مدیر کل فرهنگ وارشاد سیستان و بلوچستان از صدور مجوز 60 کارگاه سوزن دوزی خبر داد و گفت: از آغاز بکار این طرح تاکنون 60 مجوز صادر شده است، همچنین بیمه هنرمندان مشغول در کارگاه ها نیز شروع شده است و آنها از تسهیلات بیمه هنرمندان استفاده می شود .
به گزارش ایسنا- منطقه سیستان و بلوچستان، حسین مسگرانی در نشست با خبرنگاران بیان کرد: ظرفیت پروژه ملی ساماندهی صدور مجوز راه اندازی یک هزار کارگاه سوزن دوزی استان سیستان و بلوچستان بسیار بالاست و محور این طرح بانوان هستند که این زنان محور توسعه استان هستند.
مدیر کل فرهنگ وارشاد سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در حوزه کارآفرینی در فرهنگ و هنر باید حمایت هایی شود، اظهار کرد: باید این حمایت ها در بخش آموزش و بازاریابی باشد .
مسگرانی همچنین گفت: ما بانک اطلاعاتی جامعی از هنرمندان سوزن دوز منطقه داریم و هر کدام از آنها آمادگی راه اندازی کارگاه دارند.
همچنین در این نشست حمید قبادی (دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس) با اشاره به آنکه هزار کارگاه سوزن دوزی که قرار است در استان سیستان و بلوچستان راهاندازی شود در قالب دوختهای سنتی سوزندوزی بلوچ خواهد بود، گفت: قرار است لباسهای ایرانی اسلامی تولید کنیم و محتوا و موضوعیت سوزندوزی به طرح لباسهای ایرانی وارد شود .
وی ادامه داد: سوزندوزی بلوچ ظرفیتهای گستردهای دارد و استان سیستان و بلوچستان به واسطه ظرفیت گستردهای که دارد میتواند این حوزه را توسعه دهد ضمن آنکه شاهد اقبال عمومی از نقش مکران نیز بودیم .
قبادی خاطرنشان کرد: تفاهمنامهای با معاونت امور هنری چابهار منعقد کردیم تا چابهار را به عنوان یکی از پایگاههای دوخت سنتی کشور معرفی شود در عین حال مجموعه ردای سنتی مکران مجری کار شده است و در این راستا تفاهمنامه اجرایی بین سپاه منطقه آزاد چابهار، فرهنگ و ارشاد به منظور ایجاد توسعه پایدار در منطقه منعقد شده است .
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس خاطرنشان کرد: مجریان طرح شناسایی شدهاند و در حال دریافت مجوزها هستند که این مجوزها توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد سیستان و بلوچستان صادر خواهد شد همچنین تامین مواد اولیه توسط مجری منطقه آزاد چابهار انجام میشود و بیمه هنرمندان نیز توسط اداره کل فرهنگ و ارشاد، سپاه و همچنین کمیته امداد رقم خواهد خورد .
به گفته قبادی قراردادهای تضمین خرید از کارگاههای منتخب نیز منعقد شده است ضمن آنکه تاکید بر آن است تا بتوان امکان صادرات این کارها را نیز فراهم کرد چنانچه در حال حاضر بازارچههایی برای عرضه این محصولات در تهران، مشهد، شیراز، اصفهان برپا شده و قرار است تا پایان سال هزار واحد شناسایی و معرفی شوند .
او تاکید کرد: سوزن دوزی بلوچ یک برند است و هویت ایرانی را داراست که میتواند روی لباسهای مدرن قرار گیرد. در عین حال میتوان تلفیقی از دوخت سنتی با لباس و طرحهای مدرن را در اختیار مخاطب امروزی قرار داد .
قبادی در پاسخ به سوال خبرنگار حاضر در جلسه مبنی بر آنکه چه برنامهای برای نظارت در خصوص عدم کاهش کیفیت آثار تولید شده و همچنین نظارت بر قیمتگذاری آثار سوزندوزی در نظر دارند، گفت: گرانی اتفاق نمیافتد چرا که سادهسازی را مدنظر داریم و قصد داریم از تکهها و نمادهای سوزندوزی شده روی لباسها استفاده کنیم نباید فراموش کرد که سوزندوزی بر اساس تکنیکهای هندسی تبدیل به نقش میشوند همچنین هنرمندانی را در نظر داریم تا بر اساس برشها و تکنیکها دوخت جدیدی را ارائه دهند .
او ادامه داد: بنا نیست عین قطعات سوزندوزی وارد لباسهای امروزی شود از آنجایی که این هنر زمانبر است قطعا قیمت بالایی خواهد داشت اگر قرار باشد این کار را بکنیم اول کار قیمت آثار تولید شده بالا خواهد بود که مورد استقبال خریدار قرار نمیگیرد قرار است سادهسازی در هنر طراحی صورت گیرد بنابراین آنچه که از سوزندوزی خواهید دید لزوما آن لباس بلوچ که در همه ذهنها است نیست اما الهام دهنده آن طرحها خواهد بود در و اقع فراگیر شدن سوزندوزی و طرح آن را مدنظر داریم.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SAانتهای پیام