غلام حیدر زورقی روز چهارشنبه در حاشیه بازدید از طرح عظیم انتقال آب با لوله به دشت سیستان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از آنجایی که سالیانه ۴۰۰میلیون مترمکعب آب برای توزیع در سطح ۴۶ هزار هکتار از زمینهای کشاورزی به این طرح اختصاص داده شده دیگر کشتهای سنتی در سیستان اقتصادی نیست و باید به سوی الگوی کشت اقتصادی برویم تا کشاورزی در منطقه تولید ثروت و درآمد کند.
وی افزود: مطالعات خاکشناسی منطقه سیستان در همهی حوضچههای ۲۰هکتاری انجام شده و بدلیل ضعیف بودن خاک برای حاصلخیزی نیاز مبرم به کود دارند و کشاورزان باید با مشورت کارشناسان بخش کشاورزی در شهرستانها نیاز کودی زمین زراعی خود را مرتفع کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان بیان کرد: افزایش تولید در واحد سطح با کود و بذر مطمئن امکانپذیر و توجیه اقتصادی داشته و درآمد زاست.
وی با توجه به تمدید مهلت بیمه تا پایان دی سالجاری، از کشاورزان خواست محصولات زراعی کشت شده خود را بیمه کنند.
زورقی افزود: عمده اراضی کشت شده در سیستان در مرحله نخست رهاسازی آب از محل انهار سنتی آبگیری شدهاند و این نگرانی وجود دارد نتوانند در مراحل بعدی بهطور کامل مزارع را آبدهی کنند.
وی خطاب به مدیران جهادکشاورزی شهرستانهای منطقه سیستان تاکید کرد: با تمام توان کارشناسی حوزه کاری خود دانش فنی را به کشاورزان منتقل تا این قشر زحمتکش با رغبت بیشتری به سوی کشاورزی اقتصادی بروند.