علاءالدین ازوجی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع جمعیت 80 میلیون نفری کشور، حدود 14 میلیون نفر افراد زیر 10 سال هستند و 66 میلیون نفر در سن کار قرار دارند.
وی افزود: جمعیت افرادی که تمایل به کار دارند در کشور امسال به بالای 27 میلیون نفر خواهد رسید که بیش از 22 میلیون نفر از این جمعیت شاغل و افزون بر سه میلیون نفر نیز بیکار هستند.
وی تصریح کرد: بر اساس ساختار بازار کار دانشجویان، محصلان و زنان خانه دار به عنوان جمعیت غیر فعالی به حساب می آیند که تمایل به کار ندارند و جمعیت غیرفعال کشور بیشتر از جمعیت فعال است.
مشاور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفر به سیستان و بلوچستان در حاشیه کارگروه اشتغال استان به خبرنگار ایرنا گفت: در چند ماه گذشته دولت به انواع مختلف سعی کرده برنامه خودش را در بحث اشتغال دنبال کند، اشتغال فراگیر از جمله برنامه های کلیدی بود که معاون رئیس جمهوری آن را 31 خرداد امسال ابلاغ کرد و دستگاه های مختلف درگیر آن شدند.
ازوجی افزود: این طرح در حوزه های مختلف سه محور کلیدی در قالب رسته های منتخب، مداخلات سیاسی و بحث اشتغال حمایتی و خرد دارد که در بحث رسته های منتخب مطالعاتی در سطح استان ها انجام شده است.
وی ادامه داد: این دیدگاه است که کدام یک از رسته های منتخب می توانند به عنوان بخش پیشروی اقتصاد پایه هر منطقه باشند بر همین اساس از استان های مختلف از جمله سیستان و بلوچستان این موارد دریافت و مشخص شد که در کدام رسته ها استان ها می تواند بیشتر مانور دهند و سرمایه گذاری کنند.
وی اظهار داشت: بر اساس ساز و کار تنظیم شده و توافقات صورت گرفته با بانک مرکزی طرح اشتغال فراگیر در 2 سطح ملی و استانی در حال اجراست به این معنی که دستگاههای اجرایی در استان ها حتما باید مواظب باشند طرح ها به خوبی در کمیته فنی بررسی و بعد از کارشناسی تایید شود و بانک ها بر اساس روال کارهای لازم را انجام دهند.
مدیرکل دفتر توسعه، اشتغال و سیاستگذاری بازار کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: همچنین بحث بعدی نظارت است که ما تلاش خواهیم کرد کنترل در تمام عرصه ها بر روی پروژه ها انجام شود.
وی افزود: در بخش طرح اشتغال فراگیر تبصره 18 نزدیک به 530 میلیارد تومان از منابع ویژه سیستان و بلوچستان توزیع خواهد شد.
ازوجی با اشاره به جمعیت بالای روستاییان سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس قانون اشتغال پایدار روستایی و عشایری و منابع صندوق توسعه ملی در مرحله نخست نزدیک به 240 میلیارد تومان برای اجرای بحث های کسب و کار در مناطق روستایی و عشایری این استان با نرخ سود بسیار مناسب از سوی متقاضیان سرمایه گذاری بخش خصوصی و تعاونی اختصاص داده می شود.
وی افزود: بر اساس کارکرد عمدتا در حوزه آموزش بازار کار، افزایش کسب و کار، استفاده از دانش فنی بهتر و بیشتر بودن پرداختی ها اوایل سال آینده مجددا اعتبار برای استان ها توزیع خواهد شد.
وی گفت: در بحث اشتغال فراگیر تبصره 18، 20 هزار میلیارد تومان منابع بانکی هشت بانک کشور درگیر خواهد بود و اعتبار طرح اشتغال پایدار روستایی و عشایری 12 هزار میلیارد تومان است که پیش بینی شده 50 درصد آن امسال و 50 درصد دیگر اوایل سال آینده توزیع شود.
به گزارش ایرنا اشتغال و بیکاری از جمله موضوع های اساسی اقتصاد هر کشوری است به گونه ای که افزایش آمار اشتغال و کاهش بیکاری به عنوان یکی از شاخص های توسعه یافتگی جوامع تلقی می شود.
نرخ بیکاری یکی از شاخص هایی است که برای ارزیابی شرایط اقتصادی استان های مختلف کشور از جمله سیستان و بلوچستان مورد استفاده قرار می گیرد.
سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومترمربع (معادل 5/11 درصد مساحت کشور) و بیش از 2 میلیون و 775 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که 51 درصد جمعیت آن در روستاها زندگی می کنند.
بر اساس اعلام مرکز آمار ایران 38،3 درصد جمعیت سیستان و بلوچستان در سنین صفر تا 14 سال، 58،5 درصد در سنین 15 تا 64 سال و 3،2 درصد در سنین 65 سال و بیشتر گنجانده می شوند.
به گفته مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیستان و بلوچستان، بر اساس اعلام مرکز آمار ایران جمعیت فعال استان 597 هزار و 818 نفر است که 520 هزار و 801 نفر از این تعداد شاغل و بیش از 77 هزار نفر بیکار هستند.
مهرداد جهاندیده افزود: آمار جمعیت در سن کار (10 سال به بالا) بیکار سیستان و بلوچستان تابستان امسال 11،3 درصد اعلام شده که در مقایسه با 13،8 درصد مدت مشابه سال گذشته کاهش یافته است.
وی اظهار داشت: آمار اعلامی از سوی مرکز آمار ایران بر اساس ضوابط خاص با دقت تولید و انتشار می یابد.
3042**6081 خبرنگار: محدثه حیدری گرجی **انتشاردهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.