ابوذرمهدی نخعی روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار داشت: از این تعداد ۸۳ پروژه افتتاح و ۱۶ پروژه کلنگزنی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه پیروزی انقلاب اسلامی نقطه عطفی در تاریخ جمهوری اسلامی ایران است، گفت: برنامههای متنوعی به مناسبت دهه مبارک فجر در زاهدان پیشبینی شده که مهمترین آنها مشارکت پرشور مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن است.
فرماندار زاهدان باگرامیداشت یاد و خاطره سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی افزود: این سردار سرافراز الگوی هر آزادیخواهی در دنیا بوده و بعد از شهادتش این امر نمود بیشتری یافته است.
وی بیان کرد: تشییع باشکوه این سردار نقطه عطفی در تاریخ کشور و نشان از شکست دوباره دشمنان نظام و انقلاب بود.
نخعی ادامه داد: واکنش بسیار مقتدرانه ایران و حمله به پایگاه عینالاسد یک اقدام بینظیر در دنیا بود که هیمنه آمریکا را درهم شکست و درایت حکیمانه و مدیریت مقام معظم رهبری درسی بزرگ برای همه تاریخ است.
وی همچنین به سیل اخیر جنوب سیستان و بلوچستان اشاره کرد و گفت: بارندگیهای اخیر در استان قریب به ۱۰۰ هزار کیلومتر مربع را تحت تاثیر قرار داده و با وجود شرایط خشکسالی طی چندین سال گذشته در سیستان و بلوچستان اتفاقات خوبی را رقم زد.
فرماندار زاهدان افزود: این سیل بیش از ۱۰ برابر حجم سیل گلستان بود و دبی آب در بسیاری از نقاط به ۱۲ تا ۳۰ هزار متر مکعب رسید و در یک پهنه ۱۰۰ هزار کیلومتر و حجم بارندگی بیش از ۲۱۲ میلی متر بارندگی باید شاهد حجم وسیعی از تلفات میبودیم که با وجود خسارت مالی فراوان اما خوشبختانه خسارت جانی نداشتیم.
وی اظهار داشت: در این حادثه سیل مهربانی مسئله مهمی بود که به سمت منطقه رفت و همه مردم و مسئولین کشوری به این استان محروم آمده و از نزدیک در صحنه حضور یافتند و خود حضرت آقا توجه ویژه در کمترین زمان ممکن به این موضوع کردند و برای اولین بار در کشور با وجود چنین سیلی عملیات بازسازی به سرعت آغاز شده است.
نخعی گفت: سابقه زاهدان نیز نشان داده در هر بارندگی که بیشتر از ۲۰ میلیمتر بوده قسمتی از شهر را آب برده اما امسال با وجود بارندگی ۶۳ میلیمتری در این شهر و ۶۷ میلیمتری در اطراف به دلیل تمهیدات پیشبینی شده و لایروبی انجام شده کمترین خسارت را داشتیم زیرا معتقدیم پیشگیری بهتر از درمان است و در این زمینه مجموعه مدیریت بحران و شهرداری کمکهای زیادی کردهاند.
وی با بیان اینکه از سال گذشته تاکنون زاهدان تبدیل به یک کارگاه کار و سازندگی شده است، افزود: این امر نتیجه خوبی خواهد داشت و اولین پروژه گاز شهری استان است زیرا جزو معدود استانهایی بودیم که از نعمت گاز شهری محروم بودیم و این زیبنده یک کلانشهر نیست.
فرماندار زاهدان ادامه داد: گاز هزینه واحدهای تولیدی را بسیار کاهش خواهد داد و این امر کمک شایانی به این استان میکند زیرا بسیاری از تولیدکنندگان به دلیل نبود گاز در سیستان و بلوچستان سرمایهگذاری نمیکردند.
وی گفت: در زمینه گازرسانی به سیستان و بلوچستان از بخشی از توان کشور کمک گرفتیم و در این زمینه استانهای خراسان رضوی، همدان و سمنان به کمک این استان آمدند.
نخعی بیان کرد: هزار و ۳۵۰ کیلومتر نیاز کل پروژه گاز سیستان و بلوچستان است که تاکنون به ۹۸۰ کیلومتر رسیده و ۳۹۰ کیلومتر تزریق گاز به شبکه وصل شده و ۱۴ هزارو ۸۲۱ علمک نیز نصب شده است.
وی افزود: همچنین ۳۱ هزار و ۹۰۳ خانوار تحت پوشش و ۳۱ هزارو ۴۲۰ انشعاب داریم و ۲ هفته پیش نیز ۲۱ هزار علمک دیگر امضای قرارداد شد و امیدواریم تا هفته دولت سال آینده پروژه گازرسانی به این استان به پایان برسد.
فرماندار زاهدان گفت: گازرسانی به سیستان و بلوچستان یک پروژه عظیم و بزرگ کشوری است کهدر این استان اجرا میشود و نیازمند همکاری مردم در این زمینه است.
وی افزود: ساماندهی حاشیه نشینی زاهدان نیز موضوع مهم دیگری است زیرا بعد از مشهد دومین رتبه را داریم و قریب ۴۴ درصد حاشیه نشین که جمعیت بسیار قابل توجهی هستند در این منطقه زندگی میکنند.
نخعی ادامه داد: حاشیهنشینی در زاهدان کمتر از زلزله ۱۰ ریشتری نیست و برای این منظور معدل معین سازی در دولت مطرح شد و خروجی چند وجهی داشت که چند استان کشور برای کمک به اینجا آمده و بیش از ۳۰ گروه مهم کشوری نیز به منظور بازدید به این شهر سفر کرده و با نگاه ملی به حاشیه شهر زاهدان رسیدگی خواهند کرد.
وی اظهار داشت: بنیاد مسکن باید در زمینه حاشیهنشینی ورود کند زیرا میزان قیمت تمام شده این بنیاد مناسبتر است و فاز مطالعاتی تمام شده و ۱۰ هزار واحد مسکونی عملیات آنها آغاز و ۵۰ میلیون وام و ۲۰ میلیون کمک بلاعوض برای این موضوع در نظر گرفته شده است.
فرماندار زاهدان گفت: هشت هزارو ۸۶۷ پرونده در بحث حاشیهنشینی این شهر ثبت و شناسایی شده که هزار و ۷۹۶ مورد ثبت کامل و برخی به ثبت احوال و شهرداری معرفی شدند.
وی افزود: هزار میلیارد تومان مصوبه دولت برای پشتیبانی از این طرح است که در تلاشیم کمترین هزینه را برای مردم داشته باشد و بازه زمانی ۲ ساله برای حاشیه شهر زاهدان پیشبینی شده است.
نخعی بیان کرد: در بحث راه آهن چابهار نیز با عنایت رهبر معظم انقلاب ۳۰۰ میلیون یورو نقدا تخصیص یافته زیرا این امر برای اقتصاد هر کشوری مهم است و با این اتفاق این پروژه جان تازهای گرفته و سرعت کار بالا رفته و بیشترین میزان پیشرفت مربوط به قطعه هفت و هشت است.
وی گفت: همچنین اعتبار خوبی برای توسعه بزرگراههای این استان در نظر گرفته شده است.
فرماندار زاهدان به انتخابات نیز اشاره کرد و افزود: انتخابات یک ماموریت ملی است که رسانهها در این زمینه نقش مهمی در مدل ملی دارند و مطمئن هستیم بهترین انتخابات را در این استان و به ویژه در زاهدان خواهیم داشت و تیم انتخابات به صورت شبانهروزی در حال فعالیت هستند.
وی اظهار داشت: این انتخابات نسبت به ادوار گذشته تفاوتهایی دارد به عنوان مثال داوطلبین ثبتنام شده در مجلس نهم ۵۳ نفر بود که در مجلس دهم به ۱۰۳ نفر و در مجلس یازدهم به ۱۳۵ نفر رسیده که نشان از یک رشد تقریبا ۳۰ درصدی نسبت به دور قبل دارد.
وی ادامه داد: از لحاظ تفکیک جنسیتی نیز در مجلس نهم یک نفر زن، در مجلس دهم ۹۷ نفر مرد و ۶ نفر زن و در مجلس یازدهم ۱۲۶ نفر مرد و ۹ زن شرکت کردند.
نخعی گفت: تعداد افرادی که در سنوات قبل دارای سابقه نمایندگی بودند و در این دوره نیز ثبتنام کردند در مجلس نهم سه نفر، مجلس دهم سه نفر و مجلس یازدهم ۶ نفر هستند.
وی بیان کرد: در این دوره چهار نفر لیسانس، ۱۰۶ نفر فوقلیسانس و ۲۵ نفر دکتری ثبتنام کردند و در رشته حوزوی نیز کسی شرکت نکرد.
فرماندار زاهدان افزود: در هیات های اجرایی از ۱۳۵ نفر سه نفر انصرافی، ۲ نفر رد صلاحیت و ۱۳۰ نفر تایید صلاحیت شدند و در هیات های نظارت نیز ۶۵ نفر رد صلاحیت، ۳۱ نفر عدم احراز و هشت نفر انصرافی بودند.
وی گفت: قانونمداری، شفافیت در کار و بیطرفی و عدالت محوری مهمترین برنامه در دستور کار ستاد انتخابات استان است و موظفیم زمینه حضور مردم را در این صحنه فراهم کنیم.
نخعی ادامه داد: ۲۴۴ شعبه اخذ رای پیش بینی شده که ۲۰۰ شعبه در زاهدان و بخش مرکزی و ۴۴ شعبه در حوزه نصرت آباد و کورین مربوط به شهرستان خاش است که از این تعداد ۱۷۹ شعبه ثابت و ۲۱ شعبه سیار میباشد و در هر شعبه اخذ رای به طور میانگین ۲۲ نفر شامل اعضای شعب، بازرسین نظارت، نماینده فرماندار و نیروهای نظامی و انتظامی حضور دارند.