ایوب درویشی روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: چابهار با دارا بودن بندر، منطقه آزاد تجاری صنعتی، مرز دریایی و زمینی و سایر ظرفیتها و توانمندیها یکی از مناطق مهم ایران اسلامی برای فعالیت های اقتصادی و تجاری و ارتباط با کشورهای منطقه است.
وی افزود: چابهار بهترین موقعیت برای اتصال کشورهای منطقه به یکدیگر را دارد و می تواند موجب آبادانی ایران اسلامی شود.
وی بیان کرد: منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار با تخفیف های گمرکی و عوارض مالیاتی نقش مهمی در صادرات و واردات کالا دارد.
وی گفت: برای سهولت در جابجایی کالاهای بندر چابهار راه آهن چابهار-زاهدان- سرخس در حال کار است که هم اینک بیش از 21 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
سرپرست فرمانداری ویژه چابهار تصریح کرد: سیاست اقتصادی دریا محور هر منطقه را به رشد و شکوفایی می رساند و باید نهایت استفاده را از دریای عمان ببریم تا منجر به تحول اقتصادی شود.
درویشی با بیان اینکه چابهار ظرفیت مهمی در بخش های گردشگری، شیلات و آبزیان و کشاورزی دارد، خاطرنشان کرد: صید انواع آبزیان به ویژه تن ماهیان، پرورش میگو، تولید انواع محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری گوشه ای از توانمندیهای چابهار است که می توان با صدور آنها به کشورهای همجوار به سودآوری بالایی رسید.
وی افزود: چابهار با توجه به آب و هوای مساعد و بهاری یکی از بهترین مناطق بکر تفریحی و گردشگری برای تمام فصول سال است.
وی توجه و نگاه عمیق مقام معظم رهبری در توسعه سواحل مَکُّران را سبب آبادانی این منطقه عنوان کرد و افزود: با تکمیل طرح های عمرانی در دست اجرا نظیر راه آهن چابهار- زاهدان- سرخس تحولات عظیمی برای نقش آفرینی بندر چابهار در توسعه منطقه شکل خواهد گرفت.
وی گفت: مرز ریمدان چابهار به عنوان مرز رسمی برای جابجایی کالا ومسافر به کشور پاکستان مشخص شده است و زیرساخت های آن در حال آماده سازی است.
فرماندار ویژه شهرستان چابهار بیان کرد: سایت پرورش میگو گواتر، بنادر صیادی و گردشگری چابهار نقش مهمی در صید آبزیان دریایی و اشتغالزایی افراد بومی دارند.
شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مَکُّران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**6081 خبرنگار: رستم کریمی نژاد ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.