علی نقی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ذبح دام در کشتارگاه و خودداری از ذبح غیربهداشتی آن در منزل، استفاده از وسایل حفاظت فردی مانند دستکش، عینک و غیره هنگام تماس و ذبح دام ضروریست.
وی بیان کرد: نگهداری گوشت دام تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت و جگر و احشای دام به مدت ۴۸ ساعت در دمای معمولی یخچال قبل از خرد کردن و مصرف برای پیشگیری از از بیماری توصیه می شود.
رئیس مرکز بهداشت خاش با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو در دام علائم مشخصی ندارد اظهار داشت: با توجه به نزدیک شدن عید سعید قربان و افزایش موارد ذبح غیربهداشتی دام، امکان بروز موارد جدید این بیماری اجتناب ناپذیر بوده و لازم است برای پیشگیری از وخامت حال و مرگ مبتلایان به این بیماری نسبت به شناسایی و درمان به موقع موارد مبتلا اقدام شود. 
وی بیان کرد: آموزش و آگاهی بخشی عمومی بویژه در گروه‌های در معرض خطر بیشتر اعم از دامداران، قصابان و فروشندگان دام یکی از مهمترین اولویت های پیشگیری از این بیماری است.
نقی زاده ضمن تأکید بر تشدید آموزش ها از طریق تریبون های نمازهایجمعه، برگزاری دوره و کلاس های آموزشی، نصب بنر و استند، توزیع تراکت و پمفلت، ظرفیت فضای مجازی و غیره و نیز تقویت بازدید از میادین عرضه دام و کشتارگاه ها افزود: کارکنان مرکز بهداشت فعالیت های پیشگیرانه خود را از ۲ هفته قبل از عید قربان آغاز کرده اند.
وی همچنین مهمترین اقدامات پیشگیرانه در جهت شیوع این بیماری را برگزاری کارگروه سلامت و امنیت غذایی با محوریت تب کریمه کنگو، برگزاری نشست مشترک با اداره دامپزشکی و شهرداری و اجرای گشت های مشترک، نشست هماهنگی با ائمه جمعه و جماعات، تبیین اهداف پیشگیرانه و مخاطرات شیوع آن، نشست آموزشی داوطلبان و گروه های در معرض خطر، اطلاع رسانی و بازدید مستمر از میادین عرضه دام و کشتارگاه عنوان کرد.
۷۳۱۰**۳۲۱۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.