غلامحیدر زورقی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: آفت زنگ زرد از جمله بیماریهای محصولات غله است که در مواقعی که مزرعه دارای رطوبت بالا باشد، شرایط برای شیوع آن مساعد میشود و در روزهایی که بارشها در منطقه روند افزایشی داشته احتمال شیوع آن نیز قوت گرفته است.
وی افزود: علایم این بیماری به صورت بروز جوشهای زرد یا نارنجی کم رنگ به صورت ردیفی و موازی با برگها روی سطح و پایینتر از برگ بروز میکند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان با بیان اینکه شرایط آب و هوایی، ابرناکی، بارندگی، شبنم و درجه حرارت پایین از عواملی است که باعث بروز بیماری زنگ زرد در غلات به خصوص گندم میشود افزود: بیشترین سطح مبارزه با این بیماری قارچی با ۲ هزار و ۸۴۰ هکتار در زهک، ۲ هزار و ۶۷۰ هکتار در هیرمند و ۲ هزار و ۶۴۰ هکتار در هامون انجام شده است.
وی گفت: با وجودی که توسعه، ترویج و بهرهگیری از ارقام اصلاح شده که مقاومت بیشتری در مقابل این بیماری دارند کشاورزان نسبت به کشت ارقام محلی اقدام کردهاند و همین مساله باعث گسترش این بیماری در منطقه شده است.
زورقی بیان کرد: در سال زراعی جاری با توجه به آورد رودخانه هیرمند بیشاز ۵۰ هزار هکتار از اراضی سیستان زیر کشت غلات رفته است.
وی از کشاورزان شمال سیستان و بلوچستان خواست که برای استفاده از نظرات کارشناسان به مدیریتهای جهاد کشاورزی شهرستانهای پنجگانه سیستان مراجعه کنند.