حجت الاسلام و المسلمین مصطفی محامی روز شنبه در شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان اظهارداشت: در شورای فرهنگ عمومی استان با توجه ترکیب جمعیتی سیستان و بلوچستان، باید از شخصیتهای فعال اهل سنت نیز براساس آیین نامهها بهرهگیری شود که تاکنون این موضوع محقق نشده و باید پیگیری لازم انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه شناسایی نیازمندیهای سیستان و بلوچستان مهمتر از شناسایی خانوادههای نیازمند است،افزود:علاوه بر طرح آمایش، نیازمندیهای استان باید شناسایی شود و توان مردمی را در این بخش براساس اولویت مورد بهرهبرداری قرار دهیم چرا که شاید در منطقهای اولویت با مدرسهسازی باشد تا آنکه برای ساخت مسجد اقدام شود.
رییس شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان گفت: در این زمینه میتوان یک نرم افزار را تولید کرد و مشخصات موسسات و خیریهها، نیازمندان و نیازمندیهای استان را در آن درج کرد.
نمایند ولی فقیه در سیستان و بلوچستان اظهارداشت: در سالهای اخیر افراد زیادی در تماسهای مختلف برای ساخت مدرسه و مسجد اعلام آمادگی کردهاند اما باید نیازمندیها، اولویت و اهمیت آنها در هر منطقه مشخص شود تا بتوان همراه با طرح آمایش در این بخش نیز فعالیت کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محامی با اشاره به تعدد شوراهای مختلف و اشتراک اعضای آنها با شورای فرهنگ عمومی، عنوان کرد: در صورت امکان شوراهایی که در حوزه فرهنگی به فعالیت میپردازند از قبیل امر به معروف و نهی از منکر، زکات، مباحث قرآنی، مهدویت و نماز در قالب یک کمیته در ذیل شورای فرهنگ عمومی استان فعالیت کنند تا امکان پرداختن به تمام مسائل و گزارشهای آنان باشد و مباحث بدرستی بررسی و مورد پیگیری قرار گیرند.
امام جمعه زاهدان بیان کرد: متاسفانه در بخش برنامههای قرآنی عقب هستیم و بودجه کمی نیز به این بخش توسط سازمانهای مربوطه تخصیص داده میشود که در این زمینه همه دستگاهها میتوانند با تخصیص اعتبار لازم، اقدام به اجرای برنامههای قرآنی کنند و در این میان باید از تجارب دیگران نیز بهرهگیری کرد.
حجت الاسلام و المسلمین محامی خاطرنشان کرد: باید به تفسیر و ترجمه قرآن کریم نیز توجه شود و میتوان از فرصت ماه مبارک رمضان بیشترین استفاده را در این بخش برد.
دبیر شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست طی ارائه گزارشی، گفت: در سال گذشته ۲۶نشست با ۵۱ موضوع در دستور کار شورای فرهنگ عمومی در سطح شهرستانهای استان قرار گرفته است.
حسین مسگرانی افزود: طی سال گذشته و در قالب این شورا، هفت نشست کمیته مشورتی نیز در سیستان و بلوچستان برگزار شده است.
قابل ذکر است اعضای شورای فرهنگ عمومی سیستان و بلوچستان نیز به ارائه گزارش عملکرد دستگاههای خود و بیان مشکلات و درخواستها، پرداختند.