دکتر فرامرز هاشمزهی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به فصل گرما و ازدیاد جمعیت حشرات و احتمال وقوع بیماری‌هایی همچون تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، دامداران علاوه بر سم پاشی مسائل ایمنی را رعایت کنند. 

وی بیان کرد: تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه، ترشحات دام آلوده، خون دام های آلوده، لاشه های ذبح شده و له کردن کنه آلوده به انسان منتقل می شود و می تواند باعث بیماری شود.
رئیس شبکه دامپزشکی ایرانشهر گفت: دام های اهلی گاو، گوسفند، بز، شتر و شترمرغ بیشتر در معرض ابتلای به این بیماری هستند و تشخیص این بیماری در دام های زنده و بازرسی های بعد از کشتار بسیار دشوار است.
وی با توجه به حساسیت ویروس نسبت به PH اسیدی تاکید کرد: مهمترین راهکارهای پیشگیری از این بیماری مبارزه با انگل های خارجی (کنه ها) از طریق سمپاشی، آموزش دامداران در معرض خطر، استفاده از پوشش های مناسب، بالا بردن امنیت فردی، سرد کردن لاشه به مدت ۲۴ ساعت در یخچال، در معرض قرار نگرفتن افراد با ترشحات دام بیمار، پرهیز از خرید گوشت قرمز از مراکز غیر مجاز و خارج از کشتارگاه و تهیه گوشت از واحدهای مجاز و دارای مهر تایید دامپزشکی است.
هاشمزهی بیان کرد: بیش از ۲۰۰ هزار راس دام سبک و سنگین در ایرانشهر نگهداری می‌شود که انتظار می رود دامداران نسبت به سم پاشی دام های خود هر ماه یکبار در تابستان اقدام کنند.         وی تابستان را  فصل شیوع انواع بیماری از جمله تب کریمه کنگو ذکر  کرد و گفت : مردم نکات بهداشتی و ایمنی را رعایت کنند.

۷۳۱۴**۳۲۱۳

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.