محسن حیدری در گفت و گو با ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان افزود: در شبانه روز گذشته با تقویت نفوذ امواج مرطوب مونسون هند در سیستان و بلوچستان، 81 میلی متر باران در «دهیرک» از توابع شهرستان قصرقند بارید .
وی با بیان اینکه این بیشترین بارش روزانه ثبت شده از زمان آغاز بارش های مونسون هند یعنی 19 تیرماه تا کنون است، افزود: تا امروز فعالیت این سامانه در 60 ایستگاه بارانسنجی و هواشناسی استان ثبت شده است .
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: مونسون امسال به لحاظ گستره فعالیت قابل توجه بوده است به طوریکه دامنه تأثیر آن از سواحل چابهار آغاز شده و تا نزدیکی شهر زاهدان نیز رسیده است .
حیدری خاطرنشان کرد: شهرستان های سراوان، ایرانشهر، مهرستان و خاش بیشترین بارش های این سامانه را به خود اختصاص داده اند به نحوی که در برخی ایستگاه های سراوان در 18 روز اخیر بیش از 80 میلی متر باران باریده است .
وی در بخش دیگری به زمان فعالیت سامانه آب و هوایی مونسون هند اشاره کرد و افزود: به طور معمول فعالیت مونسون از ماه ژوئن تا اواسط سپتامبر است .
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: مونسون یک پدیده آب و هوایی بزرگ مقیاس جوی است که محدوده وسیعی از مناطق حاره و جنب حاره را در فصل گرم سال تحت تأثیر قرار می دهد. سامانه ای که امواج مرطوب آن به استان های جنوبی نظیر سیستان و بلوچستان و گاهی استان کرمان نیز نفوذ می کند .
حیدری گفت: بر اساس خروجی نقشه های پیش یابی و مدل های عدی پیش بینی می شود همچنان رشد ابرهای همرفتی، ریزش های رگباری، تندبادهای موقت و صاعقه در نیمه جنوبی و برخی نواحی مرکزی استان ادامه داشته باشد .
وی با بیان اینکه انتظار می رود این شرایط بیشتر در بعدازظهرها و شب ها روی دهد، تصریح کرد: البته با توجه به ماهیت ریزش های رگباری، احتمال جریان یافتن روان آب، سیلابی شدن برخی مسیل ها و رودخانه های محلی وجود دارد .
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان به مردم استان توصیه کرد: در زمان وقوع صاعقه از قرار گیری در ارتفاعات و فضای باز خودداری کنند. همچنین با توجه به احتمال سیلابی شدن برخی رودخانه های محلی از تردد در این مناطق نیز خودداری شود.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام