کامبیز مشتاق گوهری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: علاقه مندان می توانند به منظور آشنایی بیشتر با آثار تاریخی و گردشگری سیستان و بلوچستان امروز به صورت رایگان از تمام موزه ‌ها و اماکن فرهنگی‌ تاریخی زیر پوشش سازمان میراث ‌فرهنگی، صنایع ‌دستی و گردشگری در شهرستان های استان دیدن کنند.
وی افزود: سیستان و بلوچستان دارای آثار تاریخی، فرهنگی و صنایع دستی منحصر به فردی است که گوشه ‌ای از یافته های کاوشگران، باستان شناسان، هنر دست صنعتگران و آداب و رسوم مردم این سرزمین در 9 موزه محلی و مردم شناسی به نمایش گذاشته شده است.
وی گفت: موزه های مردم شناسی سیستان در زابل، شهرسوخته، پست زاهدان، موزه منطقه ای جنوب شرق، محلی سراوان و خاک کلپورگان، بیت رهبری در ایرانشهر و موزهای سرباز و چابهار همواره در طول سال پذیرای گردشگران داخل و خارج از استان هستند.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیز گفت: در هفته گردشگری که از امروز آغاز شده است، آیین ها، آداب و رسوم سوگواری اباعبدالله الحسین(ع) در مناطق مختلف استان به گردشگران معرفی می شود.
مجتبی میرحسینی افزود: پنجم مهرماه، روز جهانی گردشگری و آغاز هفته گردشگری با شعار «گردشگری پایدار، ابزاری برای توسعه» است که با توجه به مصادف شدن با دهه نخست محرم، برنامه های گردشگری با این رویکرد برگزار خواهد شد.
وی اظهار داشت: معرفی و تبلیغ آیین های تعزیه خوانی، علم گردانی، سینه زنی و نواختن زنگ گردشگری از جمله برنامه های مهم اجرایی در هفته گردشگری است.
وی تجلیل از فعالان تشکل های بخش خصوصی صنعت گردشگری، برگزاری همایش و کارگاه آموزشی همیار گردشگر، کارگاه آموزشی ویژه راهنمایان و مدیران فنی، استقبال از نخستین مسافران ورودی در فرودگاه و راه آهن زاهدان، اجرای جشنواره غذا و برگزاری نمایشگاه مرتبط با آیین های محرم با مشارکت دستگاههای مرتبط در شهرستان ها و رقابت های نقاشی را از دیگر برنامه های هفته گردشگری در استان ذکر کرد.
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: سفره خانه سنتی در زاهدان، اقامتگاه بوم گردی در خاش و زهک از مهمترین طرح های قابل افتتاح ویژه هفته گردشگری در استان است.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومترمربع (معادل 5/11 درصد مساحت کشور)، 19 شهرستان و بیش از 2 میلیون و 775 هزار نفر جمعیت علاوه بر اینکه پهناورترین استان کشور محسوب می شود دارای بیش از هزار و 700 اثر تاریخی، فرهنگی و گردشگری است.
این دیار یکی از استان های غنی کشور به لحاظ داشته های باستانی، تاریخی، فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است که به گفته کارشناسان به اندازه یک کشور جاذبه تاریخی و گردشگری دارد.
سواحل زیبای ماسه ای و صخره ای، آثار تاریخی شهر سوخته و قلعه های باستانی، آب و هوای سرد و گرم، آبشارها و چشمه های آب گرم، باغات میوه های سردسیری و گرمسیری، نخیلات و مرکبات، غارها، رودخانه های سرسبز و پرآب، سنگ نگاه ها، محوطه های تمدنی و تاریخی بخشی از جاذبه های تاریخی و گردشگری در سطح استان سیستان و بلوچستان است که هنوز برخی از آنها در کشور ناشناخته مانده است.
در این میان لادیز و تمین میرجاوه، چشمه آبگرم بزمان، سراب یدوک، مجموعه تاریخی بمپور، دامن، کوه خضر ایرانشهر، کوه میتک، دورک، گورناگان، کوه روک، لهاباد، پیشین و دره سرباز، ایرندگان، تفتان جنوبی، کارواندر، سنگان، گلفشان پیرگل، تفتان(دشت دقال) گوهر کوه خاش، تنگ سرحه، گرگان نیکشهر، تنگه فنوج، آبشار آبند قصرقند، شهر سوخته، کوه خواجه، کرکویه، دهانه غلامان، میلک، هامونک و حوضدار هامون، تخت عدالت هیرمند، آشار مهرستان و آبشار آسپن دلگان از جمله مناطق نمونه گردشگری سیستان و بلوچستان محسوب می شوند.
3042**6081 خبرنگار: محدثه حیدری گرجی **انتشاردهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.