رسول راشکی روز یکشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: به دنبال وقوع سیلاب در سیستان و بلوچستان کار امداد رسانی وارد دهمین روز خود شده و خدمات رسانی به مردم سیلزده در ۶۵۵روستای جنوب این استان توسط افزون‌بر سه هزار و ۲۱۵ نجاتگر در قالب ۸۲۳ تیم عملیاتی با بکارگیری ۶۳۹ دستگاه خودرو  هلال احمر در حال انجام است.

وی امدادرسانی به ۷۸ هزار و ۸۴۷ نفر آسیب دیده سیل را از دیگر اقدامات این جمعیت در سیلاب اخیر سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: تاکنون ۱۰ هزار و ۷۶۱ نفر آسیب دیده سیل در ۲ هزار و ۲۳۷ دستگاه چادر امدادی اسکان یافتند.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان توزیع هزار و ۵۰۶ بسته مواد غذایی، ۱۲ هزار و ۱۳۷ قوطی کنسروجات، ۶ هزار و ۸۶۴ کیلوگرم اقلام غذایی را از جمله اقلام توزیع شده در بین سیل زدگان استان عنوان کرد.

بارش باران سیل‌آسا که از شامگاه ۱۹ دی ماه در جنوب و جنوب شرق ایران آغاز شد، سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان را تحت تاثیر قرار داد اما در سیستان بلوچستان نه تنها سبب جاری شدن سیل و تخریب زیرساخت‌های استان شد بلکه به دلیل پراکندگی جمعیت، ساکنان ۱۴ شهرستان و ۸۵۰ روستا را تحت تاثیر قرار دارد و راه ارتباطی اغلب روستاها را قطع کرد.

با فروکش کردن آب از اواسط هفته گذشته (۲۳ دی) کار امدادرسانی به سیل‌زدگان قوت گرفت و به تدریج راه های روستایی بازگشایی شد اما هنوز راه دسترسی ۲۰۰ روستا قطع است.

بر اساس برآوردهای اولیه ۲۰ هزار واحد مسکونی تحت تاثیر سیل بوده و خسارت وارده به زیرساخت های استان حدود سه هزار میلیارد تومان برآورد شده که به جاده ها، تاسیسات آب و برق، بخش کشاورزی، منازل مسکونی و ... آسیب زده است؛ افزون بر هفت هزار راس  دام در مناطق سیل زده تلف شده‌اند.

مشکل اصلی اینجاست که معبر این روستاها اغلب بستر رودخانه های فصلی است و به همین دلیل تا وقتی که آب فروکش نکرده امکان امدادرسانی به صورت زمینی وجود ندارد. روستاهای باقیمانده اغلب در شهرستان های چابهار، کنارک، قصرقند، نیکشهر، فنوج و سرباز بویژه مناطق عورکی، تلنگ، کاجو، توتان، محمدان، پیرسهراب، گرگان و سفیدکوه قرار دارند.

هم‌اکنون در استان سیستان و بلوچستان هفت سد مخزنی و ۲۳ سد تغذیه‌ای درحال بهره‌برداری است که سدهای پیشین، زیردان، خیرآباد، شی‌کلک، ماشکید و چاه نیمه‌ها از مهم‌ترین آنهاست. می‌توان در مجموع ۲ میلیارد متر مکعب آب را در هفت سد مخزنی و ۲۳ سد تغذیه ای این استان ذخیره سازی کرد؛ در بارش اخیر اکنون حدود یک و نیم میلیارد مترمکعب آب در این استان ذخیره سازی شده که هم برای کشاورزی و هم برای شرب و صنعت استفاده خواهد شد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.