به گزارش ایرنا سید دانیال محبی روز دوشنبه در کارگروه توسعه و صادرات غیر نفتی و شورای ساماندهی مبادلات مرزی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: همکاری بین بخشی برای توسعه و پیشرفت تاکنون در این استان نهادینه نشده است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: توسعه و پیشرفت هر منطقه وابسته به همکاری بین بخشی میان دستگاه های مختلف اجرایی است.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی کارشناسی شده روی تمام موضوعاتی که منجر به پیشرفت و توسعه سیستان و بلوچستان می شود لازم و ضروری است.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان ظرفیت های بسیار زیادی در زمینه کشاورزی دارد که می توان با بهره گیری از روش های نوین آبیاری راندمان تولید را افزایش داد.
محبی اظهار داشت: با وجود خشکسالی در سیستان و بلوچستان، بهره گیری از سامانه های نوین آبیاری و تولید محصولاتی چون پسته که نیاز به آب مصرفی کمی دارد در این استان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.
وی تصریح کرد: در زمینه کشت محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان باید امکان سنجی شود که چه نوع محصولی را که نیاز به آب کم دارد کشت کرد.
وی خاطر نشان کرد: متاسفانه در بسته بندی و فرآوری محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان عقب هستیم که باید در این زمینه تلاش کرد تا محصولات ما از لحاظ بسته بندی مشتری پسند و شیک باشد.
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بهترین پسته در این استان تولید می شود که کشت این محصول راهبردی که ارزش افزوده بسیار بالایی نیز دارد باید جایگزین کشت گندم شود.
محبی اظهار داشت: مکانیزه کردن کشاورزی در سیستان و بلوچستان در راندمان تولید و ایجاد ارزش افزوده بالا بسیار حائز اهمیت است و باید به این سمت حرکت کنیم.
وی بیان کرد: همچنین سیستان و بلوچستان ظرفیت های بسیار خوبی در زمینه شیلات و آبزی پروری دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان ظرفیت های بسیار زیادی در زمینه صادرات و ترانزیت کالا به پاکستان، افغانستان و کشورهای حوزه خلیج فارس دارد که کمتر استانی در کشور چنین مزیت هایی را دارد.
نادر میرشکار اظهار داشت: سیستان و بلوچستان پل ارتباطی افغانستان به آبهای آزاد است و از این فرصت باید نهایت استفاده را برد.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان در برخی از زیرساخت های صادرات و ترانزیت هنوز به نقطه ایده آل خودش نرسیده که دولت در این استان طرح های زیادی را در دست اقدام دارد.
وی تصریح کرد: 500 میلیون دلار در سال حجم صادرات و ترانزیت سیستان و بلوچستان به افغانستان، پاکستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس است.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا این میزان حجم صادرات و ترانزیت را در سیستان و بلوچستان افزایش دهیم.
میرشکار اظهار داشت: چنانچه پل دوم میلک بر روی رودخانه هیرمند ساخته شود میزان صادرات سیستان و بلوچستان به افغانستان رشد قابل توجهی می کند.
وی بیان کرد: پیشنهاد می شود تا زمان ساخته شدن پل دوم بر روی رودخانه هیرمند برای بهره گیری از ظرفیت پایانه مرزی میلک یک معبر بازگشایی شود.
وی تصریح کرد: بازارچه های مرزی یک فرصت بسیار خوب برای افزایش صادرات و ترانزیت به افغانستان است که باید از این ظرفیت نهایت استفاده را کرد.
وی تاکید کرد: برای افزایش صادرات و ترانزیت سیستان و بلوچستان به سایر کشورها باید تشکل های صادرات محور در این استان ایجاد شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت سیستان و بلوچستان گفت: همچنین پیشنهاد می شود برای افزایش صادرات و ترانزیت کالا به افغانستان تجارت آزاد با این کشور در دستور کار قرار گیرد.
مدیرکل بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: 495 تا 500 میلیون دلار صادرات و ترانزیت کالا پارسال از بازارچه های مرزی این استان انجام شده است.
کوروش محمدی اظهار داشت: 14 درصد رشد منفی در بخش صادرات از سیستان و بلوچستان داشتیم که حدود 40 درصد آن در ارتباط با بازارچه مرزی میلک است.
وی بیان کرد: پارسال صادرات سوخت به افغانستان انجام می شده که امسال با کاهش صادرات مواجه هستیم.
وی تصریح کرد: براساس اعلام مدیرعامل کارخانه سیمان سیستان ماهیانه حدود 800 تن سیمان از طریق میل 87 به افغانستان صادر می شود.
مدیرکل بازارچه های مرزی سیستان و بلوچستان گفت: از سال گذشته پیگیر بازگشایی درب اختصاصی بازارچه مرزی میلک بودیم چرا که تمام بازارچه های مرزی این استان درب اختصاصی دارند.
محمدی اظهار داشت: افتتاح درب اختصاصی در بازارچه مرزی میلک کمک شایانی به افزایش صادرات به افغانستان دارد.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان دارای چهار پایانه مرزی و هفت بازارچه مرزی شامل بازارچه های مرزی گمشاد و میلک در شهرستان هیرمند، بازارچه مرزی میرجاوه، بازارچه مرزی کوهک و جالق شهرستان سراوان، بازارچه مرزی پیشین شهرستان سرباز و بازارچه مرزی ریمدان شهرستان چابهار است.
3213**6081
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.