اردشیر شهرکی روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: گیاهان دارویی نظیر اسفرزه، رازیانه، سیاه دانه، زنیان، کتان روغنی، شنبلیله و زیره سبز که از گونه‌های مقام به خشکی هستند در زمین‌های کشاورزی سیستان کشت شده است.
وی افزود: به منظور کمک به کشاورزان شمال سیستان و بلوچستان تاکنون چهار تن بذر و ۶ دستگاه خطی کار گیاهان دارویی، تهیه و به صورت رایگان در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته است.
مدیرباغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: با اتمام طرح انتقال آب بالوله به دشت سیستان و تامین آب مطمئن سطح زیر کشت گیاهان دارویی در سیستان به ۲هزار هکتار افزایش می‌یابد.

وی با اشاره به جایگاه گیاهان دارویی گفت: سیستان و بلوچستان با افزون‌بر هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی که حدود ۳۰۰ گونه آن قابلیت مصرف دارویی و صنعتی دارند دومین استان کشور به لحاظ تنوع گیاهی محسوب می‌شود.

شهرکی افزود: گستردگی و تنوع اقلیمی، امکان کشت خارج فصل گیاهان دارویی در هوای آزاد، نیروی کار فراوان و ارزان، فراهم بودن زمینه تولید محصولات سالم و ارگانیک، سهولت مبادلات تجاری و صادرات محصول، برخورداری از پیشینه کهن و پویا در طب سنتی از جمله مزیت‌های نسبی این استان در زمینه‌ گیاهان دارویی است.
وی ادامه داد: خصوصیاتی همچون توقع پایین، سازگاری با انواع تنش‌ها و شرایط سخت محیطی حاکم بر اقلیم استان، ارزش قابل توجه اقتصادی و نیز قابلیت اشتغالزایی در زیربخش‌های مختلف تولید، بسته بندی، بازار رسانی و صنایع تبدیلی گیاهان دارویی را به گزینه‌ای مطلوب برای گنجاندن در الگوی کشت مناطق مختلف استان تبدیل کرده است.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان اجرای دوره‌های آموزشی متعدد، اجرای طرح پایلوت برخی گیاهان دارویی و ایجاد ستاد استانی را  از جمله مهمترین فعالیت‌ها در این حوزه ذکر کرد.

به گزارش ایرنا ۱۸۸هزار و ۲۲۲ کیلومتر مربع گستره، سیستان و بلوچستان را به بزرگترین استان کشور تبدیل کرده است، تسلط فصلی توده های پرفشار مجاور حاره بر بخش عظیمی از استان از یک طرف، قرار گرفتن بیابان‌های بزرگ در داخل آن از طرف دیگر و نیز محصور بودن توسط چاله‌های بسته از سمت غرب مانند جازموریان، مجاورت با دریای عمان از سمت جنوب و چاله انتهایی هیرمند در شمال و نفوذ سیستم‌های موسمی در دوره‌ای از سال سبب شده تا شاهد تنوع شدید اقلیمی و به تبع آن تنوع گیاهی و زیستی قابل توجه در عرصه های طبیعی و زراعی مناطق مختلف آن باشیم.
 برخی گونه‌های گیاهی این سرزمین صد گنج از انواع نادر، منحصر به فرد و گاه اندمیک با خواص بسیار ارزشمند دارویی محسوب می شوند که از آن جمله گیاهان دارویی خودروی منطقه نظیر گز روغن، پنیرباد، آنغوزه، بنه، سنا، کُنار، وشاء، بادام کوهی، آلوئه‌ ورا، مریم گلی، برازمبل، کلپوره، گون، پونه، ایشوِرک، استبرق، درخت مسواک، خرزهره، علف مار، مارموتک، ریواس، درمنه، موسیر، زیره سیاه، گُلدِر، هندوانه ابوجهل، خارمریم، خارشتر، گل گندم، خاکشیر، خارخَسَک، گزنه، شاه‌تره، بید، مورد، پنیرک، داتوره، بنگدانه، پونه ‌سا، مشکک، سه ‌پستان، بومادران، پنج‌ انگشت و بارهنگ هستند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.