غلامعلی گنجعلی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: براساس برنامه ریزیهای انجام شده برای فصل خرید تضمینی گندم ۱۱ مرکز خرید با عوامل تشخیص و ذیحساب آماده خدمت رسانی به کشاورزان شده اند.
وی با اشاره به میزان برداشت گندم در سیستان و بلوچستان گفت: براساس پیش بینی های سازمان جهاد کشاورزی، سطح زیر کشت گندم در استان ۲ برابر شده و انتظار می رود در سال زراعی جاری تولید گندم ۳۰ درصد افزایش داشته باشد.
مدیرکل غله سیستان و بلوچستان با اشاره به واردات گندم از طریق بندر چابهار افزود: تاکنون ۱۳۰ هزار تن گندم از طریق این بندر وارد استان شده است.
وی با اشاره به اقدامات سیستان و بلوچستان در سال۹۸ بیان کرد: از سال گذشته تاکنون عملکرد این اداره کل ۳۰۰ درصد افزایش داشته که مهمترین آنها ورود کشتی های حامل کالاهای اساسی به بندر چابهار و بازسازی انبارهای مکران چابهار است که حداقل ۱۸۰ هزارتن کالا را می توانیم ذخیره کنیم و از سوی دیگر کارخانه های آرد سازی نیز در شرایط مطلوبی قرار دارند.
گنجعلی ادامه داد: برای سالجاری که از سوی مقام معظم رهبری به سال "جهش تولید" نامگذاری شده نیز برنامه هایی در دستور کار دایم و درصددیم چرخه تولید و رونق کسب و کار در صنعت آسیابانی استان را راه اندازی و میزان اشتغالزایی را نیز افزایش دهیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان چندی پیش گفت: ۶۸ هزار و ۱۴۰ هکتار از زمینهای کشاورزی استان به کشت گندم اختصاص دارد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۰۰ درصد افزایش یافته است.
غلامحیدر زورقی اظهار داشت: در سال زراعی جاری با توجه به رهاسازی آب از چاه نیمهها و جاری شدن سیلاب در رودخانه هیرمند ۶۸ هزار و ۱۴۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت گندم رفته است.
وی افزود: با توجه به شرایط اقلیمی جنوب سیستان و بلوچستان عموماً در اواخر اسفند کار برداشت اولین خوشههای طلایی گندم کشور در مزارع کشاورزی این استان انجام میشد اما در فصل زراعی جاری بهدلیل تداوم بارندگیها برداشت این محصول با قدری تأخیر از اواخر فروردین آغاز میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: امسال برای برداشت گندم ۲۰۰ دستگاه کمباین آماده شده و از این بابت جای هیچ نگرانی وجود ندارد.
وی با اشاره به تعیین قیمت نرخ تضمینی گندم از سوی هیأت دولت با هر کیلوگرم ۲ هزار و ۵۰۰ تومان گفت: پیشبینی میشود کشاورزان سیستان و بلوچستان بیشاز ۶۸ هزار تن گندم مازاد بر مصرف خود را به مراکز خرید دولتی تحویل دهند.
زورقی عمده ارقام کشت شده گندم در اراضی کشاورزی سیستان و بلوچستان را شامل ارقام افق، نارین و چمران۲ ذکر کرد.