این روزها قدمت و پیشینه تاریخی و حتی تغییر کاربری هم نتوانسته تیمچه نمازی شیراز را به جاذبه گردشگری بدل کند، هرچند که اکثر گردشگران خارجی که گذرشان به بازار وکیل می افتد حتما سری هم به این بنای تاریخی می زنند و نوشیدن چای ایرانی در استکانهای کوچک و طرح قدیمی را تجربهمی کنند.
اینجا تیمچه نمازی است که روزگاری نه چندان دور کارگاه نجاری و جوشکاری بوده و مدتی هم به کتابفروشی تبدیل شد و در حال حاضر به چایخانه ای تغییر کاربری داده که از در و دیوارش اشعار پیروی شیرازی می بارد.
تنها کافی است چند قدمی از بازار وکیل فاصله بگیرد تا با درب چوبی قدیمی که مملو از تکه های کاغذ است، مواجه شوید؛ کاغذهایی که گزیده ای از اشعار حماسی، عاشقانه، عارفانه و پندآموز از شاعران نامی ایران زمین به خصوص پیروی شیرازی را نمایش می دهد. اما جذابیت این مکان تاریخی که به تیمچه نمازی معروف است و هیچ پلاک معرفی هم ندارد به همین درب قدیمی و کاغذ اشعار ختم نمی شود چرا که با ورود به این بنای تاریخی، احساس می کنید به گذشته سفر کرده اید. از دیوارهای بنا با تزئینات خاص آجرکاری و کاشی هفت رنگ، گلدان های شمعدانی و درهای قدیمی با کلون های آهنی گرفته تا نصب تصاویر و نقاشی هایی بر دیوارها و حجره های بنا که حکایت از کهن بودن این مکان دارد را می توان از جذابیت های این بنا دانست.
به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری «خبرجنوب»، با اینکه مبلمان موجود در این فضای تاریخی بسیار کهنه و رنگ پریده است اما اشعار شاعر شیرازی (پیروی شیرازی) که برروی کاغذهای کوچک و بزرگ در گوشه و کنار بنا دیده می شود، جلوه ای خاص به این مکان داده است. با دیدن این اشعار آنقدر محو خواندن می شوی که کهنگی میز و صندلی ها را از یاد می بری و حتی اگر هم سفارش چای یا شربت می دهی، فراموش می کنی که آنها را بنوشی.
تیمچه نمازی که به گفته رضا رکن منظر، در واقع زمانی تجارتخانه مرحوم نمازی بوده است به نمایشگاه و فروشگاه مبل سازی تغییر کاربری می دهد، اما با گذشت زمان و تعطیل شدن کارگاه، حدود 20 سال این بنا متروکه می گردد.
وی در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه به امید احیای این مجموعه تاریخی و تبدیل آن به مکانی کاملا فرهنگی، آن را کتابفروشی کرده است، افزود: متاسفانه تبدیل بنا به کتابفروشی سودی نداشت و با عدم استقبال مردم مواجه شد به طوری که حتی فروشمان در روز به یک کتاب هم نمیرسید، از این رو طی یک سال اخیر با هدف ترویج کتابخوانی و شعرخوانی، این بنا به کافه شعر و ادب تبدیل شد اما با یک تفاوت اساسی و آن هم نصب اشعار شعرای نامی ایران به خصوص پیروی شیرازی بر در و دیوارش!
رضا رکن منظر پیروی شیرازی در ادامه اضافه کرد: در حال حاضر اشعار 3 کتاب حاج حسین علی رکن منظر پیروی شیرازی (پدرم) در این بنای تاریخی به صورت کاملا تخصصی معرفی می شود به طوری که مشتریان با ورود به این مکان می توانند ضمن سفارش چای و یا شربت خنک، این اشعار را با چرخاندن سر به اطراف به راحتی بخوانند.
وی به مهجوربودن این شاعر نامی شیرازی اشاره کرد و گفت: پیروی شیرازی همچنان مهجور باقی مانده و امیدوارم با این اقدام بتوانم این شاعر که بیش از 8 هزار بیت شعر دارد را به مردم بشناسانم.وی در ادامه گفت: حدود 6 سال این مکان کتابفروشی بود و در حال حاضر به چایخانه سنتی تبدیل شده، ولی برای شیرازی ها ناشناخته است، اما اکثر گردشگران خارجی به این مکان تاریخی می آیند و به محض قرارگرفتن در فضای خاص آن شروع به گرفتن عکس یادگاری می کنند.
وی اضافه کرد: در این مکان، نمایشگاه و کارگاه مصنوعات چوبی سنتی و سفال نیز وجود دارد که همواره مورد استقبال گردشگران خارجی و داخلی بسیاری است.

 

48

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 710025
  • منبع: khabaronline.ir
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.