رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به کاهش نزولات جوی سیستان و بلوچستان در بحرانی ترین وضعیت بی آبی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار ایلنا مجتبی پیری پیش از ظهر امروز در اولین نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: بخش اعظمی از اقتصاد مردم سیستان و بلوچستان از طریق کشاورزی تامین می شود و به دلیل محدودیت منابع آبی هرساله این شرایط سخت می شود.
مجتبی پیری خاطر نشان کرد: با توجه به برآوردهای صورت گرفته سالیانه تنها 100 میلی متر بارندگی داریم که بحرانیترین وضعیت ممکن است و نشان از دشواری سال زراعی جاری دارد.
وی افزود: ما در منطقه سیستان سال زراعی را از دست دادهایم چرا که کشتی که انجام شد به دلیل خشکسالی بی اثر ماند و برداشتی نداشت.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خاطر نشان کرد: طبق ارائه آمار و بررسی های کارشناسی شده به ستاد بحران، خشکسالی سیستان به صورت خیلی شدید و خشکسالی بلوچستان به صورت شدید تایید شده است.
پیری خاطر نشان کرد: تامین آب شرب دام های روستایی صورت گرفته اما تامین آب دام هایی که در بستر هامون هستند با مشکل مواجه شده و اداره کل عشایر استان تا حد امکان آب مورد نیاز را تامین کرده است.
پیری با اشاره به تقویت ناوگان آبی برای مقابله با بحران بی آبی، اذعان داشت: برای تامین علوفه مورد نظر دام ها و پرداخت یارانه از هیچ تلاشی دریغ نکرده ایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی با اشاره به کاهش قیمت کاه سفید، گفت: از 160 هزار هکتار زمین قابل کشت تنها 46 هزار هکتار کشت شده که این میزان کشت هم با خسارت صد در صدی مواجه شد و در تلاشیم از طریق ستاد بحران خسارت مربوط به بخش کشاورزی را تامین کنیم.
وی با اشاره به ناپایداری کشاورزی در 20 سال اخیر ، خاطر نشان کرد: با اجرای طرح آبرسانی به 46 هزار هکتار از مزارع تاثیرات مثبتی در بخش کشاورزی سیستان رخ خواهد داد.
پیری خاطر نشان کرد: من موافق عدم کشت هندوانه نیستم و مدیریت کشت هندوانه را مدنظر دارم.
وی در پایان خسارت وارده به بخش کشاورزی سیستان و باهوکلات را 750 میلیارد تومان اعلام کرد.