به گفته اداره میراث فرهنگی ،گردشگری وصنایع دستی زاهدان برای گردشگرانی که به سیستان وبلوچستان سفر میکنند تسهیلاتی در قالب یارانه سفردر نظر گرفته شدهاست.
به گزارش ایلنا رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری شهرستان زاهدان گفت: افزایش اعتبارات حوزه گردشگری سیستان و بلوچستان در دولت تدبیر و امید چند برابر شده است.
عدنان حسینی با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان استانی گردش پذیر با قابلیتهای فراون است اضافه کرد : ایده و ابتکار طرح سال گردشگری برای سیستان و بلوچستان را استاندار مطرح کرد و تاکنون نیز در این رابطه برنامهها و طرحهای زیادی در استان اجرایی شده است.
وی گفت:با توجه به قابلیتهای استان سیستان و بلوچستان برنامه های مهمی در حوزه گردشگری از جمله جشنواره فصل خرما،انار سنگان و ... داریم که قرار است امسال با نگاه ملی و بین المللی برگزار شود.
حسینی ارائه تسهیلات به توریستها را یکی از برنامههای این سازمان برای جذب گردشگر به استان عنوان کرد و افزود: طبق توافقی که با سازمان میراث فرهنگی کل کشور انجام شده است تسهیلاتی برای توریستها در نظر گرفته شده است، این تسهیلات در قالب یارانه سفر که بخشی از هزینههای آنها را سازمان میراث و فرهنگی پرداخت میکند، اجرا خواهد شد.
وی تصریح کرد: سال گذشته نیز اقدامات بسیاری در زمینه گردشگری و ارائه تسهیلات به آنان انجام شد که تقاضا برای سفر به استان را در سال ٩٦ بالا برده است.
رئیس میراث فرهنگی زاهدان اجرای تورهای گردشگری را از اماکنی همچون شهر سوخته، میرجاوه و خاش را از جمله برنامه ها برای گردشگران در استان ذکر کرد.
حسینی گفت: شهر گلپورگان که اولین کارگاه زنده سفال ایران و دومین کارگاه در جهان بعد از ژاپن است، مقدمات ثبت جهانیاش فراهم شده است. بمپور و ایرانشهر هم قرار است به عنوان شهر سوزن دوزی در ایران مطرح شود.
حسینی با بیان اینکه در جهان ٢٠ اثر ثبت شده وجود دارد گفت: ٢ اثر از این آثار با موضوعات شهرسوخته و بیابان لوت مربوط به سیستان و بلوچستان است.
وی خاطرنشان کرد: در استان سیستان و بلوچستان مردم همچنان فرهنگ خود را حفظ کرده و با لباس سنتی در مجامع عمومی حضور دارند که این موضوع از دید گردشگران قابل توجه است.
رئیس اداره میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری زاهدان تصریح کرد:
حسینی در ادامه گفت: وجود اثر طبیعی کوه تفتان به عنوان یک اثر ثبت ملی شده و گل فشان پیرگل و مسجد قدیمی خاش به عنوان مهمترین جاذبههای گردشگری در این منطقه مطرح است.
وی سنگ نگاره های دره نگاران سراوان، معابد جالق و مسجد جامع دزک که شاهکار معماری است را از دیگر نقاط گردشگری استان بیان کرد.
حسنی، قلعه خشتی و گلی سیب و سوران را به عنوان اثر تاریخی فاخر در منطقه بلوچستان عنوان کرد و گفت: وجود این آثار و چندین مکان تاریخی و گردشگری دیگر در شهرهای سرباز و نیکشهر میتواند جاذب توریست های زیادی به استان باشد.
وی ادامه داد: در استان سیستان و بلوچستان١٧٠٠ اثر وجود دارد که ٢٠٠اثر مربوط به شهرستان سرباز است که یکی از جاذبههای منحصر به فرد رودخانه سرباز تمساح پوزه کوتاه است.
رئیس میراث فرهنگی و صنایع گردشگری زاهدان بیان کرد: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید نگاه به گردشگری نسبت به دولت قبل تخصصی تر شده است.
وی با اشاره به اینکه وقت آن رسیده که نگاهها به استان عوض شود،افزود:این موضوع نیاز به اجرای برنامههای جهادی دارد، گردشگری سیستان و بلوچستان حرف اول را در کشور میزند، تنها راه نجات مردم استان ما از نظر اقتصادی توجه به حوزه گردشگری است که نیاز به سرمایهگذاری کلان دولتی ندارد./