اتابک جعفری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: متوسط بارندگی سالانه در سیستان و بلوچستان 103 میلی متر است که در مقایسه با متوسط بارندگی 250 میلی متر کشوری فاصله زیادی دارد.
وی افزود: با توجه به اینکه 80 درصد سیستان و بلوچستان تحت تاثیر خشکسالی است باید ایجاد مرکز پایش خشکسالی به صورت منطقه ای مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: 48 درصد مساحت سیستان و بلوچستان تحت تاثیر خشکسالی متوسط، 27.3 درصد خشکسالی شدید و 3.9 درصد خشکسالی خیلی شدید است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: در شمال استان (جلگه سیستان) منابع آب محدود به آورد رودخانه هیرمند در کشور افغانستان، در مرکز منابع آب محدود اما پایدار زیرزمینی که به دلیل شرایط زمین شناسی پتانسیل بالایی ندارد و در جنوب استان تلفیقی از منابع آب سطحی و زیرزمینی وابسته به جریان های متغییر سطحی وجود دارد.
جعفری افزود: بیش از 21 هزار منبع آب زیرزمینی ( افزون بر 19 هزار و 446 حلقه چاه که تقریبا نیمی از آن غیرمجاز است، 831 دهنه چشمه و 281 رشته قنات) و همچنین پنج رودخانه دائمی و 22 رودخانه فصلی در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی اظهار داشت: میزان برداشت سالانه از چاههای مجاز 967 میلیون متر مکعب، میزان برداشت از چاههای غیرمجاز 500 میلیون متر مکعب، میزان تخلیه سفره آب های زیرزمینی 2 میلیارد متر مکعب و میزان اضافه برداشت از این سفرها 605 میلیون متر مکعب است.
وی گفت: تا کنون بیش از هزار دستگاه کنتور هوشمند بر روی چاههای مجاز سیستان و بلوچستان به منظور کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی و کمک به مصرف بهینه آب نصب شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سیستان و بلوچستان افزود: بیشترین تخلفات برداشت از چاههای غیرمجاز مربوط به سازمان ها و نهادهای دولتی در استان است.
جعفری گفت: 33 سد مخزنی و تغذیه ای و انحرافی ساخته شده با بیش از 2 هزار و 100 میلیون متر مکعب حجم آب قابل کنترل، سه سد مخزنی و تغذیه ای در دست اجرا با 427 میلیون متر مکعب حجم آب قابل کنترل و 14 سد مخزنی و تغذیه ای در دست مطالعه با 848 میلیون متر مکعب حجم آب قابل کنترل در سیستان و بلوچستان وجود دارد.
وی افزود: هم اینک در 50 درصد از حجم سدهای استان معادل حدود یک میلیارد مترمکعب آب ذخیره شده است.
وی گفت: سهم بخش کشاورزی از منابع آب 94 درصد، سهم آب آشامیدنی سه درصد، سهم صنعت یک درصد و سهم محیط زیست 2 درصد است.
به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومترمربع (معادل 5/11 درصد مساحت کشور) و بیش از 2 میلیون و 775 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود.
3042**6081 خبرنگار: محدثه حیدری گرجی **انتشاردهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.