رضا بلوچ روز شنبه پس از پایان امضای تفاهم‌نامه مشترک تجارت مرزی ایران و پاکستان که در زاهدان برگزار شد اظهار داشت: در این نشست ۲ روزه همه‌ی مسائل تجارت مرزی بین دو کشور مورد بررسی قرار گرفت و در همین ارتباط به تفاهم‌نامه‌ای با ۲۲ بند رسیدیم.

وی ادامه داد: مواردی که مربوط به استان سیستان و بلوچستان ایران و ایالت بلوچستان پاکستان است بین طرفین و آن مواردی که مرتبط با دولت‌هاست بین دول مصوب خواهد شد تا برخی موانع و مشکلات موجود در مراودات مرزی در سفرهای مرزی رفع شود.

ناظر گمرکات بلوچستان پاکستان گفت: در این تفاهم‌نامه تخفیفاتی برای مرزنشینان نیز در نظر گرفته شده است. 
وی خاطر نشان کرد: دولت پاکستان برای انجام مبادلات تجاری دو کشور تصمیم به ایجاد ۴ بازارچه مرزی گرفته که این بازارچه‌ها تا یکسال آینده راه‌اندازی خواهند شد.  
بلوچ تصریح کرد: این چهار بازارچه مرزی عبارتند از بازارچه تفتان در خاک پاکستان با بازارچه میرجاوه در خاک ایران، بازارچه پنجگور در خاک پاکستان با بازارچه کهک سراوان در خاک ایران، بازارچه مند در خاک پاکستان با بازارچه پیشین در خاک ایران و بازارچه گبد در خاک پاکستان با بازارچه ریمدان در خاک ایران مراودات تجاری خواهند داشت.

به گزارش ایرنا هفتمین کمیته تجارت مرزی ایران و پاکستان با حضور نمایندگانی از وزارت امورخارجه، وزارت کشور، اتاق بازرگانی جمهوری اسلامی ایران و تجار کشور پاکستان از پنجشنبه هفته گذشته به مدت ۲ روز در قالب  ترانزیت و حمل و نقل ، گمرکات و بانکی، راه آهن، بازرگانی، شیلات و کشاورزی  برگزار شد.

سیستان و بلوچستان واقع در جنوب شرق ایران اسلامی حدود هزار و ۶۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران، با کشورهای افغانستان، پاکستان و حوزه دریای عمان مرز دارد.
طول مرزهای خاکی این استان با کشور افغانستان حدود ۳۰۰ کیلومتر یعنی معادل یک سوم از کل مرز ایران با افغانستان و طول مرزهای خاکی مشترک استان با کشور پاکستان ۹۲۱ کیلومتر است که مجموع کل مرز مشترک ایران و پاکستان را تشکیل می دهد.
باید به این نکته توجه داشت که سیستان و بلوچستان یکی از راههای راحت و امن دسترسی کشورهای منطقه به ویژه افغانستان و پاکستان به خاورمیانه و کشورهای اروپا و آفریقا است به طوری که از آن به عنوان موقعیت طلایی می توان یاد کرد.

پاکستان واقع در جنوب غربی آسیا از جنوب مرز آبی هزار کیلومتری با دریای عمان دارد و از غرب با ایران، از شمال با افغانستان، از شرق با هندوستان و از شمال شرق با جمهوری خلق چین هم مرز است.
روابط اقتصادی پاکستان با سیستان و بلوچستان دارای گستردگی فراوانی است و راه آهنی که از زاهدان به پاکستان کشیده شده بود همچنان در مسیر تبادلات اقتصادی منطقه فعال است و حتی پیمان تاریخی هم بین ایران، پاکستان و ترکیه برقرار شده که بر اساس آن نیز قراردادهای همکاری های اقتصادی و نظامی بین این سه کشور برقرار شده است.
به گفته کارشناسان پاکستان ششمین کشور پرجمعیت جهان است و به این دلیل ایران باید بر روی توسعه روابط تجاری خود با این کشور بیشتر متمرکز شود زیرا پاکستان می تواند شانس بزرگی را در آینده تجاری ایران به وجود آورد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.