دکتر محمود رضا میری روز شنبه در گفت و گو باخبرنگار ایرنا اظهار داشت: 17 نفر از شهروندان استان از 24 فروردین تا اول اردیبهشت ماه امسال به تب کریمه کنگو مبتلا شده اند.
وی افزود: هم اینک 15 بیمار مشکوک بستری هستند و اقدامات تشخیصی و درمانی برای آنان در حال انجام است و 2 بیمار دیگر که سلامت خود را باز یافتند از بیمارستان مرخص شدند.
وی تاکید کرد: مهمترین راه جلوگیری از ابتلاء به تب کریمه کنگو رعایت موارد حفاظت بهداشت شخصی مانند استفاده از چکمه و دستکش هنگام رسیدگی به امور دام و رعایت نکات صحیح ذبح است.
وی بیان کرد: هر زمان که تعداد غیر معمولی از افراد با علائم بیماری های بومی در سیستان و بلوچستان به پزشک مراجعه کنند نظام مراقبت بیماری های غیر واگیر بلافاصله هوشیار شده و بر اساس پروتکل های تدوین شده اقدامات درمانی مورد نیاز را انجام می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با توجه به وضعیت خاص اقلیمی و جغرافیایی استان سیستان و بلوچستان و فعال بودن نظام مراقبت بیماری ها از گسترش آن به سایر نقاط کشور پیشگیری می شود.
دکتر میری با بیان اینکه میزان مرگ و میر تب کریمه کنگو در دنیا 50 درصد است اما این میزان در سیستان و بلوچستان با توجه به مراقبت ها و پیشگیری های انجام شده و همچنین هوشیاری نظام سلامت 15 درصد است.
به گزارش ایرنا، سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی 2 کشور افغانستان و پاکستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستان های شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستان های زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، چابهار و کنارک زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستان های ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.
***بیماری تب کریمه کنگو
این بیماری یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه ها و یا لمس خون دام یا انسان مبتلا به فرد دیگر منتقل می شود.
*** توصیه های بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به تب کنگو
• گوشت مصرفی خود را تنها از مراکز و قصابی های معتبر و زیر نظر اداره دامپزشکی تهیه کرده و از خرید لاشه های بدون مهر اداره دامپزشکی (کشتار غیر مجاز) خودداری کنید.
• هنگام هر نوع تماس با دام یا لاشه آن در قصابی، کمک به زایمان دام، خرد کردن گوشت تازه، تیمار کردن، پشم چینی، تمیز کردن آغل یا طویله حتما از وسایل حفاظتی شامل کلاه، ماسک، عینک، دستکش، روپوش، پیش بند پلاستیکی و چکمه استفاده کنید.
• قبل از خرد کردن، دستکاری و مصرف گوشت تازه دام ذبح شده باید حداقل به مدت 24 ساعت و احشای آن مانند جگر، دل و قلوه به مدت 48 ساعت در یخچال و در دمای 4 تا 8 درجه نگهداری شود.
• از مصرف جگر و گوشت دام به صورت خام یا نیم پز خودداری کنید.
• در مناطقی که احتمال گزش کنه وجود دارد (مانند محل نگهداری دام) از لباس هایی به رنگ روشن و مواد دور کننده حشرات استفاده کنید و هر 2 تا 4 ساعت بدن و لباس خود را از لحاظ وجود کنه بررسی کنید.
• هرگز کنه را با دست جدا یا له نکنید و برای این کار روغن وازلین را به سطح پشتی کنه بمالید تا تنفس این حشره قطع شده و توانایی اتصال به پوست را نداشته باشد.
• در صورت مشاهده فردی با علایم تب ناگهانی، سردرد شدید، خونریزی و سابقه تماس با دام به سرعت وی را به نزدیکترین بیمارستان عفونی و یا به نزدیکترین مرکز بهداشتی و درمانی انتقال دهید.
7316**6081 خبرنگار: عصمت جهانی ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.