بهروز آقایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مجموع 6 کشتی حامل گندم اهدایی دولت هند به افغانستان در بندر چابهار پهلوگیری و سه هزار و 600 کانتینر گندم در بندر شهید بهشتی و کلانتری تخلیه شده است.
وی افزود: چابهار موقعیت مناسبی برای حمل کالاهای وارداتی افغانستان دارد و پس از انتقال بار گندم به این کشور فصل جدیدی از توسعه روابط اقتصادی میان ایران و افغانستان آغاز خواهد شد.
وی ادامه داد: تجار و بازرگانان افغانستان می توانند از طریق بندر چابهار کالاهای خود را صادر یا وارد کنند.
وی تصریح کرد: هم اینک بیش از 160 شرکت توسط سرمایه گذاران افغانستان در منطقه آزاد چابهار ثبت و برخی از تجار حضوری فعال در حوزه تجارت و بازرگانی دارند.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: یکی از اهداف افتتاح بندر شهید بهشتی چابهار و هزینه بیش از یک میلیارد دلاری دولت توسعه محور شرق و توسعه روابط تجاری، اقتصادی و بازرگانی میان ملت هاست.
آقایی افزود: از هرگونه سرمایه گذاری داخلی و خارجی در بندر چابهار استقبال می کنیم و با در اختیار گذاشتن امکانات، هرگونه همکاری و همراهی را با سرمایه گذاران خواهیم داشت.
وی بیان کرد: بندر چابهار یکی از باصرفه ترین و کوتاه ترین مسیر برای جابجایی کالا میان کشورهای آسیای میانه، اقیانوس هند و حاشیه خلیج فارس است.
وی تصریح کرد: برای حمایت از صاحبان کالا علاوه بر وجود معافیت 10 درصد تخفیف سود بازرگانی برای کالاهای وارداتی و 30 درصد تخفیف بر هزینه حمل و جابجایی (THC) نسبت به دیگر بنادر ایرانی انجام می شود.
وی ادامه داد: تخفیف حمل کانتینر شامل 30 درصد بر عوارض بندری کشتی کانتینر وارده، 75 درصد برای کانتینرهای وارداتی و 84 درصد برای کانتینرهای صادراتی، اعمال تخفیف پلکانی بر اساس حجم به هزینه THC خطوط لاینر و تخفیف هزینه انبارداری، تخفیف بر کالاهای غیر کانتینری شامل 30 درصد برای جابجایی و انبارداری در مقایسه با دیگر بنادر ایرانی از جمله بسته های تشویقی است که می تواند برای جذب ترافیک کالا و رونق محور شرق کشور تاثیرگذار باشد.
وی گفت: بندر چابهار به عنوان یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان قرار گرفته است که به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آبهای آزاد بین المللی جایگاه ویژه ای در مبادلات ایران با سایر کشورهای منطقه دارد.
وی ادامه داد: بندر چابهار به علت نزدیکی به کشورهایی نظیر افغانستان، پاکستان و آسیای میانه در آینده ای نزدیک با اتصال به شبکه ریلی کشور اهمیت ویژه ای در ترانزیت کالا به این کشورها خواهد داشت.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران یکی از نقاط کلیدی در حاشیه خلیج فارس و دریای عمان بوده و در کریدور شمال – جنوب نقش مهمی ایفا خواهد کرد.
به گزارش ایرنا شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**3213
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.