دکتر جواد اکبری زاده روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هپاتیت B شایعترین نوع هپاتیت و یک بیماری کبدی بوده که در دنیا حدود ۲۴۰ میلیون نفر ناقل مزمن ویروس این بیماری هستند. 

وی ادامه داد: براساس آخرین مطالعات انجام شده در کشور، شیوع هپاتیت B در جمعیت عمومی کشور کمتر از ۱/۵ درصد و در بعضی از استان‌های کشور شامل گلستان و سیستان و بلوچستان رقم شیوع حدود سه درصد است،

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل با بیان اینکه ایران جزو کشورهای با شیوع کمتر هپاتیت B محسوب می‌شود گفت: براساس گزارش‌های پارسال هشت هزار و ۷۵۱ نفر مبتلا به هپاتیت B در کشور شناسایی شدند.

وی اظهار داشت: از سال ۱۳۷۲ که طرح واکسیناسیون این بیماری به عنوان پروتکل اجرا شد ابتلا به هپاتیت B در سن زیر ۲۰ سال کمتر شده است.

اکبری زاده تصریح کرد: استفاده از راه خون و فرآورده‌های خونی آلوده، تماس‌های جنسی نامشروع و انتفال از مادر آلوده به نوزاد از جمله راه‌های انتقال این بیماری است.

وی ادامه داد: استفاده نکردن از وسایل تزریق شامل سرنگ و سوزن به طور مشترک، پرهیز از استفاده از تیغ اصلاح و مسواک به طور مشترک، پرهیز از خالکوبی،تاتو، حجامت با استفاده از وسایل غیراستریل در مراکز غیرمطمئن، اجرای استراتژی خون سالم شامل غربالگری و تضمین کیفیت تمامی خون‌های اهدایی توسط سازمان انتقال خون، یایبندی به اعتقادات دینی و اسلامی، واکسیناسیون هپاتیت B در گروه‌های هدف شامل تمامی نوزادان و دیگر گروه‌های پرخطر و در معرض ابتلا به هپاتیت و تزریق ایمنوگلوبولین اختصاصی هپاتیت B به همراه واکسن از جمله راه‌های پیشگیری از ابتلا به این نوع بیماری است. 

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زابل اظهار داشت: هم‌اینک تمامی مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه‌های سلامت و خانه‌های بهداشت آمادگی لازم جهت انجام  مشاوره در زمینه بیماری هپاتیت را به صورت رایگان دارد.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.