محسن حیدری روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگرچه در فصل‌های زمستان و فروردین سال زراعی گذشته بارش‌های خوبی در سیستان و بلوچستان بارید و مجموع بارش‌های سالانه را به محدوده ۱۳۰ میلی‌متر رساند اما این بارش‌ها به تنهایی نمی‌تواند کم‌بارشی انباشته استان را برطرف کند.

وی ادامه داد: میزان کم‌بارشی سیستان و بلوچستان در هشت سال اخیر معادل ۲۵۰ میلی‌متر است که برای جبران آن باید ۱۵ سال متوالی بارش‌های استان حدود ۱۵ درصد بیشتر از نرمال باشد تا به محدوده نرمال برسیم. به بیان دیگر باید ۱۵ سال مجموع بارش منطقه مانند سال گذشته یعنی ۱۳۰ میلی‌متر باشد.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بارش‌های مقطعی نمی‌تواند استان را از خشکسالی انباشته خارج کند، افزود: در پاییز امسال حداقل چهار سامانه بارشی خوب منطقه را فرا گرفت که ارتفاع بارش‌های آن به ۴۵.۷ میلی‌متر رسید این مقدار بارش ۹۵۸ درصد بیشتر از بارش‌های پاییز سال گذشته است.

وی ادامه داد: میزان آب حاصل از این بارندگی‌ها بیش‌از ۸ میلیارد مترمکعب برآورد می‌شود که حدود ۱۰ برابر آب حاصل از بارندگی‌های پاییز گذشته است.
حیدری به خروجی نقشه‌های پیش‌یابی و مدل‌های جوی اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود میزان بارش‌های فصل زمستان استان در محدوده نرمال تا بیش‌از نرمال باشد.

وی به آسیب‌های زیست محیطی ناشی از خشکسالی‌های اخیر اشاره کرد و افزود: در صورت جبران کم بارشی‌های سال‌های اخیر، باز هم نمی‌توان انتظار داشت که آسیب‌های زیست محیطی ناشی از خشکسالی نظیر از بین رفتن گونه‌های گیاهی و جانوری و همچنین فرونشست‌های زمین بر طرف شود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.