به گزارش ایرنا مجید ارجونی روز دوشنبه در نشست با سرمایه گذاران صنعت ریلی اظهار داشت: با توجه به سیاست ها و خط مشی های راه آهن کشور توجه به بخش بار به ویژه بارهای ترانزیتی در اولویت کاری قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در بحث سرمایه گذاری شرکت راه آهن سیاست ها و بسته های حمایتی در نظر دارد افزود: اگر سرمایه گذاری در صنعت ریلی اقدام به سرمایه گذاری کند شرکت راه آهن نیز به تناسب مقدار آورده حمایت هایی را از وی انجام می دهد.
وی گفت: در منطقه جنوب شرق راه آهن زاهدان – میرجاوه به طول 94 کیلومتر زمینه خوبی را برای سرمایه گذاری فراهم کرده است.
وی راه آهن زاهدان میرجاوه را به دلیل اینکه تنها مسیر ارتباط ریلی ایران – پاکستان است با اهمیت دانست و ادامه داد: با توجه به قدمت زیاد و همچنین فرسودگی خط عریض بین زاهدان - کویته، سرمایه گذاران می توانند با بازسازی خط ریلی زاهدان – میرجاوه با ایده ها و مطالعاتی که وجود دارد ورود کنند تا قابلیت برای تردد قطار های ایرانی فراهم شود.
راه آهن زاهدان - کویته پاکستان در سال 1298 هجری شمسی به منظور حمل و نقل ادوات جنگی و نظامی توسط روسها ساخته شده که قرار بود تا سرخس استان خراسان رضوی ادامه داشته باشد که با پایان جنگ جهانی دوم ادامه ساخت آن متوقف شد.
فاصله ریلی راه آهن زاهدان - میرجاوه 94 کیلومتر و تا کویته پاکستان 650 کیلومتر است.
مدیرکل راه آهن جنوب شرق افزود: با توجه به اینکه هیچ گونه محدودیتی برای ارائه اطلاعات طرح ها وجود ندارد شرایط ارتباط سرمایه گذار با دفتر سرمایه گذاری شرکت راه آهن را فراهم خواهیم کرد.
ارجونی اظهار داشت: خط ریلی زاهدان – میرجاوه یکی از نقاط استراتژیک و در مسیر ارتباطی جنوب شرق آسیا با آسیای میانه است و از این منظر اهمیت فراوانی دارد.
وی با اشاره به راه اندازی قطار باری ترانزیت پاکستان – قزاقستان گفت: مسیر دریایی هند و پاکستان به آسیای میانه 40 روز طول می کشید اما مسیر ریلی این زمان را به حداقل رسانده است.
وی با اشاره به اینکه نبود شرکت های حمل و نقل بین المللی در سیستان و بلوچستان به شدت احساس می شود خاطرنشان کرد: افزایش ظرفیت تخلیه بنادر چابهار از هشت و نیم میلیون تن به 90 میلیون تن در آینده سبب تحول عظیمی در حوزه حمل و نقل ریلی در استان خواهد شد.
وی با بیان اینکه کارهای مطالعاتی کامل طرح راه آهن چابهار – زاهدان انجام شده است افزود: ظرفیت های سرمایه گذاری زیادی در این بخش وجود دارد که در صورت تمایل سرمایه گذاران امکان ارتباط با مدیر پروژه را فراهم خواهیم کرد.
معاون بهره برداری و ناوگان اداره کل راه آهن جنوب شرق نیز دراین نشست گفت: در مسیرهای جنوب شرق بحث بار و ترانزیت از اهمیت بسزایی برخوردار است.
علی پاشایی گفت: دولت در نظر دارد تمرکز بار از جاده به طرف ریل سوق پیدا کند.
وی ادامه داد: راه آهن روی 16 محور توسعه در بخش های زیرساخت های ایستگاهی و امکانات رفاهی مسافران، راه آهن برقی، راه آهن سریع السیر، ساخت خطوط جدید و 2 خطه کردن، خطوط فرعی، سیستم های علائم و ایمنی، تجهیزات و ماشین آلات ریلی، سیستم ارتباطات، ناوگان حمل بار و مسافر، ناوگان کشش، امکانات تعمیرات و نگهداری، توسعه و رفع گلوگاه های بهره برداری، سیستم های فناوری اطلاعات، قطار های حومه ای، ساخت پایانه های حمل و نقل ترکیبی وتوسعه زیرساخت های آموزشی، مدیریتی و زیرساخت های غیر فعال رفاهی سرمایه گذاری براساس درجه بندی مورد توجه است.
وی گفت: سرمایه گذاران با ورود واگن های لوکس می توانند به صورت انحصاری در کشور فعالیت کنند.
وی ادامه داد: بسته های سرمایه گذاری راه آهن به گونه ای است که سرمایه گذار با آورد 25 درصد باقیمانده اعتبار طرح را به صورت وام در اختیار می گیرد.
به گزارش ایرنا راه آهن جنوب شرق کشور با مسیر ریلی زاهدان - تهران به طول هزار و 600 کیلومتر در سال 1390 به بهره برداری رسید و 2 شرکت جوپار و رجاء کار جابجایی مسافران را در حوزه جنوب شرق کشور برعهده دارند.
سیستان و بلوچستان با 19 شهرستان زاهدان، زابل، زهک، هامون، هیرمند، نیمروز، خاش، ایرانشهر، سراوان، نیکشهر، میرجاوه، قصرقند، فنوج، مهرستان، سیب و سوران، دلگان، سرباز، کنارک و چابهار و 2 میلیون و 775 هزار و 14 نفر جمعیت پهناورترین استان کشور محسوب می شود که با کشور افغانستان و پاکستان هم مرز است.
7316 ** 3213 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: اکبر نوری
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.