به گزارش ایرنا محمدتقی نظرپور روز سه شنبه در نشست شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان در زاهدان با تقدیر از تلاش خیران مدرسه ساز کشور اظهار داشت: این مدارس خیری حدود 20 درصد فضاهای آموزشی کشور را تشکیل می دهند.
وی ادامه داد: امسال نیز حدود 50 درصد فضاهای آموزش و پرورش کشور توسط خیران در دست ساخت است که این امر ناشی از اعتماد خیران به دولت تدبیر و امید است.
وی افزود: احترام و ارزش گذاری تنها انتظار خیران از مسئولان و مردم است که متاسفانه گاهی از برآورده کردن همین انتظار ناچیز دریغ می کنیم.
وی ادامه داد: تشویق خیران مدرسه ساز به عنوان یکی از وظایف سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس گفت: از آنجایی که آموزش و پرورش هم اینک در حال سیر مراحل تحولی خویش است باید توجه کرد که آیا مدارس توان پاسخگویی مثبت به این تحول را دارند یا خیر.
وی با تاکید بر کیفیت فضاهای آموزشی گفت: درست است که ساخت مدارس در زمان کم اهمیت دارد اما ساخت مدارس ناایمن و بی کیفیت جزو اهداف ما نیست.
وی با بیان اینکه زیبنده نظام جمهوری اسلامی ایران نیست که مدارس ساخته شده بعد از انقلاب جزو لیست تخریب و بازسازی باشد گفت: باور این مطلب سخت است اما تنها 48 مدرسه ساخته شده در بعد از پیروزی انقلاب در کشور ماندگار است یعنی سهم هر استان کمتر از 2 مدرسه است.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس بر فرهنگ سازی در زمینه ساخت مدارس زیبا و مقاوم در کشور تاکید کرد.
نظرپور از فضای آموزشی به عنوان معلم دوم یاد کرد و اظهار داشت: فضاهای آموزشی نقش و تاثیر زیادی در آموزش فراگیران دارند به گونه ای که اگر دانش آموزان خلاق، دوستدار طبعیت و غیره می خواهیم باید فضاهای آموزشی دارای این ویژگی ها باشند.
وی با بیان اینکه تاثیر فضاهای کالبدی در آموزش بسیار مهم است گفت: اگر می خواهیم دانش آموزان ما در مقاطع بالا تحصیل کنند قدم نخست ایجاد بستر لازم از طریق فراهم کردن فضای آموزشی مناسب برای آنان است.
وی با بیان اینکه با توجه به تاثیرگذاری بالا محیط بهترین فضاهای کشور باید در خدمت آموزش باشد گفت: اگر بخواهیم به علم بها بدهیم و دانش را در کشور رونق بخشیم چاره ای جزو بستر سازی مناسب برای این حوزه نداریم.
وی با اشاره به سرانه آموزشی سیستان و بلوچستان گفت: سرانه این استان 3.26 درصد متر مربع به ازای هر دانش آموز است درصورتی که میانگین کشوری 5.17 درصد متر است.
وی افزود: برای رسیدن سیستان و بلوچستان به این میانگین کشوری و استانداردهای لازم نیازمند حدود یک میلیون متر مربع فضای آموزشی با حدود هفت هزار کلاس درس و با اعتبار افزون بر هزار و 293 میلیارد تومان هستیم.
وی تاکید کرد: رسیدن سیستان و بلوچستان به متوسط کشوری نیازمند عزم ملی است.
وی افزود: باید اعتبارات سیستان و بلوچستان را به صورت ملی در نظر گرفته شود و اگر اعتبارات آن کم است باید افزایش یابد و این نباید از سهم آموزش و پرورش کم شود.
وی افزود: اگر به توسعه سیستان و بلوچستان می اندیشیم تنها راه آن توجه جدی به آموزش و پرورش برای تربیت نیروی انسانی است.
وی ادامه داد: بستر هر تغییر و تحولی در آموزش و پرورش اتفاق می افتد و اگر زمینه آموزش فراهم شود نگران هیچ مساله ای نخواهیم بود.
وی ادامه داد: اعتقاد داشتن به اینکه توسعه سیستان و بلوچستان درگروه توسعه آموزش و پرورش است راه گشای حل بسیاری از مسائل و مشکلات آن خواهد بود.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس بر افزایش اعتبارات استانی در سیستان و بلوچستان به بخش آموزش و پرورش تاکید کرد و گفت: هر اندازه اعتبارت استانی افزایش یاید به همان اندازه اعتبارات ملی این بخش نیز ارتقا خواهد یافت.
به گزارش ایرنا نشست شورای آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان امروز/سه شنبه/ با حضور معاون وزیر آموزش و پرورش، نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان، امام جمعه مسجد مکی اهل سنت زاهدان، معاونان استاندار و جمعی از مسئولان استانی در مجتمع فرهنگی هنری فاطمه الزهرا(س) زاهدان برگزار شد.
استان سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود 187 هزار و 502 کیلومترمربع (معادل 5/11 درصد مساحت کشور) و بیش از 2 میلیون و 775 هزار نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود.
حدود 600 هزار دانش آموز سیستانی و بلوچستانی از اول مهرماه سال تحصیلی جدید را آغاز می کنند.
7316** 6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.