دانش آموزان از دیگر برنامه‌های معاونت پرورشی فرهنگی این اداره در طول تابستان است.
طاهری نسب، خاطرنشان می‌کند: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای، سازمان تبلیغات اسلامی، جمعیت هلال احمر، بسیج دانش‌آموزی و اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانش‌آموزان از جمله دستگاه‌های همسو درباره غنی‌سازی اوقات فراغت دانش‌آموزان است و با دستگاه‌های مزبور تفاهم نامه امضا و قرار شد برنامه‌های کوتاه مدت و آموزش مهارتی برای دانش‌آموزان اجرا شود تا دانش‌آموزان پس از آموزش و کسب مهارت، گواهی‌نامه‌ای از سوی این سازمان دریافت کنند.
8006**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.