رحمدل بامری روزپنجشنبه در نشست فوق العاده ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان چابهار تاکید کرد: شهرداران شهرهای تابعه چابهار، نگور و پلان و مدیریت امور منابع آب این شهرستان به قید فوریت نسبت به لایروبی و پاکسازی انهار و کانال های شهری و روستایی اقدام کنند.
وی بیان کرد: مدیریت راهداری و حمل نقل جاده ای شهرستان نسبت به لایروبی و پاکسازی دهانه تمامی پلهای راههای ارتباطی اقدام کنند تا باراندگی و جاری شدن روان آب سبب بسته شدن راهها نشود.
فرماندار چابهار افزود: با توجه به اهمیت مباحث مطرح شده در ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران تمامی مدیران شخصا در نشست ها حضور یابند و از اعزام جانشین خودداری کنند تا تصمیمات لازم و اجرایی اتخاذ شود.
وی گفت: ادارات آموزش و پرورش شهرستان چابهار و منطقه دشتیاری با توجه به شدت سامانه ذکر شده در روز شنبه در صورت لزوم موضوع تعطیلی مدارس را به ستاد پیشگیری ، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران شهرستان اعلام تا اقدامات لازم انجام شود.
بامری اظهار داشت: کلیه مدیران در مواقع بحران به صورت ۲۴ ساعت در دسترس و پاسخگوی تماس های مربوطه باشند و تا اطلاع ثانویی تمامی مرخصی ها لغو شده است.
وی ادامه داد: بخشداران و دهیاران موضوع ورود سامانه بارشی و هشدارهای لازم را به عموم شهروندان و جامعه روستایی اطلاع رسانی کنند.
فرماندار چابهار تصریح کرد: تمامی بندهای خاکی غیرمجاز مردمی و همچنین بندهای خاکی اجرا شده توسط اداره منابع طبیعی شهرستان و بخشداریها مورد بازدید و بررسی قرار گیرد و نسبت به استحکام بخشی آن ها اقدام و بندهای غیر مجاز با همکاری منابع طبیعی تخریب و جمع اوری شود.
وی افزود: بیمارستان و مراکز بهداشتی _ درمانی و اورژانس به صورت آماده باش و با تمام توان و امکانات و تجهیزات لازم پذیرای آسیب دیدگان احتمالی باشند و اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان تمامی انبارها و سیلوهای مواد غذایی به لحاظ کمی مورد بازدید و بررسی قرار داده تا از لحاظ دپوی اقلام مورد نیاز و ضروری دچار کمبود نشوند.
معاون استاندار سیستان وبلوچستان وفرماندار شهرستان ویژه چابهار ادامه داد:جمعیت هلال احمر شهرستان نسبت به پیش بینی و ذخیره سازی کالاها و تجهیزات مورد نیاز بحران اقدام و نیروها را برای خدمات رسانی بهتر به مناطق مختلف اعزام کند.
به گزارش ایرنا، بر اساس اعلام ادارهکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با ورود سامانه جدید بارشی از جمعه شب تا صبح یکشنبه رگبار فوق سنگین در این استان پیشبینی میشود.
معاون دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تمرکز بارشها در مناطق مرکزی، جنوب و سواحل است، گفت: انتظارمیرود بارشها بین ۵۰ تا ۹۰ میلیمتر و در برخی نقاط بیشاز ۱۰۰ میلیمتر باشد.
روحالله سرگزی اظهار داشت: رگبار فوق سنگین باران، رعد و برق همراه با وزش باد شدید و احتمال بارش تگرگ از مهمترین پیامدهای این سامانه بارشی است.
وی بیان کرد: آب گرفتگی معابر عمومی، سیلابی شدن مسیلها و رودخانهها، بالاآمدن سطح آب سدها، برخورد صاعقه، مه گرفتگی، کاهش دید، لغزندگی جادهها در مناطق کوهستانی خاش و بزمان به دلیل بارش برف از عمده پیامدهای سامانه بارشی جدید در اکثر نقاط استان است.
وی توصیه کرد: در زمان فعالیت سامانه بارشی از اطراق در حاشیه رودخانهها و مسیلها خودداری و از سفرهای غیرضروری پرهیز شود.
معاون مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین در این مدت هنگام تردد در جادهها احتیاط کامل رعایت و از صعود به ارتفاعات این استان به دلیل بارش برف و وزش باد شدید خودداری شود.
وی خاطر نشان کرد: تمهیدات لازم برای جلوگیری از خسارات احتمالی بارندگیهای اخیر با بسیج امکانات تمامی دستگاههای خدماترسان اندیشیده شده است.