علی زینیوند روز چهارشنبه در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بین انتقاد دلسوزانه و انتقاد سازمان یافته تفاوتهای بسیار زیادی است زیرا در انتقاد سازنده و دلسوزانه هدف اصلاح و سازندگی جامعه است اما در انتقاد سازمان یافته مردم هدف نیستند بلکه مقاصد برخی افراد و گروههای سیاسی بسیار پر رنگ است.
وی بیان کرد: رسانهها نقش موثری در انتقادات سازنده دارند و باید کمک کنند تا نقد سازنده و باب گفتوگو در جامعه باز شود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: نخبگان و رسانه ها باید زمینه نقد سازنده را در جامعه پیش ببرند تا به مردم و جامعه از تصمیات مدیران و دستگاههای اجرایی بیشترین نفع برسد.
وی بیان کرد: اگر رسانهها نباشند و برنامه ها و فعالیتهای مدیران دستگاههای اجرایی منعکس نشود هیچ تاثیری در جامعه ندارد و هیچ گونه امیدواری در مردم ایجاد نمی شود.
زینیوند تصریح کرد: توقع از رسانه ها این است که مقوله اطلاع رسانی را جدی بگیرند زیرا انتقاد سازنده و دلسوزانه از برنامهها باعث ورزیدهتر شدن، اصلاح اشتباهات و شفافیت در رفتار با مردم می شود.
وی تاکید کرد: معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان با تمام وجود از انتقادات سازنده و دلسوزانه رسانه ها، نخبگان و گروههای سیاسی استقبال می کند.
معرفی سیستان و بلوچستان نیازمند کار فرهنگی است
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان ظرفیت های بیشماری در حوزههای مختلف دارد که تاکنون این ظرفیتها بخوبی معرفی نشده و برای این کار نیازمند یک فرهنگ سازی هستیم.
وی بیان کرد: در سیستان و بلوچستان آداب و رسوم، ظرفیتهای اقتصادی از جمله مرز و دریا وجود دارد و یکی از استانهای بی نظیر در زمینه نیروی انسانی است که سایر مناطق کشور چنین ظرفیتهایی ندارند.
زینیوند اظهار داشت: فرهنگ مقولهای گسترده و آنچه در کشور به عنوان مسائل فرهنگی مصطلح است در واقع مجموعهای از آداب و رسوم و رفتارهای خاص و هنجارهای یک منطقه است و اگر یک تعریف کلی داشته باشیم باید اذعان کنیم که در کشور و استانی مانند سیستان و بلوچستان متناسب با هویت تاریخی، داشتههای هویتی، فرهنگی، اجتماعی و تمدنی بروز جذابی نداشته است.
وی ادامه داد: ما نتوانستیم زیباییهای سیستان و بلوچستان را در افکار عمومی با فرهنگ، فیلم، ورزش و غیره معرفی کنیم و اکثر آدمهایی که به این استان نیامدهاند ذهنیتی خشن و امنیتی نامتناسب با ظرفیتها و زیباییها این منطقه دارند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با نگاهی فرهنگی، تبلیغی و عزم جدی و هدفمند، ساخت و نمایش فیلم های زیبا، برگزاری همایش های مختلف و نوشتن مقالات متعدد می توانیم چهرهی این استان را نزد افکار عمومی تغییر دهیم.
وی افزود: معرفی شایسته و شفاف و واقعی از این استان نیاز به کار فرهنگی دارد که متاسفانه نه برنامه و طرح فرهنگی برای معرفی هدفمند سیستان و بلوچستان وجود دارد و نه در ادبیات موجود است.
زینیوند تصریح کرد: در حوزه فرهنگی و کار هدفمند نیاز به یک تحول انقلابی در سیستان و بلوچستان داریم که به عنوان معاون سیاسی اجتماعی از همه نخبگان در خواست می کنم در این حوزه کمک و کلید واژه خلق کنند.
وی اظهار داشت: همه نخبگان با ساخت صفحات شخصی در فضای مجازی زیباییهای سیستان و بلوچستان را به نمایش بگذارند تا از این طریق زیباییهای استان بیشتر نمایان شود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: همه دلسوزان و علاقهمندان باید از طریق صفحات مجازی به دنبال معرفی داشتهها و ظرفیتهای جدید این استان پهناور باشند.
وی ادامه داد: همچنین ساخت فیلم از داشتهها و ظرفیتهای سیستان و بلوچستان نقش بسار موثری در معرفی این استان دارد زیرا این اقدام سبب می شود تا سرمایه گذاران در منطقه حضور پیدا کنند.
زینیوند تصریح کرد: بیش از کار سخت افزاری و هزینههای ضروری زیرساختی باید کار فرهنگی و بازنمایی برای تصویر واقعی زیباییهای سیستان و بلوچستان با استفاده از همه ظرفیتهای فرهنگی انجام شود.
وی تاکید کرد: از تمامی رسانهها، صاحبان تریبون و فعالان شبکه های اجتماعی درخواست میکنیم از پرداختن به افکار بیهوده، تفرقه افکنانه و مباحث قومی و مذهبی پرهیز کرده و به معرفی ظرفیتها و توانمندیهای سیستان و بلوچستان بپردازند تا یک دوره بسیار جذاب در این زمان شکل گیرد و ایرنا به عنوان یک رسانه قدرتمند باید در این زمینه کمک کند.
اطلاع رسانی حرفهای در سیستان و بلوچستان مغفول مانده
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مقوله اطلاع رسانی حرفهای و هدفمند در این استان مغفول مانده و قابل دفاع نیست به عبارت بهتر کار حرفهای اطلاع رسانی در استان قوی نیست.
وی بیان کرد: امروزه در خیلی از کشورها سازمانهای اطلاع رسانی حرفه ای و هدفمند یکی از ارکان اصلی و مورد توجه دولت ها هستند و کشورها با اطلاعرسانی دقیق برنامههایشان را پیش میبرند، فرهنگ کشورشان را تقویت می کنند و تاثیر گذاری بی نظیری را در حوزههای دیگر با هزینه کم انجام میدهند.
زینیوند اظهار داشت: هم اینک گروههای خبررسانی، اطلاع رسانی و شبکههای مهم تلویزیونی در دنیا بیشترین تاثیر را روی افکار عمومی دنیا دارند و در سیستان و بلوچستان روی این مقوله ضعیف کار شده است.
وی ادامه داد: برای تقویت حوزه اطلاع رسانی ابتدا باید دورههای آموزشی تخصصی و هدفمند برای فعالان رسانهای برگزار شود که در این زمینه باید از ظرفیتهای دانشگاه، استانداری و دستگاههای دیگر بنحو مناسبی استفاده شود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بسته بندی اطلاع رسانی باید مبتنی بر ذائقه مردم باشد و نباید اطلاع رسانی سوهان روح جامعه شود و با واقعیتها در تضاد و تهدید کننده فرهنگ و آداب و رسوم یک منطقه باشد.
وی ادامه داد: گاهی پردازش عکس ها و اخبار اطلاع رسانی اینقدر بد است که حال مردم بد می شود زیرا در حال حاضر مردم حوصله ندارند اخبار در هم تنیده را بخوانند.
زینیوند تصریح کرد: پیام باید هدفمند و صادقانه با رعایت مولفههای تخصصی به جامعه منتقل شود زیرا اگر یک رسانه ۲ بار خبر کذب به مردم بدهد بار سوم به آن رسانه توجه نمی کنند.
آسیب های اجتماعی در سیستان و بلوچستان جدی است
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: حوزه آسیبهای اجتماعی در این استان بسیار جدی است و متاسفانه روند رو به رشد این آسیبها که مهمترین آن حاشیهنشینی محسوب می شود نگران کننده است.
وی بیان کرد: در مورد مواجهه با آسیبهای اجتماعی چند مقوله در سیستان و بلوچستان باید دقت شود اول اینکه هر برنامهای برای مقابله با این آسیبها باید مبتنی بر بررسیهای دقیق علمی، میدانی و مبتنی بر واقعیات این استان باشد.
زینیوند تصریح کرد: مبارزه با آسیبهای اجتماعی در سیستان و بلوچستان در هر منطقه و محله اقتضای خاصی دارد که به عنوان یک اصل باید مورد توجه باشد.
وی ادامه داد: در حوزه مقابله با آسیبهای اجتماعی از رفتارهای جزیرهای و موازی کاری پرهیز شود و باید یک اتاق فرمان واحد در این زمینه وجود داشته باشد و همه اطلاعات و مسائل مرتبط با آسیب اجتماعی را جمع بندی کند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس این مقوله می توان در حوزه آسیب های اجتماعی به پژوهش دست زد که بهترین کار همین کارگروه اشتغال فرهنگی است که در استانداری شکل می گیرد زیرا همه دستگاههای عضو آن هستند.
وی ادامه داد: باید یک مرجعیت به این کارگروه بخشیده شود و در شهرستانها به ریاست فرماندار و در مرکز استان در حوزه معاونت سیاسی اجتماعی استانداری شکل گیرد.
زینیوند تصریح کرد: تنها با صرف بودجه و امکانات نمی توان آسیبهای اجتماعی را ریشهکن کرد زیرا پول و اعتبار یک بخش از قضیه است و باید به همه بخشها توجه کرد.
وی اظهار داشت: برای مقابله با آسیبهای اجتماعی کار فرهنگی مبتنی بر روحیات و مقتضیات خاص هر منطقه و محله باید انجام داد زیرا در این زمینه با یک جامعه هدف روبرو هستیم که اگر دقیق با آنها حرف نزنیم برای همراهی با شما اقناع نمی شود.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: مقابله با آسیبهای اجتماعی همراهی گروههای آسیب پذیر هدف را می خواهد تا با یک گفتمان خاص با آنها صحبت کنند.
وی ادامه داد: ورود به این حوزه تخصصی ظرافت، علم، دقت، شناخت دقیق از منطقه و مسائل را میخواهد تا بتوان به اهداف مدنظر در کاهش آسیبهای اجتماعی رسید.
وی تاکید کرد: در کنار اعتبارات اندک و دولتی که به بحث حاشیهنشینی و آسیبهای اجتماعی تزریق می شود حجم عظیمی از امکانات عمومی، مردمی، خیریهها، سازمانهای محلی، ملی و بین المللی را داریم که باید در این زمینه سازماندهی شوند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: برای پیش برد این اهداف باید تشکیلاتی ایجاد شود که مقدمات آن در این معاونت آغاز شده است.
روحیه جوان گرایی بر گام دوم انقلاب حاکم است
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: روح بیانیه گام دوم انقلاب که از سوی رهبر معظم انقلاب صادر شده، جوانگرایی است.
وی بیان کرد: رهبر معظم انقلاب در انتصاب جوانان پیشقدم شدند به طوریکه بسیاری از ائمه جمعه استانهای مهم کشور و نیز مسئولیتهای خطیر را به جوانان دهه ۶۰ سپردهاند.
زینیوند تصریح کرد: بحث جوانان یکی از مقولههای اجتماعی است که باید با ظرافت با جوانان برخورد شود بویژه که ما کشوری جوان هستیم و سیستان و بلوچستان یکی از جوان ترین استانهای کشور است.
وی بیان کرد: درباره جوانان باید براساس یک برنامه مدون و حساب شده عمل کرد که خوشبختانه در این دوره مسئولان کشور به بحث جوانان و حداقل گفتمان آن حساس شدند و در راس توجه به مقوله جوانان رهبر معظم انقلاب هستند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هدف رهبر معظم انقلاب از انتخاب جوانان در پستهای مدیریتی این بوده که مسئولان به این ظرفیت عظیم کشور توجه کنند منتها به این فرمایش رهبری معظم نباید مانند برخی موارد دیگر کلیشهای برخورد شود که بعضا افراط در این قضیه آفت می شود.
وی بیان کرد: البته جوانان پخته ورزیده و با تجربه داریم که حتما باید در سمتهای مختلف از آنان استفاده کنیم اما باید گفت هدف به کارگیری جوانان تنها در سمتهای مدیریتی نیست بلکه منظور استفاده از روحیه جوانی است.
زینی وند ادامه داد: در کنار روحیه جوانی و اینکه جوانان را به عنوان یک بستر و فرصت برای کشور در نظر بگیریم نه تهدید؛ این روحیه بر رویه و گفتمان مدیریتی کشور حاکم شود.
وی بیان کرد: در حوزه جوانان یکی از مقولهها مباحث اجتماعی و توجه به نشاط اجتماعی است که جوانان نیاز به محیط شاداب و آینده امیدوار دارند.
معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: با کمک جوانان به سمت مقولههای فرهنگی، ورزشی و بسیاری از مسائل اجتماعی می رویم و از همه مهمتر باید به سمت مشاغل دانش بنیان و مرتبط با حوزه IT که امروز دنیا را در بر گرفته پیش رفت.
وی ادامه داد: با کمک خود جوانان می توانیم کشور را به خوبی ادره کنیم بنابراین باید به جوان میدان داد.
۹۹۲۳**۳۲۱۳**۶۰۸۱