غلام‌حیدر زورقی روزشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: زعفران یکی از اقتصادی ترین محصولات کشاورزی در ایران محسوب می شود که نیاز کمی به آب دارد و همچنین در برابر خشکی مقاوم است.

وی افزود: با توجه به سازگاری این محصول با اقلیم سیستان و بلوچستان با ترغیب کشاورزان امسال شاهد افزایش قابل توجه ای در سطح زیرکشت این محصول در منطقه هستیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه کشت زعفران در این استان هر سال در مهر انجام می شود گفت: پیاز زعفران مورد نیاز توسط این نهاد با مشارکت بهره‌برداران از استان خراسان جنوبی و خراسان رضوی تهیه و در اختیار کشاورزان قرار گرفته است.

زورقی افزود: سال گذشته از سطح ۲۲ هکتار مزارع زعفران سیستان و بلوچستان ۴۵ کیلوگرم سرگل این محصول تولید شد.

وی خاطر نشان کرد: شهرستان های خاش، میرجاوه، زاهدان، زهک، زابل، هامون، هیرمند و نیمروز عمده شهرستان های تولید کننده زعفران در سیستان و بلوچستان محسوب می شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی تاکید کرد: وقوع خشکسالی های پی درپی و مساله کم آبی در استان ایجاب می کند کشت زعفران به دلیل سودآوری بیشتر جایگزین محصولات آب‌بر شود.

به گزارش ایرنا از نظر کارشناسان طب سنتی، زعفران از دیدگاه طب قدیم ایران دارای طبع گرم است‌ و مهمترین خاصیت آن که از گذشته مورد توجه بوده، درمان افسردگی است‌.

این محصول نه تنها عوارض رنگ‌ دهنده‌های مصنوعی همچون حساسیت‌زایی را ندارد بلکه حاوی ویتامین‌های B۱ ، B۲ ، B۶ ، ویتامین C و دیگر مواد مغذی موردنیاز بدن است.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته ، زعفران مانع گسترش سرطان سینه می شود و همچنین به دلیل داشتن آنتی اکسیدان به عنوان توان بخش قلب(کاردیوتونیک) و پیشگیری‌کننده از بیماری‌های قلبی و سرطان نیز مطرح است.
 کاهش خونریزیهای بعد از زایمان، تقویت قوای جنسی، پاکسازی کبد، از بین بردن سرفه، پاکسازی کلیه و مثانه و تقویت حافظه، کاهش فشار و چربی خون، درمان برونشیت، رفع نفخ معده، درمان آسم و کاهش درد دندان، آرام بخش و خواب آور و روشن‌کننده پوست صورت از مهمترین خواص این گیاه محسوب می شود.

۷۳۱۶**۶۰۸۱

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.