استاندار سیستان و بلوچستان در حاشیه این نشست در گفت و گو باخبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح توسعه محور شرق کشور یکی از اسناد مهم دولتی است که از سالهای نخست پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون همواره مورد توجه بوده و به آن تاکید شده است.
احمدعلی موهبتی بیان کرد: این طرح مهم در سال ۱۳۶۰ به تصویب رسیده اما متاسفانه به دلیل عدم پیگیری و همدلی استانهای شرق کشور این طرح رو به فراموشی نهاده و نتیجه مطلوبی نداشته است.
وی ادامه داد: دولت در سال ۸۱ مجددا این سند را به روز رسانی و بر فعال شدن کریدور محور شرق تاکید ویژهای کرده است.
استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: کریدور جنوب به شمال، ایجاد بزرگراه چابهار تا سرخس و توجه به مرزهای این مسیر، راه آهن چابهار- مشهد و چندین طرح دیگر از جمله مسائلی بود که دولت بر اجرای آن تاکید داشت و در اینباره کارهای مهمی نیز انجام داده است.
وی گفت: هم صدایی استانهای شرق کشور می تواند این حرکت را تسریع کرده و موجب توسعه محور شرق کشور شود.
موهبتی اظهار داشت: مطالبهگری هماهنگ شرق کشور از دولت در سطح ملی سبب شده که اقدامات مربوط به زیرساخت و توسعه محور شرق به ویژه ترانزیت و تجارت شتاب بیشتری بگیرد.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت های بسیاری است که کمک و همکاری استانهای شمالی این منطقه می تواند نقش مهمی در محور تجارت و ترانزیتی به کشورهای casو آسیای مرکزی ایفا کند.
استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تنها استان کشور هستیم که با کشور پاکستان مرز طولانی داریم ادامه داد: استانهای همسایه دارای ظرفیت های بسیاری در حوزه معدن، فولاد و موارد دیگر هستند که همکاری این مناطق با سیستان و بلوچستان و ترانزیت محصولات از مرزهای این استان به کشور پاکستان بسیار مهم و مفید خواهد بود.
وی تصریح کرد: بندر چابهار و راه ارتباطی با کشورهای حاشیه اقیانوس هند یکی دیگر از مسیرهای مهم ارتباطی و ترانزیتی سیستان و بلوچستان است.
موهبتی با بیان اینکه استانهای شرقی کشور دارای ظرفیت های بسیاری هستند افزود: تعامل استانهای شرقی در حوزههای مختلف چون ترانزیت، کشاورزی، گردشگری، علمی و دانشگاهی، مرز و غیره نقش مهمی در توسعه این مناطق خواهد داشت.
استاندار خراسان جنوبی نیز در حاشیه این نشست در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: اگر بناست استان های شرقی توسعه پیدا کنند باید همکاری و تعامل بین منطقهای استانها بیش از پیش افزایش پیدا کند.
محمدصادق معتمدیان ادامه داد: امضا تفاهم نامه همکاری بین ۲ استان خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان نقش مهمی در ارتقای همکاری و تعامل بین استان های شرق کشور خواهد داشت.
وی بیان کرد: در پنج حوزه اقتصادی به عنوان مزیت های نسبی استان خراسان جنوبی ورود کردیم که مرز و گمرکات مرزی، معدن، کشاورزی، گردشگری و علمی دانشگاهی از مهمترین آنها بوده است.
معتمدیان تصریح کرد: در این سفر بازدید های مختلفی از شهرها مرزی، بازارچه ها، گمرکات و ظرفیت های مختلف سیستان و بلوچستان انجام شد که این امر باعث شناخت بیشتر ۲ استان شرقی از پتانسیل ها و توسعه آن خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در نشست استاندار سیستان و بلوچستان و استاندار خراسان جنوبی تفاهمنامههای همکاری در حوزههای توسعه زیرساخت های ارتباطی، توانمندی های فنی و مهندسی، دام طیور و شیلات، واردات و پرورش دام، همکاری در توسعه زمینه های کیفی و کمی محصولات کشاورزی، همکاری های دانشگاهی و علمی، توسعه فعالیت های تجاری و گردشگری، معدن، راه آهن، آب و غیره امضا شد.