به گزارش ایرنا، گرمای بی سابقه هوا در شهرستانهای چابهار، سرباز، کنارک، نیکشهر، قصرقند، فنوج و ایرانشهر برای نخستین بار از مرز 50 درجه سانتیگراد عبور و مردم را با مشکلات زیادی رو به رو کرده بطوریکه در چند روز گذشته بیش از 40 نفر به علت گرما زدگی راهی مراکز درمانی شدند.
گرمای هوا به محصولات کشاورزی نظیر انبه، لیمو و خرما خسارت سنگینی وارد کرده بطوریکه میوه درختان انبه در سرباز، نیکشهر و قصرقند بر اثر گرما و باد سوزان لوار خشک شده است.
خدابخش بلوچ یکی از کشاورزان نیکشهر به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اندک محصول درختان انبه در اثر گرما از بین رفته است و باید دولت برای جبران خسارت چاره اندیشی کند.
عیسی درخشان یکی از شهروندان راسک سرباز نیز گفت: گرمای هوا و افت شدید ولتاژ برق در مناطق شهری و روستایی سرباز سبب شده است تا لوازم خانگی نظیر کولر گازی و یخچال از کار بیفتد و ضرر وزیان زیادی متوجه مردم محروم شود.
عبدالباسط بلوچزهی یکی از معتمدین نیکشهر نیز گفت: تعرفه بالای برق و صدور قبض های میلیونی برای هزاران مشترک بیکار و فقیر قابل قبول نیست و نباید مردم این شهرستان در گرمای 50 درجه و علیرغم داشتن مشکلات مالی هزینه بالای برق را بپردازند.
پرویز کدخدایی یکی از اعضای شورای شهر بنت نیز گفت: شهر بنت یکی از گرمترین مناطق در سیستان وبلوچستان است و افت شدید ولتاژ برق در شهر و روستاها باعث سوختگی لوازم خانگی شده است و در این باره کسی پاسخگوی ضرر وزیان مردم بی بضاعت روستایی نیست.
نماینده مردم چابهار، کنارک، قصرقند و بخش مرکزی نیکشهر نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کاهش تعرفه برق با توجه به گرمای بی سابقه از خواسته های بجای مردم این منطقه است و در این باره پیگیری هایی صورت گرفته است.
عبدالغفور ایران نژاد افزود: با همکاری و همراهی سایر نمایندگان مردم استان سیستان وبلوچستان تذکرات و نامه های کارشناسی با دلایل و مستندات به دولت و مجلس ارایه شده است تا 9 ماه تعرفه گرمسیری برق در شهرهای جنوب استان لحاظ شود.
وی ادامه داد: مجمع نمایندگان سیستان وبلوچستان با حساسیت بالا کاهش تعرفه برق و مشکلات بوجود آمده برای مردم در بحث گرما و جبران سوختگی لوازم خانگی را تا رسیدن به نتیجه پیگیری می کند.
وی بیان کرد: در ماه مبارک رمضان مردم روزه دار حوزه انتخابیه چابهار با مشکلات عدیده ای مواجه هستند و در برخی مناطق نظیر مناطق حاشیه نشین شهر چابهار و روستاهای نیکشهر و قصرقند حتی آب سرد برای خوردن ندارند و کودکان آنها در گرما بسر می برند.
فرماندار نیکشهر نیز اظهار داشت: داده های هواشناسی و مدارک و مستندات لازم حوزه شهرستان نیکشهر تهیه و به مسئولان استانی و کشوری ارایه شده است تا برای کاهش تعرفه برق اقدامات لازم صورت گیرد.
صاحب گل صالحی افزود: متاسفانه ماه فروردین که در این منطقه گرم است جزء تعرفه برق زمستانی محسوب می شود و سبب شده تا فیش های برق میلیونی برای مردم این منطقه صادر شود.
وی ادامه داد: چنانچه ماه فروردین و آبان و آذر جز تعرفه گرمسیری محسوب شوند بسیاری از مشکلات هزینه های برق مردم مرتفع می شود.
وی تصریح کرد: برق هیچ یک از مشترکان شهری و روستایی نیکشهر بخاطر بدهی قطع نخواهد شد و با هماهنگی اداره برق مقرر شده است تا کسانی که توانایی پرداخت یکجا هزینه برق را ندارند بصورت اقساطی نسبت به واریز هزینه برق اقدام کنند.
عبدالعزیز رامش یکی از اهالی منطقه دشتیاری چابهار نیز اظهار داشت: قطعی چندین ساعته برق و نبود آب در بیش از 200 روستای منطقه چابهار مردم روزه دار را با مشکلات زیادی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: باید برق حوزه شهرستان چابهار بصورت نرمال و استاندارد تحویل شود تا مردم بتوانند راحت از این نعمت استفاده کنند.
مشتاق رئیسی یکی از جوانان روستای هیچان نیکشهر نیز گفت: کشاورزان، کودکان و خردسالان این روستا برای در امان بودن از گرما ساعت ها در قنوات مشغول آبتنی هستند.
به گزارش ایرنا، در گی درخواست استاندار سیستان و بلوچستان به دستور مستقیم رئیس جمهوری وزیر نیرو روز یکشنبه برای بررسی مسائل و مشکلات آب و برق شهرستانهای جنوب این استان وارد چابهار شد.
مهندس چیت چیان در نشست شورای اداری نیکشهر گفت: مشکلات برق و کاهش تعرفه برق مصرفی به دولت ارائه و رسیدگی خواهد شد.
3043**6081 خبرنگار: رستم کریمی نژاد** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.