عبدالغفور تمندانی که روز پنجشنبه به اتفاق محمود کردستانی مدیر کل صدا و سیما سیستان و بلوچستان در نشست خبری با اصحاب رسانه شرکت کرده بود با اشاره به نقش مهم این اداره در ایمن سازی طرح‌های عمرانی اظهار داشت: آزمایش‌ها و کنترل کیفی انجام شده از سوی این اداره نقش بسیار مهمی در اطمینان بخشی و ایمن سازی طرح‌ها دارد اما متاسفانه به دلیل آگاه نبودن بسیاری از مردم از این نقش بیشتر ساخت و سازها بدون بهره گرفتن از مشاوره ها و نظرات کارشناسان و متخصصان آزمایشگاه فنی مکانیک خاک ساخته و بهره برداری می‌شود.

وی با اشاره به شعار این آزمایشگاه مبنی بر اینکه «زلزله ترسناک نیست اما ساخت و ساز غیراستاندارد ترسناک است» افزود: با وجودی که هزینه آزمایش مصالح بکار رفته در طرح ها درصد ناچیزی از کل بودجه یک پروژه را شامل می‌شود اما برخی افراد حاضر به انجام آزمایش نمی شوند در حالی که انجام ندادن مطالعات و آزمایش های یادشده چه بسا هزینه‌های سنگین‌تری بر این پروژه ها تحمیل کند و بی توجهی به این امر مهم می‌تواند خسارات جبران ناپذیری را به همراه داشته باشد.

مدیر کل آزمایشگاه مکانیک خاک سیستان و بلوچستان اظهار داشت: این  اداره کل با داشتن نیروهای متخصص و تجهیزات پیشرفته آزمایشگاهی و سابقه ای طولانی در امر خطیر کنترل کیفی پروژه های عمرانی، از توانمندی‌های لازم برای کنترل کیفی و نظارت بر روند ساخت و سازهای خرد و کلان برخوردار است.

وی بیان کرد: ماهانه بیش از ۱۰ هزار آزمایش در آزمایشگاههای فنی و مکانیک خاک این استان انجام می‌شود.

تمندانی ادامه داد: آزمایشگاه  فنی و مکانیک خاک استان هم اینک دارای یک اداره کل، هشت شعبه و بیش از ۱۰۰ واحد آزمایشگاهی مستقر و غیر مستقر در طرح های عمرانی سراسر استان است.

وی عملیات حفاری، مطالعه، طراحی و محاسبه شالوده انواع سازه ها، کنترل عملیات اجرایی طرح های عمرانی در زمینه خاک، بتن، آسفالت، فلزات، جوش اتصالات فلزی، انواع مصالح ساختمانی، کنترل کیفیت غیر مخرب بعد از اجرای طرح های عمرانی و آموزش در زمینه های مرتبط را از جمله توانمندی های آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان عنوان کرد.

مدیر کل آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک سیستان و بلوچستان بیان کرد: این آزمایشگاه از مجهزترین آزمایشگاه‌های جنوب شرق و شرق کشور بحساب می‌آید به طوری که علاوه بر پاسخگویی به نیازهای این استان بسیاری از آزمایش‌های حوزه خاک استان‌های هرمزگان، کرمان، یزد و خراسان جنوبی را نیز انجام می‌دهد.

وی با ابراز گلایه‌مندی از همکاری نکردن شهرداری‌های سیستان و بلوچستان با آزمایشگاه فنی و مکانیک خاک استان گفت: از مجموع حدود ۳۷ شهرداری موجود استان تنها حدود پنج شهرداری با این آزمایشگاه در حوزه طرح های عمرانی همکاری دارند در حالی که باید برای افزایش کیفیت طرح ها و زیرساخت‌های شهری این ارتباط همواره برقرار و روز بروز ارتقا یابد.

تمندانی با بیان اینکه ایران و به تبع آن سیستان و بلوچستان در زمره نقاط زلزله خیز بشمار می رود از همه دستگاههای اجرایی و عموم شهروندان خواست نسبت به اهمیت آزمایش مصالح مورد استفاده در سازه ها بی تفاوت نباشند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.