علی زینیوند روز چهارشنبه در دهمین نشست شورای اطلاع رسانی سیستان و بلوچستان اظهار داشت: هرچند میدانیم مردم برای رعایت موارد بهداشتی و سلامت خود و خانوادههایشان و با رعایت برخی محدودیتها، روزهای سختی را میگذرانند اما برای ادامه وضعیت و تا رسیدن به شرایط مطلوب جامعه همچنان از آنان میخواهیم تا بیشتر اوقات خود را در خانه بمانند و از حضور در تجمعات خودداری کنند و طرح فاصله گذاری اجتماعی را به فراموشی نسپارند.
وی با اشاره به اهمیت رصد اخبار فضای مجازی سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به اینکه رسانه های معاند نظام با نشر اخبار کذب به دنبال تشویش اذهان عمومی و ایجاد فاصله بین مردم و نظام هستند باید اطلاع رسانی از واقعیتهای این بیماری به افکار عمومی به درستی مورد توجه قرار گیرد.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه مردم همواره پشتیبان نظام بوده و هستند، گفت: شیوع ویروس کرونا و چگونگی برخورد مردم کشورهای مختلف با پیامدهای آن با نحوه برخورد مردم ایران اسلامی متفاوت بود گزارشها و کلیپ هایی که از این نوع رفتارها در فضای مجازی از کشورهای اروپایی و آمریکایی منتشر شده، نمایانگر این قضیه است.
زینیوند با بیان اینکه کرونا فرهنگ غنی ایران اسلامی را به رخ جهانیان کشید افزود: در غرب و آمریکا در زمان شیوع کرونا شاهد بروز رفتار وحشی گرایانه این کشورها در هجوم به فروشگاه ها و غارت کالا بودیم اما در ایران با فعالیت جهادی خیران، نهادهای دولتی و انقلابی شاهد توزیع اقلام بهداشتی و غذایی در بین نیازمندان و اقشار آسیب پذیر بوده و هستیم.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان از نظر کیفیت محتوای تولیدی در زمینه ویروس کرونا با فعالیت مطلوب رسانه ها مورد تقدیر کشوری قرار گرفته است.
حسین مسگرانی افزود: رسانههای استان در مدت شیوع ویروس کرونا با تمام محدودیت ها خوب درخشیدند و با انتشار بیش از یکهزار خبر و گزارش، عکس، اینفو و موشن گرافی و غیره اطلاع رسانی شفاف و درستی به مردم انجام دادند.
وی ادامه داد: با ایجاد شبکه پخش برنامه های فرهنگی و هنری در فضای مجازی اقدامات بسیار خوبی در زمینه اطلاع رسانی و آموزشی انجام گرفت و این روند همچنان ادامه دارد.
مسگرانی گفت: با تلاش بسیار خوب رسانه ها و پرسشگری انجام شده اخبار کذب تقریبا از بین رفت که در این زمینه از رسانه های رسمی و غیررسمی استان قدردانی می شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان افزود: اهالی رسانه باید در زمینه فرهنگ سازی برای ایجاد رفتارهای درست منطبق با مسایل بهداشتی بیش از پیش تلاش کنند.
رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این رسانه ملی از همان نخستین زمان شیوع کرونا در استان اقدام به انتشار اخبار و گزارش های مکتوب و تصویری برای فرهنگ سازی و اطلاع رسانی صحیح افکار عمومی در باره این بیماری کرده است.
حیدر سرایانی افزود: تاکنون افزون بر ۴۷۵ خبر و گزارش خبری و تصویری تولیدی از خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز سیستان و بلوچستان منتشر و در فضای مجازی استان بازنشر داده شده است.
مدیر عامل خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: رسانه های استان از زمان بروز کرونا تاکنون اقدام به انتشار افزون بر ۹ هزار و ۲۴۵ محتوا کرده اند که خبرگزاری جمهوری اسلامی رتبه نخست استان را در این بخش به خود اختصاص داده است.
محمدهادی طهرانیمقدم با تقدیر از خبرگزاری ها و پایگاههای خبری فعال در این حوزه افزود: با پایش انجام شده در فضای مجازی ۱۷۱ هزار و ۶۰۳ محتوا در توئیتر، اینستاگرام و سایر فضاهای مجازی سیستان و بلوچستان منتشر شده است.
وی بر ارتباط بیشتر دستگاههای دست اندرکار از جمله دانشگاههای علوم پزشکی استان در زمینه ارائه آمارهایی از کرونا و اقدامات انجام شده برای بهبود بیماران تاکید کرد و گفت: با وجود محدودیت ها و مشکلات ایجاد شده ناشی از بیماری کرونا اصحاب رسانه استان در کنار جهادگران عرصه سلامت به انجام رسالت خود در زمینه اطلاع رسانی و ارائه آموزش به هم استانی ها بخوبی عمل کرده اند.
مدیرعامل خانه مطبوعات سیستان و بلوچستان گفت: کرونا به حوزه رسانه نیز صدماتی وارد کرده به همین سبب حمایت از اصحاب رسانه برای توسعه فعالیتها ضروری است.