مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در روند بازدید والی ایالت قندهار از طرح توسعه بندر شهید بهشتی و تجهیزات بندری گفت: بندر چابهار فاکتور اصلی توسعه روابط تجاری و پل ارتباطی افغانستان به کشورهای حوزه اقیانوس هند، دریای عمان، خلیج فارس و شرق آفریقا است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، ژنرال زلمی ویسا والی ایالت قندهار افغانستان در رأس هیاتی اقتصادی از طرح و توسعه بندر شهید بهشتی و تجهیزات بندری چابهار بازدید بعمل آوردند.
این بازدید با هدف شناسایی ظرفیتهای بندر چابهار، امکانات و تجهیزات بندری، فرصتهای سرمایهگذاری و توسعه همکاری های اقتصادی در زمینههای واردات، صادرات و ترانزیت کالا از مسیر بندر چابهار صورت پذیرفت.
بهروز آقایی مدیر کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان در نشست با هیأتعالی رتبه قندهار با بیان جایگاه و موقعیت جغرافیایی ویژه چابهار ضمن تشریح مزیتها و قابلیتهای بندر چابهار اظهار داشت: بندر چابهار فاکتور اصلی توسعه روابط تجاری و پل ارتباطی افغانستان به کشورهای حوزه اقیانوس هند، دریای عمان، خلیج فارس و شرق آفریقا است.
وی در ادامه اظهار داشت: بندر چابهار نزدیکترین، کم هزینهترین و امنترین مسیر برای انتقال کالاهای ترانزیتی افغانستان است. وی در این خصوص تخفیفات بندر چابهار در عوارض بندری، تخلیه و بارگیری، هزینههای انبارداری و تخفیفات اختصاصی را از اقدامات تسهیل ترانزیت برای تجار برشمرد.
آقایی تبدیل بندر چابهار به منطقه ویژه اقتصادی، بهره مندی از سبد تسهیلات تشویقی و ایجاد خطوط مستقیم کشتیرانی را سه فاکتور مهم جهت کاهش هزینه و زمان بیان نمود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان ضمن معرفی تجهیزات فعلی بندر که سال گذشته از شرکت لیبهر آلمان خریداری شده از ورود پارت دوم تجهیزات از شرکت کالمار فنلاند در روز 23 شهریورماه امسال خبر داد.
آقایی در ادامه خاطرنشان ساخت: ترانزیت 600 هزار تن سنگ مرمر از افغانستان به گوانجوی چین از طریق بندر چابهار و ترانزیت گندم اهدایی کشور هند به افغانستان نقطه عطف و موید رونق ترانزیت از مسیر چابهار می باشد.
در ادامه معاون امنیتی انتظامی استانداری ضمن برشمردن مزایای مسیر چابهار عنوان کرد:با توجه به تأکیدات استاندار سیستان و بلوچستان تشکیل کارگروه مشترک حمل و نقل ایران و افغانستان، همکاری در کاهش هزینههای سوخت و تشکیل کمیسیون ویژه راه اندازی خط زرنج-چابهار در دستور کار قرار داده شده است.
وی امکانات ترمینال یخچالی را یکی از قابلیت های بندر چابهار در ترانزیت میوهجات و محصولات کشاورزی افغانستان معرفی کردند که با نصب تجهیزات X-RAY در دربهای بندر چابهار تسریع در ورود و خروج کالا علی الخصوص کالاهای فاسدشدنی، این زنجیره کاملتر خواهد شد.
ژنرال زلمی ویسا والی قندهار در خاتمه ضمن تشکر و قدردانی، همکاریهای دوسویه و افزایش مبادلات تجاری، اقتصادی برای منافع دو کشور را خواستار و در جهت افزایش مناسبات تجاری اظهار امیدواری کرد.
هیأت همراه والی قندهار متشکل از رئیس توسعه شهری قندهار، مشاور مقام ولایت، معاون اتاق تجارت و صنایع ولایت قندهار، معاون اتاق تجارت ولایت قندهار، جمعی از تجار افغانستان، نماینده دفتر وزارتخارجه افغانستان در قندهار و سرکنسول ایران در افغانستان بوده که در این بازدید معاون امنیتی و انتظامی استانداری نیز هیأت مذکور را همراهی میکرد.