«حسین شهدادی» امروز (سه شنبه) در بازدید خبرنگاران از چابهار اعلام کرد: در منطقه چابهار ۲ بندر شهید کلانتری و شهید بهشتی وجود دارد که بر این اساس بندر شهید کلانتری برای تردد شناورهای سنتی و بندر شهید بهشتی برای فعالیتهای عمده تجاری فعال هستند.
به گفته وی پنج فاز برای توسعه بندر چابهار پیشبینی شده که هم اینک مرحله نخست آن به ظرفیت ۸.۵ میلیون تن عملیاتی شده است.
شهدادی تصریح کرد: اولویت نخست این بندر، ترانزیت و تأمین کالاهای اساسی مورد نیاز شرق کشور است.
معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان (چابهار) اظهار داشت: بندر چابهار تنها بندر کشورمان است که به آبهای آزاد راه دارد و فاصله دریایی آن نسبت به سایر بنادر کوتاه تر است،
همین خصوصیت باعث شده تا توسعه آبخور بندری به ۱۶.۵ متر افزایش یابد و ۱۷۰۰ متر اسکله با آبخور ۱۶.۵ متری دارد که باعث شده امکان تخلیه و بارگیری هر نوع کشتی پهنپیکری در این بندر فراهم شود.
به گفته شهدادی در ۵۰ روز گذشته ۳۴۰ هزار تن کالای اساسی شامل جو، شکر، برنج و ذرت وارد بندر شده و حدود ۸۰ درصد کالاهای تخلیه شده، بارگیری و از بندر خارج شده است.
وی تصریح کرد: میانگین تخلیه کالاهای فله ۱۲ هزار تن و میانگین تخلیه کالاهای غیرفله سه هزار و ۵۰۰ تن است به نحوی که هر ساعت در بخش کانتینری نیز ۳۲ باکس تخلیه می شود.
شهدادی تاکید کرد که هیچ محدودیتی برای ورود هیچ کشتی به بندر چابهار وجود ندارد. همچنین به هیچ عنوان رسوب کالا در بندر چابهار نداریم و تلاش شده تا با ارائه خدمات، بهترین زمان تخلیه و بارگیری را تجربه کنیم.
معاون اداره کل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان بیان کرد: امسال برای اولین بار محمولههای صادراتی افغانستان از طریق بندرچابهار وارد کشور شده است.
وی همچنین از خط کشتیرانی به صورت هفتگی بین بندر چابهار و دو بندر کشور هند خبر داد و گفت: صادرات میوه و ترهبار از بندر چابهار شروع شده و ظرف مدت ۱۰ روز گذشته دو محموله کیوی و سیب به هند صادر شده است.
شهدادی ادامه داد: هشت دستگاه مکنده غلات با ظرفیت ۶۰۰ تن در ساعت در بندر چابهار راه اندازی شده است. هیچ بندری از کشور چنین ظرفیتی از مکنده ها را ندارد و آخرین تجهیزات روز دنیا در این حوزه مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته وی تعدادی جرثقیل ساحلی به ظرفیت هر یک بین ۸۰ تا ۱۴۰ هزار تن نیز در این بندر مشغول خدمات رسانی هستند.
معاون امور بندری و اقتصادی اداره کل بنادر و دریانوردی استان با اشاره به صادرات سیمان از منطقه چابهار گفت: در سال جاری تخلیه و بارگیری در بندر چابهار ۶۳ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
وی تسری نیافتن قوانین منطقه آزاد به بندر چابهار را یکی از مشکلات این بندر عنوان کرد.
به گزارش ایرنا این گروه با همراه مسئولان از واحد تولیدی آریا پروفیل چابهار و کارخانه ماهور باقان بلوچی بازدید به عمل آمد و خبرنگاران با نحوه تولید در این کارخانهها از نزدیک آشنا شدند.