دکتر مهران امینی فرد روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سالیانه تمامی کودکان زیر پنج سال جنوب سیستان و بلوچستان در ۲ نوبت قطره خوراکی فلج اطفال را دریافت میکنند، اظهار داشت: مرحله نخست این طرح از روز شنبه ۶ تا ۹ بهمن به اجرا در آمد.
وی ادامه داد: هزار و ۳۱۳ تیم ۲ نفره بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر کار خوراندن قطره فلج اطفال به کودکان زیر پنج سال جنوب سیستان و بلوچستان را بر عهده داشتند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر خاطر نشان کرد: با وجود اینکه از سال ۷۹ هیچ موردی از بیماری فلج اطفال در میان کودکان ایرانی سیستان و بلوچستان مشاهده نشده اما طرح واکسیناسیون برای ایمن سازی اطفال تا ریشه کنی کامل این بیماری اجرا خواهد شد.
وی بیان کرد: مرحله دوم واکسیناسیون فلج اطفال نیز اوایل اسفند اجرا خواهد شد و تمامی کودکان ایرانی وغیر ایرانی قطره فلج اطفال را دریافت خواهند کرد.
به گزارش ایرنا فلج اطفال به عنوان یک بیماری ویروسی یکی از خطرناک ترین بیماریهای عصر حاضر است که معمولا کودکان خردسال را مبتلا میکند و سبب فلج دائمی اندامهای تحتانی به ویژه پاها میشود.
این بیماری بر اثر آلوده شدن با پلیوویروس رخ میدهد و ویروس آن از طریق تماس مستقیم فرد با فرد یا از طریق تماس با خلط آلوده دهان یا بینی بیمار و یا از طریق تماس با مدفوع آلوده منتقل میشود.
سیستان و بلوچستان به عنوان پهناورترین استان کشور به سبب گستردگی جغرافیایی و قرار گرفتن در همسایگی ۲ کشور افغانستان و پاکستان در حوزه بهداشت و درمان به سه بخش تقسیم شده که شهرستانهای شمالی شامل زابل، هیرمند، زهک، هامون و نیمروز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی زابل، شهرستانهای زاهدان، میرجاوه، خاش، سراوان و سیب و سوران زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و شهرستان های ایرانشهر، سرباز، نیکشهر، مهرستان، چابهار، کنارک، دلگان، فنوج و قصرقند زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر قرار دارد.