بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل در این نامه که نسخه ای از آن را روز یکشنبه به ایرنا ارسال کرده است منطقه سیستان را یکی از مهم‌ترین نقاط استان به لحاظ اقتصادی و امنیتی دانسته که همواره در طول این سال‌ها از مشکلات فراوان از جمله خشکسالی، کمبود آب، مشکلات اقتصادی و در راس همه سوء مدیریت رنج برده است. اما شهرستان هیرمند واقع در شمال منطقه سیستان که شاید بتوان گفت به دلیل داشتن بیش از یک سوم اراضی کشاورزی منطقه و وجود سه بازارچه مرزی و بازرگانی، مهمترین و استراتژیک‌ترین ناحیه در منطقه سیستان است، بیشتر از همه با این مشکلات دست و پنجه نرم می‌کند. 
بسیج دانشجویی در این نامه به مشکل کمبود و افت شدید فشار آب در شهر دوستمحمد مرکز شهرستان هیرمند و روستاهای آن بویژه در ایام گرم سال اشاره کرده و عمده دلایل آن را  داشتن خط لوله مشترک روستایی و شهری دانسته و اعلام کرده است: خط لوله‌ای که آب این منطقه را تامین می‌کند، یک شاخه از خط لوله آب روستایی است که از ۳۰ سال پیش تاکنون هم بار شهر و هم بار روستاهای اطراف آن را متحمل می شود؛ علاوه بر آن در مسیر عبور این خط از تصفیه‌خانه‌ی زهک به سمت هیرمند تعداد زیادی انشعاب برای روستاهای زهک و حتی شاخه‌ای از آن به سمت شهر زرنج افغانستان می‌رود و در نهایت با مقدار زیادی افت فشار به هیرمند می‌رسد که در اثر رشد جمعیت در طی سالیان پاسخگوی بار مصرفی وارده نمی‌باشد. 
بدیهی است که در همه جای کشور خط لوله‌ی تامین آب شهری از روستایی جداست و تفکیک این مورد جزء زیرساخت‌های اولیه هر شهر می‌باشد اما متاسفانه این مورد نیز طبق اظهارات مسئولین منطقه از سال ۸۸ فقط به طول ۱۲ کیلومتر پیشروی داشته و ناقص باقی مانده است. با وجود اینکه طرح تصویبی در سال ۸۸ برای باقی شهرستان‌های منطقه سیستان اجرایی شده است. 
این نامه می افزاید: از سال ۹۴ فاز دوم پروژه خط لوله روستایی شروع به کار کرده و طی این مدت چند مرتبه به دلایل مختلف از جمله عدم تامین بودجه متوقف شده، اما بحمدالله اکنون قسمت اعظم کار به اتمام رسیده و لوله گذاری های اصلی انجام شده است و فقط یک سری لوله گذاری‌ها و حوضچه‌های سطح باقی مانده است که به گفته پیمانکار طرح تا دو ماه دیگر به اتمام می‌رسد. 
با این حال همانطور که ذکر شد به دلیل گرمای هوا و افزایش مصرف در ایام گرم سال تعداد زیادی از روستاهای هیرمند (طبق گزارش اداره آب و فاضلاب روستایی تا به این لحظه نزدیک به ۴۰ روستا) دچار افت شدید و حتی قطع کامل آب شده است که به گواهی اهالی و مسئولین امر، بعضی از روستاها از ماه رمضان تا الان حتی یک قطر آب هم نداشتند. در این مدت آبرسانی به مردم به روش سقایی و با استفاده از تانکر صورت می‌گیرد، اما به دلیل کمبود تعداد تانکرها (۵ عدد) آبرسانی هر دو تا سه روز یکبار برای هر روستا صورت می‌گیرد و این تاخیر صحنه دردناکی را رقم می‌زند. 
بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زابل در عین حال راهکارهایی برای حل این مشکل پیشنهاد کرده که از آن جمله؛ با توجه به بازه‌های طولانی آبرسانی به روستاها و افزایش تعداد روستاهای هدف در روزهای آتی تهیه و یا اجاره تانکر سیار آبرسانی جهت کاهش بازه آبرسانی به روستاها بایستی در اولویت قرار گیرد. و در صورت کمبود تانکر از استان‌های همجوار کمک گرفته شود. 
پیگیری تکمیل خط دوم آب روستایی که طبق وعده‌ی مسئولان و پیمانکار قرار است تا پایان شهریور ماه تکمیل شود. 
تکمیل پروژه نیمه تمام آب شهری شهرستان هیرمند که بایستی در اولویت‌های طرح‌های استان قرار گیرد تا ان شا ا... دیگر شاهد مشکل بی‌آبی و کم‌آبی در ایام گرم سال نباشیم. 

شهرستان هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان و در فاصله ۲۴۰ کیلومتری شمال زاهدان مرکز این استان و هم مرز با ولایت نیمروز افغانستان است.

۶۰۸۱ 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.