روح الله سرگزی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همزمان با بارندگیهای ۲۰ تا ۲۲ دی در سیستان و بلوچستان بویژه نیمه جنوبی آب ۳۶۹ روستا قطع شده بود که با تلاش تیمهای شرکت آب و فاضلاب شبکه آب ۳۲۴ روستا مجدد به شبکه بازگشته است.
وی گفت:بر اساس برآوردهای اولیه خسارت سیلاب اخیر تاکنون هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان به بخشهای مختلف این استان بوده است.
معاون ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: تمامی ظرفیتهای استان برای کمک رسانی به مردم سیلزده بسیج شدهاند و مسوولان در کنار مردم به خدمات رسانی مشغول هستند.
وی اظهار داشت:۱۳۱ هزار و ۴۱۸ آسیب دیده از سیل این استان از ۲۰ دی تاکنون توسط نجاتگران جمعیت هلال احمر امدادرسانی شدند.
سرگزی با اشاره به شدت سیلاب سیستان و بلوچستان گفت: شهرستانهای کنارک، چابهار، سرباز، نیکشهر، قصرقند و فنوج در سیل اخیر در شرایط بحرانی قرار داشتند و یک میلیارد و ۱۲۶ میلیون متر معکب ورودی رودخانههای استان بوده است.
وی افزود: در مجموع حجم آب در سیلاب سیستان و بلوچستان سه و نیم برابر سیلاب استان گلستان بوده و در نقاطی از استان شدت بارندگی بسیار بالا بوده به طوریکه در زرآباد میزان بارندگی بیش از ۱۲ هزار متر معکب آب داشته است.
سامانه بارشی سیلآسایی که استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان و هرمزگان را تحت تاثیر قرار داد و وضعیت سیستان و بلوچستان را بسیار بدتر از دو استان دیگر کرد.
همزمان با بارندگیهای ۲۰ تا ۲۲ دی در سیستان و بلوچستان و جاری شدن سیلاب راه ارتباطی ۸۹۰ روستای این استان قطع شد که با تلاش شبانه روزی نیروهای امدادی، سپاه و بسیج ۸۶۰ مسیره بازگشایی شده است.
همزمان با بروز سیلاب دستگاههای خدمات رسان همچون سپاه و نیروهای مسلح با بسیج امکانات به کمک مردم سیلزده این خطه از ایران اسلامی شتافتند و از کمک رسانی به آنان دریغ نکردند اما عمق فاجعه به حدیست که نیازمند عزم ملی و کمک همگان است.
سیل خروشان همدردی مردم در کنار خدمت رسانی مسوولان نهادهای مختلف در بحرانهای اخیر این حقیقت مهم را به اثبات رساند که در اوج آشفتگیها و خطرات پیش بینی نشده، قدرت همدلی اثرگذاری ملموس و فراگیری دارد.