محمدسعید سایگانی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: غارهای بان مسیتی به مجموعه سه غار روستای تیس در پنج کیلومتری شهر چابهار گفته می شود که در کنار هم قرار دارند.
وی افزود: یک غار طبیعی و 2 غار مصنوعی که غار اول طبیعی به شکل نیم دایره ‌است و با استفاده از روش تراشکاری درون غار و دهانه آن توسعه پیدا کرده‌است.
وی ادامه داد: یک آرامگاه کوچک از گچ به صورت دوسطح افقی که بر روی یکدیگر قرار دارند و فاقد آثاری مانند سنگ ‌نبشته، خط و لوحه در عمق یک متر از سطح غار دیده می‌شود که در گرد آن یک فضای کوچک وجود دارد.
وی گفت: تیس یکی از روستاهای تاریخی چابهار با قدمت بیش از 2 هزار و 800 سال در دامنه کوه شهبازبند واقع شده سه غار بان مسیتی در ارتفاع 25 متری از سطح زمین در کنار یکدیگر قرار گرفته اند.
وی بیان کرد: شهرستان چابهار یکی از پر جاذبه ترین شهرهای ایران اسلامی است که ساحل شنی، ماسه ای و صخره ای، قلعه پرتغالی ‌ها، درخت انجیر معابد، مسجد جامع تیس با مناره های زیبا، باغ گیاه ‌شناسی، غار سه ‌گانه بان‌ مسیتی، پلاژ ساحلی، دریاچه صورتی، اسکله گردشگری وماهیگیری، تالاب لیپار، درخت کهنسال، کوه‌های مریخی یا مینیاتوری و بازارهای خرید سنتی در شهر و مدرن در منطقه آزاد از جمله جاذبه های چابهار است.
شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر و 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.
چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.
3043**6081 خبرنگار: رستم کریمی نژاد ** انتشار دهنده: حیدر سرایانی
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.