رضا راحت دهمرده روز دوشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با وجود سابقه طولانی و قدمت ثبت احوال در سیستان و بلوچستان و اجرای طرحهای مختلف در سالهای دور کماکان افرادی مدعی داشتن تابعیت ایرانی و فاقد شناسنامه هستند.
وی ادامه داد: هشت هزار و ۷۱۴ پرونده فاقدین شناسنامه سیستان و بلوچستان در این مدت مورد بررسی قرار گرفت که منجر به صدور سجل برای ۳۰ هزار و ۴۲۶ نفر شد.
مدیرکل ثبت احوال سیستان و بلوچستان افزود: همچنین سه هزار پرونده فاقدین شناسنامه در این استان درحال بررسی برای صدور سجل است.
وی با بیان اینکه افراد فاقدشناسنامه باید ایرانی بودن خود را با سند و مدرک ثابت کنند بیان کرد: بر اساس قانون و دستورالعمل وظیفه ثبت احوال تشکیل پرونده برای افراد فاقد شناسنامه و مشکوک تابعین است اما بررسی میدانی در رابطه با مشخص شدن هویت و تابعیت این افراد از طریق مراجع ذیصلاح (اطلاعاتی و انتظامی) انجام میشود.
دهمرده ادامه داد: برای حل مشکل فاقدان شناسنامه، این افراد باید با استفاده از مستندات لازم در اداره ثبت احوال تشکیل پرونده دهند و مستندات مربوط به اثبات نسب از جانب پدر ضرورت دارد.
وی بیان کرد: اگر اقامت اتباع بیگانه قانونی باشد ولادت فرزند در ثبت احوال به ثبت میرسد و به جای شناسنامه گواهی ولادت صادر میشود و فرزند پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی میتواند با مراجعه به وزارت امور خارجه نسبت به درخواست تابعیت ایرانی اقدام کند.
به گزارش ایرنا جمعیت سیستان و بلوچستان با وسعتی حدود ۱۸۷ هزار و ۵۰۲ کیلومترمربع (معادل ۵/۱۱ درصد مساحت کشور) بر اساس سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ با ۱۹ شهرستان به ۲ میلیون و ۷۷۵ هزار و ۱۴ نفر شامل ۷۰۴ هزار و ۸۸۸ خانوار رسیده است.
این استان دارای ۲۰ شهرستان است که افزون بر ۱۱۰۰ کیلومتر مرز خشکی با کشورهای پاکستان و افغانستان و ۳۱۰ کیلومتر مرز دریایی در دریای عمان دارد.