عبدالله امیریان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع افراد شاغل در شهرک پتروشیمی مکران 280 نفر بومی و 170 نفر غیر بومی هستند.
وی افزود: متاسفانه مدیران شهرک پتروشیمی در برخی بازدیدهای قشرهای مختلف مردم، مسئولان محلی، استانی و کشوری آمار اشتغال به کار در این شرکت را 2 برابر و حتی بیشتر عنوان می کنند که صحت ندارد.
وی ادامه داد: نیروی کار از نظر وزارت کار فردی است که با حقوق و مزایای قانون کار استخدام و دارای بیمه باشد، کار ساعتی برای فرد اشتغال ثابت ایجاد نمی کند.
وی تصریح کرد: پس از تکمیل شهرک پتروشیمی مکران در بازه زمانی 10 ساله قرار است 17 هزار نفر در بخش های مختلف بکارگیری شوند.
وی با بیان اینکه انتظار می رود شرکت پتروشیمی مکران برای تربیت، مهارت آموزی و آموزش نیروی انسانی مورد نیاز اقدامات لازم را انجام دهد، خاطرنشان کرد: متاسفانه از ابتدای فعالیت تاکنون اقدام و حرکتی برای آموزش نیروی انسانی ماهر انجام نشده است.
رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی چابهار گفت: در این شهرستان هم اینک چهار ناحیه صنعتی، یک شهرک صنعتی و یک شهرک کارگاهی وجود دارد که بخشی از مشکل بیکاری را مرتفع کرده اند.
امیریان افزود: در مجموع 37 هزار و 643 نفر نیروی انسانی در کارگاههای مختلف چابهار مشغول بکار هستند.
وی ادامه داد: رعایت نظام ایمنی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی الزامی است و تمامی موارد در توافقات کتبی به امضای وزیران کار، رفاه اجتماعی و نفت رسیده است.
وی بیان کرد: همچنین در تفاهمنامه صورت گرفته با سازمان نظام مهندسی ساختمان و نظام مهندسی معدن، آموزش ایمنی کارگران، پیمانکاران، تایید صلاحیت ایمنی پیمانکاران و مسئولان ایمنی و اجرای ارزیابی ریسک در کارگاهها و اجرای کامل مصوبات شورایعالی حفاظت فنی و شورایعالی کار درخصوص ایمنی شرایط و قرارداد در تمام پروژه ها الزامی است.
وی گفت: همزمان با اجرای شهرک پتروشیمی و قبل از راه اندازی بخش های مختلف آن باید برای تمام بخش ها نیروی کار از قبل آموزش داده شود تا افراد بومی بتوانند از منفعت این کارگاه استفاده کنند.
رئیس اداره فنی و حرفه ‌ای چابهار نیز به خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آموزش و مهارت ‌آموزی نیروی انسانی بومی، ماندگاری و سودآوری خوبی برای صاحبان کارگاه ها و کارخانه ها دارد.
خداداد اولیایی بر فعال سازی و راه ‌اندازی کارگاه‌ های صنایع مرتبط با پتروشیمی، گاز، معادن و دیگر صنایع بزرگ و کوچک برای مهارت آموزی نیروی انسانی در شهرستان چابهار تاکید کرد و افزود: تمام افراد نمی توانند فقط نگهبان، رفتگر یا کارگر ساده باشند.
وی گفت: موقعیت راهبردی چابهار و اجرای پروژه های پتروشیمی، فولاد، معادن و صنایع مختلف می طلبد تا در زمینه آموزش و مهارت آموزی نیروی انسانی، دورهای آموزشی 6 ماهه تا یکساله در زمینه لوله کشی صنعتی، جوشکاری برق، جوشکاری لوله ‌های گاز با فشار بالا، جوشکاری فولاد زنگ نزن، جوشکاری با گاز محافظ، بازرسی جوش، برق صنعتی و دوره plc برگزار شود.
وی ادامه داد: بر اساس نیاز بازار کار باید در هر منطقه به نیروی انسانی آموزش داده شود تا دیگر برای کوچکترین کاری نیرو با هزینه ‌های زیاد از دیگر مناطق منتقل و جذب نشود.
به گزارش ایرنا، ساخت شهرک پتروشیمی مکران در زمینی به مساحت هزار و 200 هکتار در 20 کیلومتری محدوده منطقه آزاد چابهار آغاز شده است.
بخش خصوصی 16 میلیارد دلار برای ساخت این پتروشیمی سرمایه گذاری می کند و پیش بینی می شود تا در بازه زمانی 10 ساله تمام مراحل آن بهره برداری شود.
18 واحد بالادستی و میان دستی و بیش از 30 واحد پایین دستی در شهرک پتروشیمی مکران ساخته می شود.
شهرک پتروشیمی مکران شامل طرح های اوره آمونیاک، متانول، mtp، انواع الفین، کریستال ملامین، آروماتیک، meg و متانول آمونیاک است.
بندر زیبای چابهار واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز استان سیستان و بلوچستان واقع شده است.
3043**3042 خبرنگار: رستم کریمی نژاد **انتشاردهنده: محدثه حیدری گرجی
اخبار لحظه به لحظه را در کانال تلگرامی «اخبار ایرنا سیستان و بلوچستان» دنبال کنید. @irnazahedan

منبع ‫:‬ ایرنا
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.